Şimdi Ara

Ryzen 3600 4625 MHz Overclock - Warzone Videolu (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
127
Cevap
2
Favori
5.400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Voltaj ver 1.360-1.380 de çalışıyor al core 4.625
  • CreedDain C kullanıcısına yanıt
    X570 fazla para bayilmadim kardeşim 1200 liraya aldım 1000 liraya b450 niye alim ayrıca vrm farkları var aralarında daha yüksek bir işlemciye gectigimde daha iyi voltaj vericem birde Voltajda verirken vrm Ler isinirmi diye dusunmucem anliyacagin 1200dende geri bile satarım zararirmnbile olmaz 3900x 3970x ciler bu tür anakartlarda daha iyi performans alıyor güçlü işlemcilerde daha esnek olabiliyor vede 570 güncellemeleri direk alçak belki 5 ci seriyi bile destekler diye aldım cool storyi dedim konu farklı yanlış anlamışsın ömrü gider performansı düşer vs vs sacmalaiklarina karşı dedim 2 yıl garantisi olan ürün bişi oldummu zaten yenisini vercekler neden dert edeyimki bu zamana kadar dibine kadar kullandığım rYzenler inteller benim için sıkıntı bile olmadı overcloxk oayan i7 6700 ü bile 1.350 4.7 GHz yaptım ve kazanımları gördüm bana kaybettirdi bisi yok islemcine gelirsek heyet iyibir işlemcin var ama 4625 de kullaniyomusn uzun süre o yükte ona anakartin dayanırım bilmrm dostum anakart farkı burda cikiyo işte .

• quote:

Orijinalden alıntı: xcaka28

1.380v x570p düsük anakartlarda denemeyin :D biostan
    Kesinlikle yakmaya kadar gider iş
  • Oyun içi %50 kullanımda bile 75 dereceleri görüyor arkadaş hala stabil diye zırlıyor

Stabil değil işte sen kıytırık warzone u 75 derecelerde zar zor oynuyorsun diye stabil sanıyorsun sadece.

BF5 multi girse mavi ekran yiyecek yok ben oyuncu adamım render ile ne işim var diyor kafalara gel.

Warzone oynarken bile işlemci çekirdeklerden 1 yada 2 sini kapattığına eminim ama işte yapacak bir şey yok yeni yetme arkadaşlar kendinileri OC uzmanı sandığı için çok tartışmaya giremiyorsun

Azıcık OC dan anlayan adam bile o voltajda o hızlarla hiç bir şekilde işlemcinin stabil olmadığını bilir zaten ama yukarıda da dediğim gibi yeni yetme OC uzmanı arkadaşlara bir şey inandıramıyorsun.

Warzone oynuyor ve işlemcisi stabil tamam

Yüke bile girmeden 75 derecelerde geziyor ama olsun stabil

• Timeguard T kullanıcısına yanıt
    sanırım mılletı ben gaza getırdım
  • Dostum niye sidik yarışına girmeye calisiyosun çökmez diyorum voltajı artiririm cokersede ben sana ne demisim sogutabildigim derecede diyorum bfv yok elimde şuan soğutucu yetersiz zaten elimdeki. Çekirdek kapatsa hw infoda 6-12 sırayla dizilmiş neden avarage minimum low mhzler hepsinde 4625 bi tek sen anliyosun zaten overcloxktan benim elimden intelde AMD de birsuru sistem gelip geçmiş hepsinde limitleri zorladım nerde stabil olup olmuyacagini eh bıraktı ogrenel artık ay voltaj vermim ay ömrü gider ay yanar böle boş şeylere inanan biride değilim anlicagın sen engin bilgilerinle az çok anliyomussun voltajı Verde cik oyunu aynı ayarda çek at bakalım vazlada voltaj verebilirsin izleyelim basit oyunmuş ya
  • Occt Power testinde 10 dk test yap patlamazsa helal olsun diyeceğim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peaky kullanıcısına yanıt
    patlayabilir hocam agır yuklere koymadım oyunda sıkıntı olmadı :D oyüzden attım radyatörüm gelsin öyle iyi bi test yapıcam
  • xcaka28 kullanıcısına yanıt
    Normalde vcore stabilitesi için prime 95 1344k testi yapılıyor. Bir dene istersen.ayarlardan custom yap
    Minimum maksimum fft size 1344k yap
    Run in fft yazan yere tik at. Testi bir dene. Normal torture test kadar yüklenmiyor. O ekstrem testi yapmak zaten çılgınlık.

• quote:

1.380v x570p düsük anakartlarda denemeyin :D biostan
    Redditte overclock konusunda FAQ var ona da bakın ben atayım gene
    For 7 nm cpu s:
    the safe Vcore is the one the chip sets when managing its own clock and voltage (auto Vcore with a manual clock is not necessarily safe, especially at higher clocks). Note that Matisse offers a "PBO scalar" option, which lets you reduce safety to make PBO more aggressive - it is recommended you set this explicitly to 1x for safety.

