Şimdi Ara

Ryzen 1700 // Sıcaklıkta Dalgalanma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ryzen 1700'ü ax370 gaming 5 anakartta kullanıyorum. 4,65 gHz'e bios yoluyla sadece voltaj (1,275v) ve çarpanı değiştirerek oc yaptım. 45 dk'lık prime 95 testinde sıcaklıkta 15 dk'lık periyotlarla 83-68 dereceler arasında dalgalanma oluşuyor. Ölçümleri ryzenmaster ve gigabyte'ın SIV uygulaması ile yapıyorum. Bir önceki biostada aynı voltajla dalgalanma yaşıyordum bu biosa upgrade edince 1-2 kez bootta res attı diye hızını düşürdüm. Bootta sıkıntı yok kasma da yok ama sıcaklık niye bukadar fazla dalgalanıyor. Bu arada işlemci kullanımım hep %96-99 arası geziyor yani ısınınca düşmüyor. Daha da garibi sıcaklık artarken 15-20 sn içinde 7-8 derece artıyor peak yapıp oralarda geziyor sonra aynı şekilde hızlıca düşüyor ve 69 gibi sabitlenip birdahaki peaki bekliyor.

Diğer ufak aaayarları autoda bıraktım. Cooln quite ve boost biostan kapalı.

Ryzen 1700 // Sıcaklıkta Dalgalanma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _AsDeRf_ -- 4 Mayıs 2018; 18:16:1 >

• Bios F23d yükledi isen F22 ye dönersen yanlış ölçmeler olmaz kafan da rahatlar :))))
  • ForceBeWithYou kullanıcısına yanıt
    F22’ye geri dondurdum dalgalanma gecti, beta oldugunu bile anlamamistim hic bir aciklama dusmemis gigabyte

Yine de 3,6 ghz icin 1,225 voltaja cekmem gerekiyor islemci de biraz takoz cikti heralde. Aida da bu haliyle 73 derecede geziyor. Gunluk kullanimimi bu sekilde yapicam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.