Şimdi Ara

Ryzen 2700x tam performans vermiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 2700x işlemci aldım içinden çıkan soğutucu ile çalıştırıyorum. Normalde işlemcinin aldığı skor 4000 iken benim işlemcim 3600 skor alıyor. Ryzen masterden değerleri takip ettiğimde renderda iken tdc nin full, boşta iken edc nin full olduğunu gördüm ayrıyeten normalde 2.9ghz leri gören 2700x ben render aldığımda 3.6-3.7 ghz ye sabitleniyor. Montajı kendim yaptım(ilk yapışım), güç girişlerinde hata yapmış olabilir miyim?

Anakart = b450m ds3h (8 pinli cpu güç girişi vardı bazı ana kartlarda 12 olduğunu gördüm sorun burada olabilir mi?)

ramler = 2x8 2400mhz cl14

power sup = 600 w

Yardımcı olabilirseniz gerçekten çok sevinirim

• 8 pin yada 8+4 pin ile ilgili bir husus değil bellek hızının bi miktar etken olabilir 2700x modele bu anakart ile o.c yapmayın standart kullanın
  • 8 pin girişi problem değil ve cinebench testi ram hızının etki etmediği bir test

problem %99 ihtimalle anakartın vrm grubunun işlemciyi beslemekte yetersiz kalmasından. manuel 1,25v 3.9 ghz veya 1,3v 4.0ghz deneyin skor normalleşirse sorun bundandır.

denemeden önce bu haliyle cinebench testi sırasında hwinfo64 programından volt ve güç değerlerinin takip edip kaç olduklarını yazar mısınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mxsr -- 30 Eylül 2020; 18:49:10 >
  • R20 de 3.7 yazmasının bir önemi yok stok şekilde kullanan herkes de aynı şekilde yazar. Cinebench yaparken arkada çalışan tüm programları kapat en ufak çalışan bir program dahi kalmasın ve benchmark bitene kadar mouse a bile dokunma 3600 den daha yüksek aldığını göreceksin. Ayrıca kurmadıysan chipset driverını kur ve denetim masası güç planından yüksek performansa al
  • oyunlarda 4 ghz görüyor mu

görmüyorsa eğer anakarttan boost modunu kapatmışsındır, işlemci maksimum 3.7 çalışıyordur

eğer oyunlarda 4 ghz görüyor da c20de 3.7 ghza düşüyorsa o zaman soğutman yetersizdir

oyun içi frekansı aşağıdaki iki programı kurarak kontrol edebilirsiniz
    capframex
    CapFrameX - Downloads
    https://www.capframex.com/download

guru3d.com
    Guru3D RTSS Rivatuner Statistics Server Download 7.3.0 Beta 6
    https://www.guru3d.com/files-details/rtss-rivatuner-statistics-server-download.html

• 1,25v + 3.9 ghz de güzel sonuç aldım skor 3925
    fakat 1,3 + 4ghz(3.95 de denedim) denemesi yaptığımda sadece 1 çekirdek 4 de çalışırken diğerleri 3,4 ghz de çalıştı ve 3400 gibi bir skor verdi

3.9 yaptığımda 3.87 de sabit kalsa bile en azından sabit bir şekilde çalıştı

Bu testleri yaparken cpu sıcaklığı 95 dereceyi gördüğü oldu. 4ghz ye almayı denediğimde çıkan sorun stok fanda mı yoksa anakart işlemciyi beslemekte yetersiz mi kalıyor?

• ~~Burak~~ ~ kullanıcısına yanıt
    biostan yaparsanız daha sağlıklı olur.

edit; kasa havalandırması çok kötü sanıyorum çünkü işlemci de fena ısınmış. Bu durumda sıkıntı anakarttan ziyade daha çok işlemcinin fazla ısınması sebebiyle gerçekleşiyor büyük ihtimalle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mxsr -- 30 Eylül 2020; 20:21:30 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sıcaklık sorunu var gibi
  • kasanın yan tarafını açtım şuan renderda iken 1,3 ve 4 ghz de 85 derece sıcaklıkta çalıştırabildim bilgisayarı fakat 1 saat geçtikten sonra klavya, mouse, kulaklık ve monitörden güç kesildi. Bilgisayarda ise sorun yoktu sanırım fan çalışmaya devam ediyordu. 600w güç kaynağım(80+ değil ve 5 yıllık) ve gtx 1050ti ekran kartım var psu ile ilgili bir sıkıntı söz konusu olabilir mi yoksa bu anakarttan kaynaklanan bir sorun mu?
  • ~~Burak~~ ~ kullanıcısına yanıt
    işlemciyi stock haline alın, hwinfo arka planda açıkken art arda 3 test yapın ve sonrasında hwinfo'daki tüm değerleri paylaşın lütfen.

sorununuz çözülene kadar testler dışında 1,25 3.9 ghz kullanın. Ayarlamaları biostan yapmayı unutmayın, şimdililk ryzen master programının işin içine karışmaması daha iyi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.