If you insist on setting a fixed clock speed and/or Vcore, 1.2V max should be used as a guideline. Some chips can take more, but others cannot. Keep in mind that auto voltage with manual clock is not the same thing as auto voltage with precision boost or PBO, auto voltages when forcing a clock speed manually may well be above what's safe.
    1.2V SoC should be alright, but for past chips better results are had at a lower SoC voltage.

Benim dikkatimi çeken 12 nm olan 2600 gibi ilan seri icin yapılan uyarıda siz de dikkat edin...

1.33V max Vcore when setting a fixed voltage with 85C max temp

1.38V max Vcore when setting a fixed voltage with improved cooling (65C)

1.425V fixed voltage has been reported to cause degradation over a relatively short timespan of 3 months even with temps around 50-60C.

Sıcaklık düşük olsa bile dramatik şekilde cpu ömrünü dusurebiliyor deniyor. Bir de yaygın inanç aksine mesela 60 derece AA o zaman ben 100 MHz daha kazanmak icjn volt vereyim 79 gene iyi değil, volt yükseldikçe daha düşük sıcaklık sağlamak geejiyor chip için Chopin degrade olmaması icin
    Çok güzel frekans olmuş. Elinize sağlık chip çok güzel aman başına bir şey gelmesin.
    Bir de gene reddit overclock FAQ da okuduğum kadarıyla mishal 3600 MHz e fikslemek 3733 MHz den daha mantikli denmiş gibi doğru mu bu olay bilginiz varsa yazarsanız sevinirim.
    Reddit Ana konu :
    Alıntıdır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• fatihburak95 kullanıcısına yanıt
    pbo bizden geri kalır yanı yok :D düsük frekansta körüklüyo öylede bozulur millet forumda aglıyo 80*90 dereceler havada uçusuyo boş bence soguta bildiginiz kadar voltaj verin pentium 3 den beri bozulan işlemci görmedim basın kamcıyı 3 yıl sonra zaten yine degiştirceksiniz zaten :D en cok neye gülüyorum biliyomusun ilana yazmıs z serisi en pahalı anakartı almış en iyi işlemciyi sogutucu almıs oc yapılmamıs yazmalarına :D
    P3 lerden beri nm olarak çok düştük bunu da değerlendirin. Çok daha hassaslastik yani. Hayalet elektron akımına daha çok fırsat verdik vsvs.
    Ha ben de +0.04 ile(bir tık ) arttırarak 1600 af i 3.7 de kullanıyorum o da ayrı :D

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • fatihburak95 kullanıcısına yanıt
    kasmaya gerek yok garanitisi var sonucta performansı yeterliyse oc ye gerek yok bana yetmediği için gerekli her insanın kullanım sitili farklı
  • quote:

Kardeşim 240mm radyatorle aşırı ısınan bir işlemciyi rendere sokmak güzel kafalar bu şekilde devam et ben 4.55 render aldım resimde gordugun gibi 4625 yaptım bu arada oyunda yapabilceksen görelim diyorum oyunlarda stabil sorun yok renderla ugrasmadigim içinde ısınmıyor. Videoda gördüğün gibi prime niye sokayım amaç nedir gerçek uygulamalarda karsikalinmiyacak kadar stres amaç nedir yani 7+24 prime mi aliyosun biz oyuncuyuz kardeşim rendercilerin adres belli 3970x konuda anlatıldığı gibi oyun performansı paylaşılmıştır varsa üstü sende paylaş bunu neden bu kadar dert ettinki anlamadım.
    Hocam selamlar. Ben de oyuncuyum. 240mm radyatör var bende de. İşlemci harbiden çok ısnıyor. Ryzen 5 3600 ile alakalı ve B450 Aorus Elite ile alakalı bir problem doğru mudur? İşlemci soğutucusunu iade edesim geliyor bazen. Arctic Liquid Freezer II 240mm.

• Surfing with the Alien kullanıcısına yanıt
    7nm olması bişi degistirmiyo malesef çektiği watt 80 ama sıcaklık 150w tan beter :) 360 lik lazım soba gibi AMD bide intele laf ediyolar

• quote:

7nm olması bişi degistirmiyo malesef çektiği watt 80 ama sıcaklık 150w tan beter :) 360 lik lazım soba gibi AMD bide intele laf ediyolar
    Bugün umarım i5 9600KF gelir direkt kurarım:) Ryzen... kurtuldum sonunda
  • Surfing with the Alien kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun warzone 1080p low testi yapmayı unutma :) bende 9600k yi 5.2 kullaniyodum

Birisi çektiği güçten diğeri chipletlerin yanı ısı akışının olduğu yüzeyin darlığından çok ısınıyor. Lakin mevcut sisteminle kaç dereceyi görüyorsun ki? Ben 4.3ghz 1.250v llc4 te 80 dereceyi görüyorum wraith prism ile. O da kasam corsair 110r ve iki egzoz fanı var.

• brokengineer kullanıcısına yanıt
    Wrait en dandigi hocam 4.552 89 vuruyo islemci 1.325 tü galiba tam hatirlayamiyorum yüzde yüz yükte

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.