Şimdi Ara

Ryzen 3700x Turbo Frekansına Çıkamıyor İşlemci Alev Alıyor (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
0
Favori
4.466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Afacan Dennis

msi anakartım hocam
    Msi anakart modelinizi msi sitesinden bularak ordaki utility bölümünden command center ya da dragon center diye programlar var. Onları indirip içersinden sadece fanlarla ilgili bölüme girip fanlarınızı tuning ettikten sonra profil yazmanız gerekiyor. Belkide hazır profeiller vardır. Kısa bir araştırmada bunları bulabildim. Ben asus kullanıyorum.

Edit: özelden sorabilrsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vamp -- 20 Nisan 2020; 22:2:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DonanımcıAhmetD

Dediklerinizi bire bir yaptım cidden işlemci daha serin çalışmaya başladı. 1.336v 4.2 ghz de şuan stabil. Bu nasıl oluyor aklım almadı. Ben 1.336v 4.2 ghz manuel olarak girince sistem çöküyor fakat smt yi kapatınca sistem çökmüyor. Smt nedir hocam. Önemli bir şey değilse böyle bırakayım çünkü tam istediğim gibi.
    Hocam bi de Şu şekilde yapabilirsiniz bütün ayarlar aynı kalsın

Smt yi on yapıp deneyin Yine herhangi bir çökme olmayacaktır sıcaklık değeri de aynı kalacaktır

Neden manuel Voltaj vermedik onu da açıklayayım

Cpu ratio u 42
    Yapıp 4200mhz ye çekiyoruz

Bu hıza göre olması gereken voltajı anakart otomatik veriyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vamp kullanıcısına yanıt
    msi'ın yazılımları epey dandik şu sıralar tavsiye etmiyorum
  • Schi20phrene kullanıcısına yanıt
    Hocam ilk başta güzel oldu sonra 4.2 ghz ye çıkamadı 3.6 da kaldı. Son güncel ayarları paylaşıyorum.
    4.1 ghz 1.250v pbo off
    40 dk aida 64 cpu + fpu testinden sorunsuz geçti. Boşta 35 40 derece , 40 dk lık testte iyice ısınınca 80 derecede sabit kalıyor.

• ahmettsezis kullanıcısına yanıt
    Msi z97 g7 , z170 m7 , x99 g9 ack kullandım. Biosu uygulamaları mükemmeldi. Şuan kullandığım anakartın biosuda dragon center uygulamasıda rezalet. Dragon centerda fan profili yapılamıyor. Gerçi kullandığım bütün Msi anakartlar arızalı çıktı. Bunda arıza yok fakat bios ve programı berbat. Gigabyte alacaktım stokta kalmadığı için mecbur yine Msia kaldım :D

• quote:

Orijinalden alıntı: DonanımcıAhmetD

Hocam ilk başta güzel oldu sonra 4.2 ghz ye çıkamadı 3.6 da kaldı. Son güncel ayarları paylaşıyorum.
    4.1 ghz 1.250v pbo off
    40 dk aida 64 cpu + fpu testinden sorunsuz geçti. Boşta 35 40 derece , 40 dk lık testte iyice ısınınca 80 derecede sabit kalıyor.
    Hocam belki de gözünüzden kaçmış bir durum vardır ben şimdi size yardımcı olacağım dediğim şekilde yaparsınız 4.2 ghz da Herhangi bir Çekirdek Kısıtlaması olmadan Kullanabileceksinizdir diye düşünüyorum

İlk önce biosa girip f6 basıp Bütün ayarları fabrika ayarlarına alın
    F10 a basıp kayıt Ettikten sonra çıkış yapıp bilgisayarı tekrardan başlatıp tekrardan biosa girin

Sonra hiçbir ayara dokunmadan sadece şunu yapın

Ryzen 3700x Turbo Frekansına Çıkamıyor İşlemci Alev Alıyor

Cpu ratio 42

Xmp enabled

Sonrasında
    Oc profil Bölümünden boş bir profil seçerek profilde isim verin kaydedin

