Şimdi Ara

Ryzen 2700x fan sesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.929
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Yeni bir sistem aldım ryzen 2700x rtx 2080 li.
    Bir sorum olacak, ryzen 2700x üzerindeki stok fanı kullanıyorum.
    Anakartım asus rog crosshair hero,
    sorum şu, bilgisayarın içinden 5 saniye aralıklarla vuuu diye bir fan sesi geliyor, işlemci sıcaklığım 45-50 derece civarı, bunun bir ayarı var mı yoksa normal bir durum mu?
    Bu ses işlemci fanıdır diye tahmin ediyorum.

• Asus A.I Suite yükle. Zibilyon tane ayarı var. Fan Xpert'den profil ata. Büyük ihtimale kesim noktasına geldiğin için fan son hızda çalışıyordur, üzerine çıkınca.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • dostum seni anlıyorum ama herşeyin iyi ufak bir sogutucu neden almadın yada düşünmedin 2700x güzel güçlü bir işlemci 300 tl 200 tl çok güzel sogutucular var stok fanla o işlemcinden verim alamazsın ama fan sesi ısı kaynaklı rpm artırma kaynaklı ısı düşürmek için zorluyor kendini dedigim gibi küçük bir sogutma ile bu sorunu kolayca halledersin iyi forumlar
  • asus kaynakli bir problem ama fan ayarlariyla oynayarak "dogru alani" bulabilirsen seni rahatsiz etmeyecek seviyeye gelir. Yada sessiz bir sogutucu alarakta cözebilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

Asus A.I Suite yükle. Zibilyon tane ayarı var. Fan Xpert'den profil ata. Büyük ihtimale kesim noktasına geldiğin için fan son hızda çalışıyordur, üzerine çıkınca.
    deneyeceğim teşekkürler, kesim noktası derken? İşlemci sıcaklığı 50 dereceyken oluyor bu fan olayı
  • Bencede o sisteme guzel bir sogutucu alman daha yararina olucaktir. Bazen otomatik olarak dusuk sicaklikta maksimum hiza ayarli olabiliyor fanlarin devirleri. Arkadasimin dedigi gibi Asus Aisuite3 ile halledebilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir eğim çizgisi var, bu iki nokta arasında, bir de noktaların alt ve üstünde sabit hızda çalışma hali var. Yani, sen 60°C'yi aşarsan, eğim çizgisindeki son değişken noktasıysa, fan son hıza geçiyor.

Dahası, biostan da smart fan ayarı var. Sen fanı fan xpert ile nereye kadar açacağını buradan belirliyorsun. Misal, smartfan ile biostan %55'e ayarladıysan, fan xpert ile masaüstünde %100 olunca 3500 devirde çalışıyor. Ha, %70 smartfan ile fan xpert ekseni 4500'e uzanıyor. %100-%100 5500 devir oluyor. Bu da tabii, sizin açılışlardaki fan sesinizi belirleyen unsur oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 3 Ocak 2019; 16:20:57 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    [SATILDI] Ryzen 2600+Stok Fan
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

Asus A.I Suite yükle. Zibilyon tane ayarı var. Fan Xpert'den profil ata. Büyük ihtimale kesim noktasına geldiğin için fan son hızda çalışıyordur, üzerine çıkınca.
    Bu asus A.I Suite sadece rog anakartlar için mi ? asus tuf x470 mevcut bende, bu uygulamayı kullanabilir miyim ?
  • Kriger kullanıcısına yanıt
    kullanabılırsınız. bendede asusu z370-e var ben kullanıyorum.
  • TeknoBiyotik.com / Teknoloji sevenlerin ilacı...
    Akasa Venom AMD AM2/AM3+/AM4/FM1 Intel 775/115X/1366/2011/2066 Soket Uyumlu İşlemci Soğutucusu (AK-CCX-4002HPA) - İşlemci Soğutucu - Overclock - Bilgisayar Bileşenleri
    https://www.teknobiyotik.com/donanim/overclock/islemci-sogutucu/akasa-venom-amd-am2-am3-am4-fm1-intel-775-1151-1156-1155-1366-2011-2066-islemci-sogutucusu-ak-ccx-4002hpa.html?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber#!prettyPhoto

TeknoBiyotik.com / Teknoloji sevenlerin ilacı...
    Dark Freezer X94RD, 2x92mm 4pin PWM Kırmızı Led Fanlı, 4xIsı Borusu, Direkt Kontak AMD Ryzen AM4 ve Intel Uyumlu İşlemci Soğutucu (DKCCX94RD) - İşlemci Soğutucu - Overclock - Bilgisayar Bileşenleri
    https://www.teknobiyotik.com/donanim/overclock/islemci-sogutucu/dark-freezer-x94rd-2x92mm-4pin-pwm-kirmizi-led-fanli-4xisi-borusu-direkt-kontak-amd-ryzen-am4-ve-intel-uyumlu-islemci-sogutucu-dkccx94rd.html?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber#!prettyPhoto

• quote:

Orijinalden alıntı: SaLVaToRe_V

kullanabılırsınız. bendede asusu z370-e var ben kullanıyorum.
    baska böyle uygulamalar var mı hocam kullanabileceğimmiz.
  • Kriger kullanıcısına yanıt
    Her anakart üreticisinin kendi bios eklentisi var. Size düşen sadece anakart sitesinden ürününüzü bulup destek sayfasından ek programlarınızı yüklemeniz. Bunu biostan da yapabilirsiniz bir nebze, smartfan zaten yüklü geliyor. Size gereken bu smartfanı özelleştirmek, 60 derece ile 80 derece arasında ne yapacağını fan xpert ile yapabilirsiniz. Smartfan ile en çok sıcaklık-fan hızı eğrisindeki ikinci değişken olan fan hızının ekseni, y eksenini, kestiği yeri değiştirirsiniz. Kötü değil ama epi topu 3 eğri var ve çok keskin artışlar var, kulağınızı sağır etmeyecek ayarı kendiniz bulmanız gerek.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.