Şimdi Ara

Ryzen 3700x Turbo Frekansına Çıkamıyor İşlemci Alev Alıyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
0
Favori
4.466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    4 aydır 1,35v ile bütün çekirdekler mi 4,3 Ghz hızında?
  • Kardeş sen render alırken standart hali ile işlemci pbo açıkken kaç volt veriyor? 1.5 volt mu 1.2 civarı mı?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Evet 1.450v olan stok voltajı manuel offset modla - 0.100 vererek 1.350v olarak ayarlamıştım 4.3 ghz all core olarak sorunsuz 4 ay boyunca çalıştı. Ancak son bir ayda 4.3 ü bırakın 4.1 i bile zor yakaladım. Ve bilgisayar 360mm lik bir radyatörle sogutuluyor sürekli sıcaklıkları takip ediyorum genelde en fazla 65 dereceye çıkıyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolwes -- 18 Nisan 2020; 20:44:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bunu üreten adamlar, millet overclock'la uğraşmasın diye, iyi bir soğutucu varsa bundan fazlasıyla da faydalanabilsin diye hem yazılım hem donanım olarak bir sürü özellik üzerinde saatlerce çalışıp ürüne koymuşlar. yahu bu insanlar gene kendisinin daha iyi bildiğini sanıp üzerinde binbir çeşit absürtlük yapıyorlar ???

• wolwes kullanıcısına yanıt
    Stokta 1,45 sürekli vermiyor ki anlık 1,45e fırladığı oluyor. Bana en başta sizinki 3600x için zorlama bir oc olmuş gibi geldi helede amd sadece bazı anlarda sıcaklık da müsaitse tek çekirdek boostu olarak 4,4 sözü veriyorken. Ryzen 3700x Turbo Frekansına Çıkamıyor İşlemci Alev Alıyor
  • vamp kullanıcısına yanıt
    Hocam pbo açık anakart default ayarlarda. Prime 95 veya aida 64 stres testi yaparken 1.400v 1.450v civarına çıkıyor cpu 4.1 4.2 hızında çalışıyor. Bazende daha yavaş çalışıyor. 1.350 voltaj verip işlemci hızını autoda bıraktığımda stres testinde işlemci 2.7 ghz de kaldı. Anakart neye göre böyle davranıyor bilmiyorum.

Şuanda 4.0 ghz 1.250v da stabil çalışıyor.

• canguler917 kullanıcısına yanıt
    İntelden geçtim. İntelde biosu default bıraktığımda hiç böyle durumla karşılaşmadım. Amd bana farklı geldi. Madem bilginiz var sizde bize öğretin bizde öğrenelim. Amacınız tatsızlık çıkarmaksa yorum yapmayın es geçin.

• quote:

Orijinalden alıntı: DonanımcıAhmetD

Hocam pbo açık anakart default ayarlarda. Prime 95 veya aida 64 stres testi yaparken 1.400v 1.450v civarına çıkıyor cpu 4.1 4.2 hızında çalışıyor. Bazende daha yavaş çalışıyor. 1.350 voltaj verip işlemci hızını autoda bıraktığımda stres testinde işlemci 2.7 ghz de kaldı. Anakart neye göre böyle davranıyor bilmiyorum.

Şuanda 4.0 ghz 1.250v da stabil çalışıyor.
    Pbo açıkta olsa bu şekilde davranmaması gerekir. Foruma soruyorum herkeste böyle mi? İşlemcileriniz rendera girince 1.4 volt mu veriyor. Yoksa 1.3 voltun altına mı alıyor?

Anlık masaüstündeki 1.45 voltlar önemsiz. Önemli olan renderda yükteki davranışlardır. Forumdaki kullanıcılar cevaplarsa karmaşa ortadan kalkar.

Hocam şuanda gpu yok. Sipariş verdim fakat gelene kadar görüntü almak için giriş seviye kart arıyorum. En yakın zamanda biosu defaulta alıp size video atacağım. Masaüstünde boştayken işlemci daha sıcak çalışıp daha yüksek voltaj çekiyor. Yüke girdiğinde voltajı azaltıp gücüde düşüyor. Boşta 70 dereceye fırladığını gördüm çünkü voltaj değeri çok yüksekti. Böyle dengesizlikler gördüm video atacağım daha net anlaşılır fakat şuan dediğim gibi en son 4.00 ghz 1.250v ayarladım 30 dk prime 95 testi ve 30 dk aida 64 testi yaptım sorunsuz geçti. Bu seferde işlemci yüktede olsa boştada olsa sürekli 4.00 ghz ve 1.250v da çalışıyor.

