Şimdi Ara

Ryzen 3 3200G Sistem Toplama Tavsiyesi ( ACİL ) !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.074
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Öncelikle hepinize iyi forumlar. şimdiden ilginiz için teşekkür ederek konuya aşağıda yer veriyorum ;

Elimde mATX kasa ve 350W PSU mevcut yalnız mevcut sistemlerden eski bir atx kasa ve eski bir psu başlıkta da belirttiğim üzere Ryzen 3 3200G işlemcili bir sistem toplamak istiyorum . Almayı düşündüğüm parçalara aşağıda yer vereceğim. Sormak istediğim şu
    en az masrafla çıkmak istiyorum dolar kuru ve enflasyonu göz önünde bulundurursak en doğal hakkım olduğunu düşünüyorum :) Toplayacağım parçalar üzerinden bi yorum yapmak gerekirse ;
    1-)Elimde ki PSU eski olması alacağım yeni parçaların montajında sorun yaratır mı ? ( İleride ekran kartı aldığımda tabi ki +600W bir psu alacağım sorum şuan ki durum için montajda sıkıntı olur mu ? )
    2-)Ekran kartsız bir sistem olduğu için tabi yüksek performans beklemiyorum ama oynacağım oyunlarda csgo,wow,fifa tarzı olacağını düşünürsek ortalama bir fps alabilir miyim ?
    3-)En merak ettiğim konu elimde ki PSU ssd montajında bana sorun yaşatır mı ?
    4-)İlerisinde yapılacak eklemeler göz önüne alındığında ölü bir yatırım mı olur ? ( +600W PSU / Ekran Kartı / ilave 8gb ram daha alınacak ilerleyen zamanlarda )
    Ryzen 3 3200G Sistem Toplama Tavsiyesi ( ACİL ) !!
    Şimdiden herkese çok teşekkür ederim. Sağlıkla Kalın.

*Not: Konuyu doğru yere açtığımdan emin değilim eğer yanlış ise kusura bakmayın lütfen. Forumda yeniyim. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caen34 -- 13 Ağustos 2020; 15:33:47 >

• Elinizdeki PSU'nun modelini belirtmemişsiniz. Gösterdiğiniz parçalarda sıkıntı yok. Sisteminizi eski PSU'nuzla birlikte kullanabilirsiniz, bahsettiğiniz oyunlarda da sıkıntı yaşamazsınız. Anakart ölü yatırım duruyor sadece. SSD laptopta falan değerlendirilebiliyor malum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Griffith

Elinizdeki PSU'nun modelini belirtmemişsiniz. Gösterdiğiniz parçalarda sıkıntı yok. Sisteminizi eski PSU'nuzla birlikte kullanabilirsiniz, bahsettiğiniz oyunlarda da sıkıntı yaşamazsınız. Anakart ölü yatırım duruyor sadece. SSD laptopta falan değerlendirilebiliyor malum.
    Öncelikle cevabın için teşekkürler anakart için bir önerin varsa paylaşabilir misin peki ?
  • caen34 C kullanıcısına yanıt
    amazon
    Gigabyte B450M S2H AMD Anakart
    https://www.amazon.com.tr/dp/B07KX428VH

• quote:

amazon
    Aslında ilk etapta bu modele bakmıştım Gigabyte B450M S2H AMD Anakart // ama ram desteği +3000mhz çıkmıyor gibi gördüm. Ki apu sistem de ram mhz çok önemli bir rol oynadığını öğrendim.

• selamlar, anakartı kesinlikle gigabyte b450m s2h ile değiştirin. apu sistem için de ram mutlaka 2x8gb olmalı, tek 8gb ram ile gpu performansı inanılmaz düşük olacaktır. Bende ryzen 3 2200g sistem var, bahsettiğiniz oyunlar 2x8gb ram ile kesinlikle ekran kartı yokluğu hissettirmeyecektir ama, işlemci 4 core olduğu için tavsiye etmiyorum, arada chrome kullanırken bile cpu %100'e vurabiliyor, 3400g alırsanız hem şimdi, hem ilerde ekran kartı aldığınızda sizin için daha iyi olacaktır.
    Hayır. 3600MHz RAM modülleriyle testini yaptım. Gigabyte'ın resmi sitesinden bir bakın isterseniz.
  • quote:

amazon
    Ah evet hepsiburada bu bilgi yer almıyor kendi sitesine girdiğimde O.C. ile 3600 mhz. destek sağladığı gözüküyor. Belirtilen kriterler arasında 3000 mhz. olmaması sorun yaratır mı ? Aynı zamanda alacağım ram 3000 mhz. o.c. yapılmadığı için ramı taktığımda 2933 mhz. de mi çalışır ?

