Şimdi Ara

Ryzen 2. nesil işlemciler beklenmeli mi?Ryzen 1600 sorunları.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    -Ryzen 5 1600
    -GTX 1070 Asus Strix OC
    -16 GB RAM 3200 MHz (2933 kullanılıyor.)
    -Msi X370 Gaming Pro Carbon anakart
    -Samsung Evo SSD 250GB
    -BenQ XL2411 1080p Monitorle beraber kullanıyorum.
    -Kasam CoolerMaster lite 5 600W+80

Yukarda belirttiğim sistemim olmasına rağmen 1080P'de istediğim verimi tam anlamıyla alamıyorum .Örneğin; CS GO'da tek çekirdek performansından dolayı sanırım 200 FPS üstüne çıkmıyor sistem. Dota 2'de 100FPS ama o da stabil değil. Malesef 90-70'lere iniyor ve takılmalar oluyor efectlerin çok olduğu zamanlar .Knight Online'den de örnek verirsek 100 FPS'lerde dolanıyor FPS ve bu da yeterli değil. Oynayan arkadaşlar bilir takılmalarda cabası malesef. Kısacası bence iyi bir sisteme sahibim ama 4 aydır hiçbir gün istediğim gibi akıcı bir oyun oynuyamadım oynadığım oyunlarda, sanırım tek çekirdek performansından ötürü. Sorum şu şekildedir;
    Ryzen 2.nesilin çıkış zamanları filan açıklandı yakından takip ediyorum. Sizce 2.Nesilde tek çekirdek performansları yükselir mi? Yoksa intel i7 bir sistememi geçiş yapayım? Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

• Senin hatan Intel işlemci almamak olmuş.

Oyunlarda en iyi performansı Intel verir özellikle oynadığın oyunlarda.

Ryzen 2. nesil performansını bilmiyoruz beklenebilir veya i5 8600K geçebilirsin bütçen varsa i7 8700k
  • ryzen 1600 ve 1060 ile çok daha düşük diğer parçalarla csde 1080p en yüksekte 300ün altına inmiyorum. sorunu direk işlemciye bağlamak saçma olmuş kartta da sıkıntı olabilir bu durumlarda garantisi devam ediyorsa bir bakın derim.
  • Fx 8350 ve gtx 760 la Dota2 de 120 fps nin çok nadir altına iniyorum. Tamam kapışmlarda 90 falan oluyor oda ekran kartımla alakalı.

Düzeltme: knightada 170fps nin altına inmiyorum :)

Bence size ryzen 1600 yerine intel dual core satmişlar :-D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MogoLKhan -- 15 Ocak 2018; 0:20:45 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kangalsucuk

ryzen 1600 ve 1060 ile çok daha düşük diğer parçalarla csde 1080p en yüksekte 300ün altına inmiyorum. sorunu direk işlemciye bağlamak saçma olmuş kartta da sıkıntı olabilir bu durumlarda garantisi devam ediyorsa bir bakın derim.

:( Ekran kartlık sıkıntı yok sanırım denedim.
  • dalibey D kullanıcısına yanıt
    Önce bilgisayar kullanmayı öğrenmelisin 2 mesajlı arkadaş. :-D

• quote:

Orijinalden alıntı: MogoLKhan

Önce bilgisayar kullanmayı öğrenmelisin 2 mesajlı arkadaş. :-D

Bilgisayar kullanmakla alaklı durum nedir onu anlamadım?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bahsettiğin oyunların hepsi DX9 oyunlar ve bir ara NVIDIA'nın 1000 serisi sürücülerinde DX9 performansında bir sorun vardı özellikle Ryzen ile birlikte. Bu değerler normal değil; en güncel ekran kartı, çipset sürücülerini temiz kurulum yapmanızı tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elessar Eredhian

Bahsettiğin oyunların hepsi DX9 oyunlar ve bir ara NVIDIA'nın 1000 serisi sürücülerinde DX9 performansında bir sorun vardı özellikle Ryzen ile birlikte. Bu değerler normal değil; en güncel ekran kartı, çipset sürücülerini temiz kurulum yapmanızı tavsiye ederim.

