Şimdi Ara

RYZEN 2600X ile Sistem Toplama - YARDIM !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Mühendislik öğrencisiyim öğrenmem gereken çizim programları var. Yazılıma da adım atma niyetindeyim, bunun yanında oyun da oynayacağım elbet ama "baba ben oyuncuyum yaaa" demiyorum kesinlikle
    Toplamayı düşündüğüm sistem hakkında aşağıda bilgiler verdim.
    Bu konuda bilgilerinize ve önerilerinize ihtiyacım var.

MSI X470 GAMING PRO ya da M7 AC

B450 vs x470 şeklinde bi değerlendirme yapmanızı istesem hangi chipseti tercih edersiniz, neden? Bu soruyu soruyorum çünkü B450'nin de sıklıkla tercih edildiğini gördüm.

MS X470 M7 AC - NANOKATALOG
    MSI X470 GAMING PRO - VATAN BİLGİSAYAR

Corsair Vengeance RGB PRO 16 GB 3000 MHz DDR4

CORSAIR VENGEANCE - NANOKATALOG

GTX 1070 Ti - GTX 1060 6GB

Asus ROG STRIX serisinden 1070 ti tercih etmem söylendi ama fiyatı aşırı pahalı. "Ya usta 1070ti'ye ne gerek var şu anda F/P açısından GTX 1060 6GB daha iyi bir tercih olur" mu dersiniz "yoksa madem girdin bu işe hakkını ver 1070ti al" mı dersiniz?
    Ne dersiniz gençler?
    MSI GAMING X-ARMOR ,EVGA BLACK EDITION-FTW ,GIGABYTE AORUS-WINDFORCE ,ASUS ROG STRIX-DUAL-TURBO ,gibi serileri arasındaki farkı açıklar mısınız? Çünkü bu seriler arasında bazen aşırı fiyat farkı gözlemleniyor. Kısacası Ekran kartı konusunda kafam acaip karışık...

MSI ARMOR 4380 ₺ vatan
    ROG STRIX 4630 ₺ vatan
    EVGA BLACK EDITION 4145 ₺ vatan
    EVGA FTW GAMING 4400 ₺ vatan
    GIGABYTE WINDFORSE 3170 ₺ nanokatalog

İzmir'de oturuyorum evime çok yakın görerek alacağım için Vatan'ı tercih ediyorum ve yıl sonunda indirime girmesini bekliyorum. Yine de internet üzerinden güvenebileceğim siteleri söylerseniz dikkate alırım.

SSD - TOSHIBA OCZ 240 GB TR200 SERİSİ
    HDD - WD 3.5" 1TB Caviar Blue SATA 3.0 7200Rpm 64MB Cache

MONİTÖR'de 27 inc ve IPS - CURVED ekran tercih etmeyi düşünüyorum.
    yenileme süresi 144Hz olabilir ama gecikme süresinin 1ms olması çok da önemli değil benim için.

KASA konusunda ise hiçbir fikrim yok , sizdeyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fanfinofonfon -- 8 Aralık 2018; 19:24:2 >

• AMD Ryzen 5 2600X 3.60 Ghz 19MB AM4 12nm İşlemci

Asus B450-Plus Prime 2133mhz-3200mhz(OC) AM4 ATX Anakart

Kingston 16GB(2x8) HyperX Fury Siyah 3200mhz CL18 DDR4 Ram (HX432C18FB2K2/16)

Seagate 1TB Barracuda 64MB 7200rpm (ST1000DM010) Harddisk

Samsung 250GB 970 Evo NVMe Okuma 3400MB-Yazma 1500MB M.2 SSD (MZ-V7E250BW)

Aerocool CyberX Advance 600W 80+ Bronze Kırmızı Led Fan USB 3.0 ATX Mid Tower Kasa

ekran kartı olarakta gtx 1070 1080 rx 5080lerden birini seçmek sana kalmış
  • quote:

Orijinalden alıntı: DüşünenÇocuk32

AMD Ryzen 5 2600X 3.60 Ghz 19MB AM4 12nm İşlemci

Asus B450-Plus Prime 2133mhz-3200mhz(OC) AM4 ATX Anakart

Kingston 16GB(2x8) HyperX Fury Siyah 3200mhz CL18 DDR4 Ram (HX432C18FB2K2/16)

Seagate 1TB Barracuda 64MB 7200rpm (ST1000DM010) Harddisk

Samsung 250GB 970 Evo NVMe Okuma 3400MB-Yazma 1500MB M.2 SSD (MZ-V7E250BW)

Aerocool CyberX Advance 600W 80+ Bronze Kırmızı Led Fan USB 3.0 ATX Mid Tower Kasa

ekran kartı olarakta gtx 1070 1080 rx 5080lerden birini seçmek sana kalmış
    Hocam kasayı beğendim öneri için teşekkürler.