Support for DDR4 3600(O.C.)/3466(O.C.)/2933/2667/2400/2133 MHz memory modules

• quote:

Orijinalden alıntı: caen34

Aslında ilk etapta bu modele bakmıştım Gigabyte B450M S2H AMD Anakart // ama ram desteği +3000mhz çıkmıyor gibi gördüm. Ki apu sistem de ram mhz çok önemli bir rol oynadığını öğrendim.

Alıntıları Göster
    bu anakartta ram hızı açısından böyle bir sınırlama yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: almamater

selamlar, anakartı kesinlikle gigabyte b450m s2h ile değiştirin. apu sistem için de ram mutlaka 2x8gb olmalı, tek 8gb ram ile gpu performansı inanılmaz düşük olacaktır. Bende ryzen 3 2200g sistem var, bahsettiğiniz oyunlar 2x8gb ram ile kesinlikle ekran kartı yokluğu hissettirmeyecektir ama, işlemci 4 core olduğu için tavsiye etmiyorum, arada chrome kullanırken bile cpu %100'e vurabiliyor, 3400g alırsanız hem şimdi, hem ilerde ekran kartı aldığınızda sizin için daha iyi olacaktır.
    cevap için teşekkürler :) bütçe nedeniyle 3400g alamıyorum 3200g alacağım bi alt versiyonu :) anakartı b450m s2h ile değiştirdim. İlk etapta 1x 8gb ram ile başlasam çok büyük sıkıntı çeker miyim ?
    Bahsettiğiniz oyunların dışına çıkmazsanız çekmezsiniz ama en yakın zamanda anakarttaki ikinci RAM slotunu da doldurmaya bakın.
  • quote:

Bahsettiğiniz oyunların dışına çıkmazsanız çekmezsiniz ama en yakın zamanda anakarttaki ikinci RAM slotunu da doldurmaya bakın.
    teşekkürler :) evet sistemi topladıktan max 2/3 ay sonra ilave 8gb daha alacağım. Peki ısınma ile ilgili bir sorun yaşatır mı ?
    Bence sıkıntı çekersiniz, performans tam olarak %50 düşüyor.
    vmreviewsyoutube
    Vega 8 Graphics | Single Channel vs Dual Channel RAM | Ryzen 2200g
    https://www.youtube.com/watch?v=RdmDzFDQC9g

Hayır. Stock soğutucu yeterlidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: almamater

Bence sıkıntı çekersiniz, performans tam olarak %50 düşüyor.
    vmreviewsyoutube
    Vega 8 Graphics | Single Channel vs Dual Channel RAM | Ryzen 2200g
    https://www.youtube.com/watch?v=RdmDzFDQC9g
    videoyu inceledim aynısını 3200g için araştırdığımda tabiki de bir performans kaybı oluyor ama 2 ay boyunca idare edeceğini düşünüyorum .

• quote:

Hayır. Stock soğutucu yeterlidir.
    teşekkürler . O halde alacağım sistem ;

İşlemci : Ryzen 3 3200g
    Anakart: Gigabyte B450M S2H
    Ram : GSKILL RipjawsV 8GB 3200MHz
    SSD: Sandisk SSD Plus 240GB 530MB-440MB/s Sata 3 2.5" SSD

olarak sipariş veriyorum. Toplatıktan sonra performans testi ile ilgili yorumları yine buradan yazacağım :)
    Crucial BX500 çok daha kaliteli bir SSD'dir, sitede varsa onu tercih edin. Ufak bir fiyat farkı olacaktır ama değer.
  • quote:

Crucial BX500 çok daha kaliteli bir SSD'dir, sitede varsa onu tercih edin. Ufak bir fiyat farkı olacaktır ama değer.
    Toplam 1933 TL :) fiyat 160 tl arttı ama ölü yatırım olmasından iyidir. İlerisi için peki peki orta bütçeli bir ekran kartı önerisinde bulunabilir misin?
    Şu an yapacağım öneri alacağınız zaman geçerliliğini kaybedeceğinden anlamlı olmaz. Yanlış yönlendirmek istemem. Alacağınız zaman tekrar konu açarsınız, yardımcı olunur mutlaka.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Griffith -- 13 Ağustos 2020; 16:54:36 >
  • quote:

Şu an yapacağım öneri alacağınız zaman geçerliliğini kaybedeceğinden anlamlı olmaz. Yanlış yönlendirmek istemem. Alacağınız zaman tekrar konu açarsınız, yardımcı olunur mutlaka.
    Çok teşekkür ilginiz için :) İyi Günler
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.