Ryzen 2600 overclcok
-
-
stok fanla 3.9 denediğimde ısınıp mavi ekran alıyordum.
-
Sıkıntı olacağını zannetmiyorum. -
Dostum maalesef anakartin VRM yapisi cok kotu ve ustunde heatsink bile yok. 1.2Vda kaca kadar cikabiliyosan oyle deneyebilirsin ya da ben senin yerinde olsam voltaji dusururdum daha az sicakliklarda calismasi icin
1.2V@3.9 dene bi istersen
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ördek gibi adam -- 19 Mart 2021; 17:4:12 > -
VRAM sensörü yok ama anakart sıcaklıgi çok düşük 30 un altında genelde bir ara 3.9 1.25 kullanıyodum sonra vramler bozulur filan diye kaldırdım vramler çok kotu değil diye biliyorum sence kaç yapıyım? -
quote:
Orijinalden alıntı: Botperem
VRAM sensörü yok ama anakart sıcaklıgi çok düşük 30 un altında genelde bir ara 3.9 1.25 kullanıyodum sonra vramler bozulur filan diye kaldırdım vramler çok kotu değil diye biliyorum sence kaç yapıyım?Maalesef cok kotu. Stok kullansaniz daha iyi olur. 1.2V verebilirsin belki. Ekran karti ne kullaniyosun ki ya da neden oc yapmak istiyorsun
-
GTX 1660 bir sorum olucak ben işlemciyi cinebench testine soktuğumda voltaj düşüyor stok haldeykende overclock varkende bu anakart dan dolayimi -
1.28v 4.0 kullanıyorum ben anakartın sağlıklı çalıştırırmı deneyip görebilirsin işlemci silikonunada bağlı
-
Evet. Voltaj dustukce de islemcinin stabil olmasi daha zor.
1660a stock yeterli bence 1.15 1.2 verip dusuk sicakliklarda calismasini saglayin
-
Kaliteli bir anakart değil fakat işlemciyi düşündüğümüzde yeter ki slikon iyi çıksın gittiği yere kadar gider harici soğutma alarak denemelere başlayabilirsin şanslı isen 4.2 ghz de kullanırsın şansın yok kötü bir çip ise 3.9 dan bir adım ileri gidemezsin
-
Stock haldeyken anakart kendi 1.23v-1.20v gibi degerler veriyor bostayken ama cinebench testi başlatınca 0.9v a Filan düşüyor aynı olay overclcock yapınca da var bunu nasıl cozebilirim -
0.9Va dusurmez ya. Nerden bakiyosun hwinfodan mi
-
CPU Z den ama cinebench de yine normal 2600 un aldığı puanı alıyorum birde voltaj düştüğü için frekans da az gözukuyo CPU Z de ama dediğim gibi normal 2600 un aldığı değerleri alıyorum yine nasıl oluyosa -
Mesela kaca dusuyo frekans. 3.7lerde olmasi lazim.
biostan 1.2 - 1.225v verip 3.7ghz yap kapaniyosa bilgisayar cinebenchdeyken, bi sikinti var
-
1.25 3.9 da cinebench de sıkıntı olmuyo uzun süre kullandım böyle ama yine dediğim şey oluyo cinebench çoklu çekirdek testine sokunca overclcok varkende voltaj düşüyor ama 1.25 verdiğim için 1.13 lere filan düsuyo aynı şekilde MHz de düsuyo ama anlamadigim CPU Z de öyle gözukuyo ama internetten baktım Ryzen 2600 7000 puan aliyodu bende öyle alıyorum -
1.25ten 1.13lere dusurmesi cok sacma geldi bana hocam. Anakart kaliteli degil orasi kesin, islemciyi besleyen guc kanallari zayif. Oyunlarda butun cekirdeklerin 3.7lerde kalmasi lazim bi test edin isterseniz
Oc yapicam diyosan bu karti ikinci elde okutup tomahawk max alabilirisn en son 680ene falan satiyolardi suan kAc bilmiyorum ama. 1660i 2600 besler ama ben olsam ellemezdim gereksiz masraf.. Hangi oyunlari oynuyorsunuz ki oc yapmak istiyosunuz oynadiginiz oyunlarda bi bakin msi afterburner falan indirip cekirdeklerin 3.7de kalmasi lazim sorunsuz
-
MSI after burner da min 3775 oluyo işlemci silikonum kötü değil bu dediğim şey CPU Z de oluyo -
Ve dediğim gibi CPU Z sanırım yanlış okuyo anakarti çünkü alması gerektiği puanı aliyo -
Beslemedigi için değil biraz zevk işi yani açıkçası şuana kadar sadece warzone da darboğaz yaşadım -
Anladim dostum ben de pandeminin basinda hazir sistem almistim buna cok benzeyen bir anakart vardi. 2600 vardi bende de. Sonra islemci + anakart degistim.
İkinci elde bunu satabilirsen b450 tomahawk max oneririm sana. Ucuzdu en son.
Benzer içerikler
- işlemci ghz arttırma
- vt-d nedir
- tray işlemci nedir
- smt mode nedir
- matlab sistem gereksinimleri
- intel 15. nesil
- ryzen 5 5600x3d
- arrow lake
- dünyanın en iyi işlemcisi
- kirin 9010
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X