Şimdi Ara

Ryzen 1700x ve GTX1080 Oyunlarda FPS 60'ın Üzerine Çıkmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
2.056
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bütün oyunlarda 1080P çözünürlükte FPS değerleri 60 kare üzerine çıkamıyor. Driverların tamamı güncel. Problem neden kaynaklanıyor acaba ?

Not: Dün sistem toplayan bir arkadaşımın Ryzen 1600 ve GTX1070 sistemi de aynı durumda.

Donanım:
    16gb ram 3000mhz
    x370 anakart
    Corsair VS600 PSU
    Sandisk 480gb SSD

GTA 5 1080P ULTRA: 120 FPS civarında ancak anlık 20 FPS'lere düşüyor.
    Hitman 2016 1080P ULTRA Benchmark : 40-60 arası
    Tomb Raider Syria Benchmark : 32 FPS ortalama minimum 1.69 FPS
    GPU kullanımı %90 ve üstünde çalışıyor. İşlemci %40 civarında. Ram 6 GB dolaylarında sistem sıcaklığı 30 derece CPU sıcaklığı maksimum 55 derece oluyor. Zaten CPU sıcaklığı %100 yük altındayken 20 dakika sonra 56 derece gördüm.emci kullanımı %40 civarında.

• Ryzen işlemcilerin Nvidia kartlarlarla ilgili bazı problemler olduğu söyleniyor, çözünürlüğü artırarak deneyin. Ayrıca Gtx 1080 kullanıyorsanız en azından 2k monitörde kullanın o kartın hakkı 1080p değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEF248198 -- 19 Nisan 2017; 10:29:30 >
  • Sıkıntın ram gibi gozukuyor. Daha onceki konularda vardı 8 gb bile az geliyor. Konudaki arkadaş 16gb rame tamamlaman lazim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mutlak.Sıfır

Ryzen işlemcilerin Nvidia kartlarlarla ilgili bazı problemler olduğu söyleniyor, çözünürlüğü artırarak deneyin. Ayrıca Gtx 1080 kullanıyorsanız en azından 2k monitörde kullanın o kartın hakkı 1080p değil.

cihazı oyun için değil render için kullanıyorum 4k tv de kullanıyorum arada ama yine de performansı düşük kalıyor 4k çözünürlükte
  • quote:

Orijinalden alıntı: scerit

Sıkıntın ram gibi gozukuyor. Daha onceki konularda vardı 8 gb bile az geliyor. Konudaki arkadaş 16gb rame tamamlaman lazim

ram miktarı 16gb zaten oyunlardaki ram kullanımı 6gb dolaylarında
  • DSR açtığım zaman hitman benchmark 4k da 7-8 FPS arasında değer veriyor
  • Sistemde farkı bir sıkıntı olabilir kasanın için kablolarını tekrar bir kontrol edin. Anakart için en son bios güncellemesini de yapın bakalım.
  • ayberk23 A kullanıcısına yanıt
    Ram sıkıntısı derken daha çok Ram uyumsuzluğu demek istemiştir. Anakartın sitesinden desteklediği Ram modellerine bakabilirsin. Bir de güç kullanımında performans özelliğini açmanız gerekiyor diye biliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mutlak.Sıfır

Sistemde farkı bir sıkıntı olabilir kasanın için kablolarını tekrar bir kontrol edin. Anakart için en son bios güncellemesini de yapın bakalım.

Bios u özellikle sürekli güncel tutuyorum işlemci ve anakart yeni çıktığı için kablolamaya bir bakayım. Aslında şöyle bir durum var işlemci soğutucusundan dolayı vatanda ramleri dual ram şeklinde değilde son iki slota takmışlar o yüzden bir tanesi 2133mhz çalışıyor ama bunun bir problem çıkaracağını sanmıyorum ben.
  • Siz yine de ramin ikisini de normal aynı hızda çalışacak şekilde ayarlayın.
  • lofer_freud kullanıcısına yanıt
    Bütün incelemelerde kullanılan vengeance 3000mhz ram kullanıyorum aynı sorundan muzdarip arkadaşım gskill ryzen uyumlu ram aldı ama aynı problemi yaşıyor
  • Vengeance 3000 için öyle olabilir ama mesela MSI in açıkladığı RAM uyumluluk listesinde uyan ve uymayan vengeance RAMler var.

Ayrıca arkadaşının aldığı ram Ryzen uyumlu olabilir belki 3000mhz ve üstü olmayabilir.

Bu arada güç durumunda performans seçeneğini kullanmanız lazım. Onu denediniz mi?

Ryzen 1700x ve GTX1080 Oyunlarda FPS 60'ın Üzerine Çıkmıyor

Kendi ram modelimi listede göremedim vatandan almıştım ne yapabilirim? arkadaşımın ram paketinin üstünde ''for ryzen'' yazıyordu. 2400 mhz onun ramleri.
  • Bios güncel mi?
  • rerererara R kullanıcısına yanıt
    evet güncel
    bu arada ram hızlarımla çok ilgilenmiyorum evet 2133mhz olarak çalışması problem ama bu normalde en az 100 fps olması gereken oyunun 30 fps civarında çalışmasına sebep olmaz diye düşünüyorum.
  • Videolu burada paylaşirmisın olayı afterburner açip
  • MogoLKhan kullanıcısına yanıt

buyrun
  • ayberk23 A kullanıcısına yanıt
    Bu konuda tamamen haklısın. Ben de Ryzen platformuna geçtim. ama henüz tam kurulumu yapamadım.Kendi sistemimde sorunla karşılaşmamak için önceden burada paylaşılan sorunları inceliyorum. Sistem uzmanı değilim ama benim kanım malesef RAM uyumsuzluğu.
    Kendi sistemim için RAM düzeni oturana kadar idareten MSI ın desteklemediği 2400 Mhz 8 GB ram adlım. İdareten dediğim Ram ise 290 TL bu arada. Desteklediği RAmler ne kadar olur artık hesap et :(.

Bu arada FPS ile ilgili forumda dalgalanma sorunu paylaşılmıştı ama düşük fps yi ilke kez okudum. Konuyu ben de takipteyim.
  • DVR özelliğini kapadınız mı?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.