Hocam temzi kurulum yaptım ve herşey güncel şuan .
  • söyle bir kac benchmark paylasabilirmisin buraya.. windows versiyonu (orj durumu), ekrankarti driver sürümü, sistem sicakliklari hakkinda da bilgi verirsen iyi olur, cünkü cikarim yapilacak hic bir bilgi vermeden direk ryzen2 ye girmissin. Bazi arkadaslar da bu yüzden ön yargili yazmislar..

(passmark, heaven 4.0, userbenchmark, cpu-z, cinebench gibi ve hw monitorden ss)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mukarnas

söyle bir kac benchmark paylasabilirmisin buraya.. windows versiyonu (orj durumu), ekrankarti driver sürümü, sistem sicakliklari hakkinda da bilgi verirsen iyi olur, cünkü cikarim yapilacak hic bir bilgi vermeden direk ryzen2 ye girmissin. Bazi arkadaslar da bu yüzden ön yargili yazmislar..

(passmark, heaven 4.0, userbenchmark, cpu-z, cinebench gibi ve hw monitorden ss)

Nasıl yapıyoruz hocam yardımcı olurmusun .

• Bilgisayarın oyunlarda gereğinden fazla ısınıyor olabilirmi, olurun üzerinde sıcaklıklara çıkıldığında
    ekran kartı veya cpu kendini korumak için çalışma frekansını düşürüyor buda performansa olumsuz etki ediyor
    ekran kartı ve cpu sıcaklıklarını takip edebileceğin bi programla test etmeni öneririm
  • dalibey D kullanıcısına yanıt
    bu testin sonuclari sahane fakat burda dx11 ve dx12 sonuclari yok o yüzden baska bir benchmark olan Passmark (https://www.passmark.com ) Performance test i indirip uyguluyoruz.

ayni sekilde heaven 4.0 i da test ediyoruz. (https://benchmark.unigine.com/heaven )

cpu z ve cinebench e gerek kalmadi bence.. oyun performanslarina bir bakalim. ve hw monitoru indir test islemi sirasinda acik kalsin en yüksek sicaklik degerlerinide görmüs oluruz. (https://www.cpuid.com/downloads/hwmonitor/hwmonitor_1.34.zip )

• Dota 2 100 fps olayindan sonra okumayı bıraktım. Allah aşkına siz ryzen falan kullanmayın yahu lütfen gidin 6/6 i5 8400 alın

Ryzen 1600 ve GTX1060 6GB ile dota 2 1080p tüm ayarlar sonda 144 fps sabit ekran kartım ısınmıyor bile.
  • İ-NAN-MI-YO-RUM...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Intelçöpüneparaverilmez

Dota 2 100 fps olayindan sonra okumayı bıraktım. Allah aşkına siz ryzen falan kullanmayın yahu lütfen gidin 6/6 i5 8400 alın

Ryzen 1600 ve GTX1060 6GB ile dota 2 1080p tüm ayarlar sonda 144 fps sabit ekran kartım ısınmıyor bile.

Bende sorunu ariyorum canim kardesim zaten onun icin actim konuyu farkindaysan? Ryzen kullanmamakla alakasi ne?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Win10 1709 ve sonrasi surum kullaniyorsan sorun ondandir

• ` quaD. kullanıcısına yanıt
    Ryzen ile win 10 1709 sürümü sıkıntılı mı hocam? Varsa ne gibi sıkıntılar var merak ettim şimdi
  • ` quaD. kullanıcısına yanıt
    heh hemen windows 10 a bulun kabahati. başka işiniz gücünüz yok zaten. bende mi hiç sorun yok yoksa millet mi çok pinpirikli anlamadım ama, bende windows 10 kaynaklı hiç bir problem yok bilgisayarda.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.