F10 basıp Kayıt yaptıktan sonra çıkış yapın

Bu şekilde yapınca bütün çekirdekler 4.2 ghz da Olacak ve bu hız için gerekli olan voltajı ana kart kendi otomatik olarak verecektir

• Şu manuel voltaj olayına günün yarısını render alarak geçirmiyorsanız girmeyin.
    Yoksa boştaki düşüşlerden mahrum kalırsınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmettsezis -- 21 Nisan 2020; 19:44:27 >
  • ryzenin autoda çalışma şekli bu hala anlaşılamadı. 1800x 2017 yılından beri auto da boşta anlık 1.5 1.4 1.3 dolaşıyor hiç sorun yaşamadım ayrıca mini atx anakartlar oc için verimli değildir diyen çoktur bu yüzden işlemci gereğinden fazla ısınabilir denir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 24 Nisan 2020; 3:36:18 >
  • mito1172 kullanıcısına yanıt
    Hocam mini kasada oc ile işim zaten yok. Daha önceki mini itx kasamda z170 asus pro gaming anakart , işlemci olarakda 6700k akabinde 7700k kullandım. Isınma olayı atx kasadan en fazla 2 3 derece oynuyordur ki ben onuda göremedim. Ekran kartı kesinlikle silverstone sugo itx kasada daha serin çalışıyor. Sebebi ise direk oda sıcaklığındaki havayı çekmesi.

• DonanımcıAhmetD kullanıcısına yanıt
    kasa da fark eder tabi de, zaten ben 3000 serisini beğenmediğim için almadım kim ne derse desin önceki serilerden daha fazla ısınıyor pbo mudur nedir onu kapat derim arkadaşların dediği gibi biraz rahatlayabilir voltaja da takılma patlasa bende patlardı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 24 Nisan 2020; 17:42:31 >
  • mini ıtx sisteme o marka ve model anakarta ry7 3700x takmak zaten başlı başına hata. en fazla r5 3600
  • Ryzen 3600/3600x = 8700/8700k 3700x/3800x/3900x = 9700k/9900k gibi rakip işlemcilere benzer güçte çekirdek ve izlek (veya daha fazla) sayısında çok üst düzey performans işlemcilerdir ve bu tip işlemcilerin yüksek boost frekanslarına ani çıkışları çok büyük aralık oluşturmaktadır 1500mhz den 4400mhz e gibi bu sebeple ani sıcaklık yükselmeleri yapıları itibariyle tamamen normaldir, malesef stok fan ile alabileceğiniz ısı değerleri her koşulda en iyi sıcaklık değerleri olmayacaktır intel ürünleri gibi ekstra soğutucu almak zorunda değilsiniz ama ekstra soğutucu performansınıda stok fandan beklememelisiniz.

Yapılması gerekenler:

1- Cpu soğutucunun tam olarak oturduğuna montaj hatası olmadığına ve kullandığınız kasada eksik fan slotu yani boş fan slotu kalmadığına kasanızın önden arkadan yandan hava alabilir bir konumda durduğuna emin olun.

2- Anakartınızın güncel biosunu kurun ve jumper reset (cmos clear anakart üzerinden) kullanma kılavuzundan bakarak yapın.
    www.msi.com
    Support For MPG X570 GAMING PLUS | Motherboard - The world leader in motherboard design | MSI Global
    https://www.msi.com/Motherboard/support/MPG-X570-GAMING-PLUS
    veya hangi anakarta sahipseniz kendi sitesinden. (Bu işlem cmos reset jumperlarına (Clr rtc * clr cmos) pc kapalıyken bir tornavida vb. materyal diskontak (2 pinin ortasına koyarak bağlantı kurmak) yaptırmak suretiyle gerçekleştirilir bazı anakart modellerinde doğrudan anakartın arka kısmında Clr cmos butonu bulunur ve direk bu buton sayesinde yapılabilir.
    Bu şekilde yapamazsanız pc fişten çekili vaziyette bios pilini çıkarıp 1dk beklemekte aynı sonucu verir.