HDD'de bir diğer tercihim yine Barracuda idi onun için de teşekkürler.

SSD konusuna gelince TOSHIBA OCZ 240GB'da çok övülüyor senin önerdiğin Evo'yu neden almalıyım. Fiyatı neredeyse 2 katı çünkü.

B450 tercih etmenin sebebini de açıklarsan sevinirim.

• Fanfinofonfon kullanıcısına yanıt
    B450 teknoloji desteği olarak daha uzun ömürlü benim önerdiğim 970 evo 3500mb yazma hızı ve 1200mb okuma hızı var m.2 teknolojisini kullanıyor bu yazdığım değerlerle kastettiğim yani çok hızlı senin bahesttiğin toshibayı biliyorum ssd 550 mbye 520mb okuma hızı olması lazım kötü müdür değildir ama benim önerdiğim 2 katı olma sebebi hızıdır çok hızlı dosya aktarımı yapıyor hddde fazla bir fark yok bide gtx 1060 6 gb alma çünkü kimse sana al demez he ben gtx 1070 e gircem diyorsan 1070 al ama senin için en iyisi bence rx580 sebebide belli 1060 la 1070 arasında kalan bir ekran kartı 1060 tan uyguna bulabilirsin daha iyi performans alırsın
  • bu arada vatan pahalı o topa girme birde stokları yoksa size başka ürünleri iteliyorlar öve öve internetten alışveriş yapabilceğiniz teknobiyotik var sinerji var nanokatalog ise kimse önermez sebebi stok sıkıntıları var iyiler stokları olsa hemen yolluyolar ama stokları yoksa çok bekletiyolar edit:illaha nvidia diyorsan 1070 ti o fiyatları veririm falan sana tavsiyem ya rtx2070 al yada ikinci el gtx1080 al garantili olma koşulu ile 3000 e falan gtx1080 bulursun ben mesela şubatta pc alcam 2.el gtx 1070 alıp takmayı düşünüyorum geri kalanı sıfır alıp

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DüşünenÇocuk32 -- 8 Aralık 2018; 19:46:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DüşünenÇocuk32

bu arada vatan pahalı o topa girme birde stokları yoksa size başka ürünleri iteliyorlar öve öve internetten alışveriş yapabilceğiniz teknobiyotik var sinerji var nanokatalog ise kimse önermez sebebi stok sıkıntıları var iyiler stokları olsa hemen yolluyolar ama stokları yoksa çok bekletiyolar edit:illaha nvidia diyorsan 1070 ti o fiyatları veririm falan sana tavsiyem ya rtx2070 al yada ikinci el gtx1080 al garantili olma koşulu ile 3000 e falan gtx1080 bulursun ben mesela şubatta pc alcam 2.el gtx 1070 alıp takmayı düşünüyorum geri kalanı sıfır alıp
    Peki GIGABYTE WINDFORCE'UN diğer gtx 1070 ti modellerine göre çok daha uygun olmasını nasıl değerlendiriyosun. Bu seriler hakkında bilgin var mı ?
    soğutucu yönü olsun falan fark var aralarında bir kaç fps oyunuyor max 6 fps falan öyle bir uçurum yok benim bildiğim kadar yazdığın fiyatlara göre windforce 1070ti bile 3000bin küsür bence sen ikinci el gtx 1080 al daha iyi 4000lere çıkcaksan 1080ti bile alırsın ikinci el rahatlıkla ve seni uzun bir süre götürür fps optimizasyon olarak son olarak şöyle örnek ilan bırakim senin sıfıra alcağın 1070ti fiyat ortalaması ve bu 11gb lık versiyon yani baya sağlam bir ekran kartı izmirden örnek ilanı seçtim gidip elden satın almak istersin diye

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    gayet serin bir model tek eksik yanı backplate olmaması.