Pbo açık iken render altında 1.15-1.33 civarinda yükün ağırlığına ve pbo ağırlığına göre çalışıyor.

Prime95 te smallfftde 1.4v ile çalışacak he kasan kömür olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmettsezis -- 19 Nisan 2020; 0:23:10 >
  • ahmettsezis kullanıcısına yanıt
    Hocam sizde pbo açıkken yükte ve boşta işlemci kaç ghz de çalışıyor ?

• DonanımcıAhmetD kullanıcısına yanıt
    Pbo sadece ağır yük altında performansı arttırmak için limitleri zorlar. Boşta 0 ile 4.4 arası, yükte (yüke göre) 3.9 ile 4.2 arası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmettsezis -- 19 Nisan 2020; 0:27:30 >
    zaten fixed vcore girilmedikçe avx yüklerde bildigim kadarıyla ryzen işlemciler agresif saat hızı ve vcore düşüşü yapıyorlar. bunun da bi sebebi uzun uzun acıklamaları vardı. ssırf bu açıdan prime95de bilmem kaç volt bilmem kaç ghz kalması cok zor diye düşünüyorum
  • Stabilite istiyorsanız en güzeli pbo ve her türlü boost'u kapatıp dene yanıl yoluyla en uygun oc değerini bulmak. Yoksa çok fazla dalgalanma yapıyor. Benim işlemci fanı bir hızlanıyor bir yavaşlıyordu 2-3 saniye aralıklarla.
    Silikon kalitesi yüzünden kişiden kişiye göre değişiyor, mesela ben ne yaptıysam 4,2'nin üstüne çıkmadım.
    4,2 1,275 stabil aylardır hiç sorun yaşamadım, 4,3 yaptığım zaman 1,4'e bile çıksam hata veriyor.
    Şu anki değeriniz üzerinden azar azar artışlarla güzel bir değere ulaşırsınız bence biraz vakit harcarsanız. Yine çok voltaj dalgalanması varsa load line calibration seviyesini de değiştirebilirsiniz.
  • offset modda da sürekli 1.350v vermiyor zaten sistem yüke girdiğinde voltaj artıyor boşta olduğunda yine düşüyor güç tüketimi.
  • Bir yanlış anlaşılmayı düzelteyim.

İşlemci alırken firma size base frekansı garanti eder. Boost frekans ise anlık tek çekirdekte görebileceğiniz değerlerdir.

Bunu iyi idrak ederseniz canınız sıkılmaz.

• Ryzen 3700x Turbo Frekansına Çıkamıyor İşlemci Alev Alıyor

Ryzen 3700x Turbo Frekansına Çıkamıyor İşlemci Alev Alıyor

Dostum merhabalar konunu gördüm yardımcı olmak istedim aynı işlemci ve aynı marka ana kartı kullanıyoruz yapman gereken çok basit ben yukarıda fotoğrafları paylaştım

Oc explore mode : expert
    Cpu ratio:42
    4200mhz oluyor

Advenced cpu configuration

Smt: disable

Sonra bu ayarları yaptıktan sonra profili kaydedip isim verirsin

F10 basıp Kaydedip çıkarsın oyunlarda da hiçbir sıkıntı yaşamazsın sıcaklık değerinde Voltaj düşük olduğu için daha düşük olacaktır

4.4 ghz ile 4.2 ghz Arasında hiçbir fark yok ben her şekilde de denedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Schi20phrene -- 19 Nisan 2020; 9:51:3 >

• 2700X kullanıcıyım, bios ayarlarından işlemci voltajını auto olarak ayarladığımda bütün çekirdekler 4.35 ghz de çalışıyor (anakart msi x370 carbon) sıcaklık maksimum 66 derece gördüm. Sanırım boost hızı biraz da şansa kalıyor. Şu an ise 4.15 ghz de game modda kullanıyorum.
  • Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Ekran kartım gelince sistemden görüntü alacağım. Dediklerinizi uygulayıp deneyeceğim. Default ayarlardada görüntü paylaşacağım.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.