3- Xmp memory profil aktifleştirin ve biostan (veya anakartın yazılımından) hangi sıcaklık aralığında fanların hangi devirde çalışacağı ile ilgili kullandığınız marka fanın özelliklerine göre fan profilinizi ayarlayın.

4- Amd anakart sürücülerinin güncel versiyonun kurun ve windows güç yönetiminden Ryzen power plan seçin.https://www.amd.com/en/support/chipsets/amd-socket-am4/x570 Ayrıca tavsiye olarak güç tasarufu modunuda (oyun harici) deneyimleyin.

Not: İsteğe bağlı olarak

Stok fan kullanan Ryzen 3000 serisi işlemci kullanıcıları bu işlemleri yaptıktan sonra işlemci çarpanı auto kalacak şekilde CPU VCORE VOLTAJ AYARINI - (EKSİ) Offset modunda -0.25 den başlayarak -0.25/-0.50/-0.75 vb. stabil performans kaybı olmayan noktaya kadar düşürebildikleri en düşük vcore değerine indirirlerse çok ciddi sıcaklık konusunda kazanım elde ederler.

Ayrıca Wraith prism rgb fan kullanan 3700x/3800x/3900x işlemcilerin fan üzerinde H ve L switch bulunur bu fan hızının yüksek hız aralığında çalışmasını sağlar eğer ses sorun olmayacaksa H de kullanmayı deneyebilirsiniz.

ÖRNEK İ7 8700 (K OLMAYAN AYARLARDA) STOK FAN PERFORMANSI:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 28 Nisan 2020; 10:19:54 >

• Mini itx ve b450 fiyat seviyelerinde sistem kuracak ve güçlü işlemci kullanacaklara herkes msi'ın itx anakartını öneriyor çünkü vrm yapısı çok kuvvetli. Bu konudaki anakart 3950x'i bile overclock yapılmamış haliyle çalıştıracak güçte.

Siz neye dayanarak en fazla 3600 dediniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mxsr

Mini itx ve b450 fiyat seviyelerinde sistem kuracak ve güçlü işlemci kullanacaklara herkes msi'ın itx anakartını öneriyor çünkü vrm yapısı çok kuvvetli. Bu konudaki anakart 3950x'i bile overclock yapılmamış haliyle çalıştıracak güçte.

Siz neye dayanarak en fazla 3600 dediniz?
    siz o anakartısatın alın. ayrıca 3950x işlemci alıp o.c yapın
  • Geldi gene tipini sevdiğimin ryzen balanced seçip montajı doğru yapın diyen 2600 kullanıcıları. Deneyimlemeden bunları yapınca düzeliyor sanıyor yazık
  • Anakart hazır 3950x'i gönder sana güzel bir oc yapayım
  • git işine çocuk BLOK
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-2E449A54C

Geldi gene tipini sevdiğimin ryzen balanced seçip montajı doğru yapın diyen 2600 kullanıcıları. Deneyimlemeden bunları yapınca düzeliyor sanıyor yazık
    fıstık
    Sen acayip bişeysin yawhu.
    Oğlum tamamda bokunu çıkartma artık.
    işi bilmeyen intel alır.parası vardır sıfır sorun ister.
    işi bilen uğraşmayı seven parası çıkışmayan amd alır bu kadar basit ve net.

• Mesaj yazmış olmak için mesaj yazma. Sen bana nasıl bir tavır takındıysan aynısını geri yansıttım. Sen yapınca güzel ben yapınca blok. Ne ala memleket
  • quote:

Orijinalden alıntı: SaLVaToRe_V

fıstık
    Sen acayip bişeysin yawhu.
    Oğlum tamamda bokunu çıkartma artık.
    işi bilmeyen intel alır.parası vardır sıfır sorun ister.
    işi bilen uğraşmayı seven parası çıkışmayan amd alır bu kadar basit ve net.

Alıntıları Göster
    Banane yahu isteyen istediğini alsın. Ama cayır cayır yanan, bir ton problemi beraberinde getiren işlemciye tanrının bir lütfüymuş gibi kusursuz muamelesi yapmasın kimse.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.