PanzeR TeaMyoutube
    Gigabyte 1070 Ti Windforce & Fx 8350 & Gtx 760
    https://www.youtube.com/watch?v=2IwsMGcTUMs
  • Arkadaşın tavsiye ettiği samsung 970 evo ssd’yi şiddetle tavsiye ederim.Çok iyi çok hızlı bir ssd.Normal ssd’lerle hız olarak kıyas bile yapılamaz.Ben 500gb modelini kullanıyorum, 9-10 sn pc açılış süresi var.Yani düğmeye bastıktan 9-10 sn sonra internete girebiliyorum.Ayrıca autocad ve çeşitli analiz programları kullanıyorum.Programlar çok hızlı.
    Rx580 ekran kartı çok rahat senin işini görür.Hiçbir sıkıntı yaşamazsın.Ama illa 1070-1070 ti ekran kartı almak istersen yıl sonunu bekle.Ben 23 kasımda mediamarkt’tan sıfır 1070ti ekran kartını 1999 TL’ye aldım

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • MogoLKhan kullanıcısına yanıt
    O zaman sıkıntı hocam çünkü ben kendimi biliyorum bi şekilde çizerim ben onu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hgnr H kullanıcısına yanıt
    Bu önerilerden sonra ssd için bu modeli tercih edebilirim. Ekran kartına gelcek olursak AMD'nin ekran kartlarına neden bi ön yargım var aslında freesync kullanma avantajı da vermiş oluyo ama ne biliyim Nvidia pişman etmez gibi geliyor. İndirimden bi 1070 Ti yakalarım umarım.

Mediamarkt'da baktığım ürünlerde VGA ifadesi yer alıyo bunu anlamıyorum.

MSI VGA 1070 Ti Gaming... şeklinde. Burdaki VGA ne anlama geliyor ?

Şahsen ben bir ekran kartına 2500₺ yukarısında para ödüyorsam o kartda backplate beklerim ne yazıkki Nvidia tarafında en pahalı modeller hariç diğerlerinde Backplate olmuyor.

• 2600x üzerine güncel bir sistem toplamak üzereyim bende sizin bütçeniz nedir kendi sistemimi önerebilirim.
  • Paranı çöpe atmak istemiyorsan sıfır 10xx alma.

RTX 2070 :

www.vatanbilgisayar.com
    MSI GeForce RTX2070 ARMOR 8GB GDDR6 256Bit DX12 Nvidia Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar
    https://www.vatanbilgisayar.com/msi-geforce-rtx2070-armor-8gb-gddr6-256bit-dx12-nvidia-ekran-karti.html

Ekstra 250TL değerinde BF V hediyesi de var. Satarsan 3400'e gelmiş olur.

• İyi güzel hoş da bi üst segmen Armor RTX 2070'in fiyatının 3700₺ olup Rog STRIX 1070 Ti'ın 4700₺ civarında olması beni düşündürüyor.

Rog Strix'in kullanıcıya sunup da Armor'un sunamadığı şey ne ?

Bu arada bütçe 9-10 k civarında monitör hariç...

• quote:

Orijinalden alıntı: Fanfinofonfon

İyi güzel hoş da bi üst segmen Armor RTX 2070'in fiyatının 3700₺ olup Rog STRIX 1070 Ti'ın 4700₺ civarında olması beni düşündürüyor.

Rog Strix'in kullanıcıya sunup da Armor'un sunamadığı şey ne ?

Bu arada bütçe 9-10 k civarında monitör hariç...
    Tamamen piyasa dengesizliği.

Mevcut performansta:

1080Ti > 2070 > 1080 > 1070Ti
  • Selamlar arkadaşın konusunu sabote etmek istemem ama sorduğu soruların içinde benimde merak ettiğim bir konu var.
    AMD'nin B450 ve x470 seçeneklerinde ileriye dönük işlemcileri kullanabilme konusunda hangi chipseti daha tercih edilesidir bunu merak ediyorum. Çünkü anakartı iyi bir model alıp işlemciyi şimdilik idareten işimi görecek (2400G vs.) bir model tercih edeceğim. Daha sonra işlemciyi yükseltmeyi düşünüyorum. Bilen arkadaşların değerli fikirlerini bekliyorum.
  • Okuduğum incelemelerde X470'in daha kullanışlı bi chipset olduğunu hatırlıyorum ama bunun teknik açıklaması olarak bi bilgi veremicem.

Bence asıl soru chipset markası olarak ne seçmeliyiz olmalı ?

Gigabyte , MSI , Asus hatta Asrock ?

Aslında chipset'e karar verince marka da belirleniyor sanırım. Her markanın her modeli için iyi şeyler söylemiyor yabancı incelemeler. Mesela B450 için Msi Tomahawk çok öneriliyor, X470'te ise Asus'tan ve Gigabayte'tan bazı modeller örnek veriliyor. Asrock yaygın olsa alacağım ama bulunmuyor meret.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.