Şimdi Ara

RX580 OVERCLOCK SONRASI HASHRATE SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba Arkadaşlar, Geçtiğimiz günlerde itopya çıkışlı SAPPHIRE RX580 oc pulse 4gb. model bi ekran kartı aldım. memnun kaldım. dayımlar mining işine girmek istediklerini söyledi denedim normalde 24h oc ile 29h veriyordu güzel dedik. incehesap.com dan 5 tane daha sipariş verdik. yalnız gelen kartlar yine normalde 24h veriyor fakat diğerindeki gibi overclock yaptığımda 21-22h a düşüyor.

gpuz ile kontrol ettiğimde işlemciden bios versiyonuna kadar herşey aynı. nedendir nasıl çözülür karşılaşanlar varmı?

Denediklerim:
    Windows 7 ve Windows 10 üzerinde denedim.
    son çıkan ve önceki driverları denedim.
    kartları tek, çift. ve ilkkartla aynı anda takarak denedim. sonuç aynı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fajali -- 10 Eylül 2017; 19:6:23 >

• Selamlar,

O konu anakart ile ilgili. Anakart ve işlemci arası haberleşme yollarına lane deniyor. sen bu haberleşme yollarını işgal ettikçe
    (yani yeni donanımlar ekledikçe) kalan yolları paylaştırıyor. tek ekran kartı 16x , çift yaparsan 8x, gibi. senin işlemci/anakart
    intel sanırım. amd lerde ki lane sayısı daha fazla, intelin ise x99 ve benzeri platformları çok lane içermekte. yani bir problem yok
    anlayacağın. ama ekran kartının 22hmb vermesi konusunda bir fikrim yok. tecrübesi olanlar paylaşşsın.
  • Anakart ilk kartı 16x ikincisini 4x verecek şekildeyse misal amd 970 çip anakart varsa sorun budur.990fx örnek olsun diye söylüyorum iki kartı 16x çalıştırabiliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fajali -- 10 Eylül 2017; 19:9:12 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.