rx6700 pluse için termal ped tavsiyesi
-
-
Arctic veya Thermal Grizzly alabilirsin ancak ekran kartındakinin termal pad kalınlığını bilmeden ezbere alınmaz. Çünkü bellek tarafındakiler 0.5 mm ancak vrm mosfet bobin tarafındakiler 1 veya 2 mm kalınlıkta olabilir. Bir yere kalın yaparsan da bu sefer tam oturacak olan yerdeki düzgün oturmaz işlevini yerine getirmez. Termal pad zaten kurumadıysa parçalanmadıysa veya çok pislenmediyse değiştirmene yenilemene gerek yoktur.
Benim tavsiyem illa ki yenilemek istiyorsan termal hamur yani thermal putty al onu sür macundan daha yoğun kıvamlıdır oyun hamuru gibidir onla daha iyi olur. Ancak kartında furmarkta vs ısınma sorunun yoksa da çok yani kurcalamana gerek yok. Hele hele bu konularda çok bilgin yoksa da ben asla önermem. Bu şekilde bakım yapıp sonra bozanları çok biliyorum. En son birtane bu şekilde bakımını yapıp sonrada çizgili görüntü alıp daha sonra hataya düşen gigabyte rtx 2070 tamire geldi mesela. Gpu üzerindeki ufak diyotlar kondansatöleri kopartmış. Eski macunu sileyim temizleyeyim derken, baya bir iş çıkmıştı.
-
donanım konusunda yeterince bilgim var fakat kaç mm olduğunu bilmediğim için ezbere almak istemiyorum ama yüksek ihtimal değiştirmem. macun konusunda ise mx-6 alacağım mx-4 ler pumpout taşma yapıyor gpu notebook gibi platormlarda.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X