Şimdi Ara

Ryzen 3600+Soğutucu vs Ryzen 3600x

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
3.155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

önümüzdeki hafta başı itibari ile testler yayınlanmaya başlayınca ve TR fiyatları belli olunca tablo daha net olur. Ama ön değerlendirme yapılacak olursa sessiz/stabil bir sistem adına giriş-orta düzeyde overclock yapmak istersek:

Ryzen 3600 + Arctic Freezer 34 Esports Duo (Amazon.de üzerinden ücretsiz kargo ve vergilerle 220 tl civarına geliyor soğutucu) ile orta düzey overclock. Wraith Stealth stok soğutucu overclock için yetersiz ve aşırı gürültülü çalışıyor sanırım.
    Ryzen 3600x ile giriş düzeyde overclock. Wraith Spire stok soğutucu yine orta düzey overclock için gürültülü çalışıyor sanırım?

Anakart: MSI B450 Gaming Plus
    Ram: Alınacak

Hangi seçeneği tavsiye edersiniz ya da alternatif neler yapılabilir nispeten sessiz/stabil overclok için?

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH | equ* -- 6 Temmuz 2019; 4:11:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DH | equ*

.
    Düz modele nasıl o.c yapamazsın? Bütün Ryzen'lar overclock oluyor. Yanlış bilgi vermeyelim lütfen.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Artic'in incelemelerini izlediysen seni tatmin ediyorsa 3600+soğutucu al geç. Paraya kıyıp biraz daha iyi bir soğutucu alabilirsin, stok wraith'i de satacağını düşünerekten...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mar00N

Düz modele nasıl o.c yapamazsın? Bütün Ryzen'lar overclock oluyor. Yanlış bilgi vermeyelim lütfen.

Alıntıları Göster
    x ile farkı ne? ben intel gibi k olmayanlar oc olmuyor diye düşündüm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DH | equ*

x ile farkı ne? ben intel gibi k olmayanlar oc olmuyor diye düşündüm.

Alıntıları Göster
    Frekans hızları ve çekirdek sayıları farklı. X ibareli işlemciler daha güçlü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mar00N -- 6 Temmuz 2019; 4:8:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mar00N

Frekans hızları ve çekirdek sayıları farklı. X ibareli işlemciler daha güçlü.

Alıntıları Göster
    Anladım,güzelmiş oc olması,intel gibi açgözlülük yapmamış :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ryzen 1800x soğutucu öneri
    6 yıl önce açıldı
    AMD Ryzen 7 1700x
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Overclocka gerek yokki. %10 bile getirisi olacağını sanmıyorum. Sessizlik için düşünülebilir tabi

• O işlemciye ne diye oc yapacaksınız ki? Ekran kartınız ne? Besleyemeyecek diye mi düşünüyorsun?
  • Soğutucu alacaksanız 3600 alın. 1. ve 2. nesil ryzenlarda bütün ryzen x işlemciler x olmayanıyla tamamen aynıydı. Yine aynı olacaklardır. X işlemcilerin silikon kalitesinin daha iyi çıkma şansı biraz fazla olabiliyor sadece. Kafadan yuvarlayıp overclocklandıklarında aralarında 50 mhz veya taş çatlasın 100 mhz fark varmış gibi düşünebilirsiniz bu mantıkla. Ama X işlemcide gelen daha iyi soğutucu ve bu ufak frekans farkı hiçbir ryzen x işlemcide fiyat farkına değecek bir fark olmadı. Bu yüzden bence X işlemciler soğutucu almayıp overclock yapmak istemeyenler için mantıklı sadece. Sağlam bir soğutusu olup olabildiğince overclocklayarak kullanmak isteyen birinin X işlemci alması sadece para israfı olur.

Ryzen 7 ailesinde hepsi X olarak geçiyor ama yine aynı şekilde 3800x i x işlemci 3700x i normal işlemci gibi düşünebilirsiniz. Overclocklandıklarında tıpatıp aynı işlemciler olacaklardır ufak silikon kalitesi farkı dışında.
  • Arada 200 tl fark varsa x alırım. X'e soğutucu takar daha da yükseltirim(bunu hemen yapmaya gerek yok nitekim). 2600x var öyle yaptım. 4.3'ü zorluyor ama çok voltaj gerekiyor, 4.2 ghz verince gayet iyi çalışıyor. Üstelik itx kasada daracık yerde bu hızlara çıkardım. Tam stabil ömürlük kullanım 4.2 ghz çıkartan varsa 2600'den görüşelim. Her şeyleri aynı olabilir bu işlemcilerin ama isimlendirmeden evvel test aşamasında belli seviyelere çıkamayanlar 3600, çıkabilenler 3600x olarak isimlendirilecek. Yani 3600x direkt silicon lottery.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L.J -- 6 Temmuz 2019; 9:30:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • L.J kullanıcısına yanıt
    2600 lerden 4.2 gören çok nadir olabilir hatta geçen konuda birisi Tomahawkla 3.9 yukarısına çıkamıyorum diyordu.

• quote:

Orijinalden alıntı: MogoLKhan

2600 lerden 4.2 gören çok nadir olabilir hatta geçen konuda birisi Tomahawkla 3.9 yukarısına çıkamıyorum diyordu.
    Tomahawk ile 4.1 stabil çalışıyordu bende.

• GT_55 kullanıcısına yanıt
    Olabilir bende 4de 1.375 voltajda kullaniyorum genel olarak baktiğimda 2600x ler az daha iyi oc olma potansiyeline sahip gibi.

• x olan kombinasyonu alman overclock anlamında daha fazla getirisi olacakdır dosdum soğutucuyu gerekirse ileride upgrade edersin x olan versiyon termal dizayn olarak daha fazla güç çekerek daha yüksek frekansa çıkma potansiyeline sahip ayrıca daha fazla o.c potansiyeline sahip şanslı çipler olacakdır
  • Hocam sonuçlar çıkınca overclock potansiyelini iyi değerlendirim derim. 3600x le gelen soğutucu wraith spire galiba oc için yetiyor olablir.
  • L.J kullanıcısına yanıt
    Benim 2600 1.3375v 4.1 ghz çalışıyor. Stres testinde stabil değil ama oyunlarda problem çıkartmıyor. Doğru voltaj ayarı ve iyi bir soğutucuyla 4.2 ye de rahatlıkla çıkar muhtemelen. En kötü ihtimal aynı voltajda iki işlemcinin arasında ortalama 100 mhz fark olsun diyelim ki o kadar fark olduğunu pek sanmıyorum. Bu sadece %2-3 lük bir performans farkı demek. İki işlemcinin arasındaki fiyat farkına kesinlikle değmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 6 Temmuz 2019; 11:44:25 >
  • Aynı şeyi ben de merak ediyorum. Elimde 240mm AIO deepcool sıvı soğutma var zaten ama çoğu incelemeye göre 3000 serisi işlemciler OC için uygun değilmiş. Aradaki farka değer mi çok kararsızım

• X deki soğutucu oyunlarda 1.3-1.37 voltaj arasıdan giden işlemciye yeter. %50 fan düzeyine kadar stok soğutucu beni rahatsı etmiyor. 65 dereceye kadar sbt %45-50 fan düzeyi (sanırım 1500 rpm9 çalışır sonra 65 den 75 e kadar %100 çıkan fan ayarı yapılırsa kullanılır. en azındn bir dennmeli di,rek soğutuuc almadan.
  • Ryzen 3600 ve noctua u12s al. Keyfine bak.

X gereksiz bir satis politikasi

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.