Şimdi Ara

Ryzen 5 2400G ile geleceğe yönelik sistem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
753
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba yakın zamanda kredi kartı taksiti yaptırarak Ryzen 5 2400g içeren bir sistem kurmak istiyorum. Bu sistem monitör, klavye ve hoparlör içeren bir sistem olmak zorunda çünkü laptoptan geçiş yapacağım. Elektronikte en fazla 6 taksit yapılıyormuş o yüzden ilk başta temel parçaları alıp taksit bittiğinde sistemi ekran kartı, sıvı soğutma ile süslemek niyetindeyim. Bazı parçaları da ikinci el almayı düşünüyorum mesela kasa, RAM belki güç kaynağı olabilir. Başlangıç olarak;

Kasa: Corsair 270r, Rampage Falcon X ikinci el 250-350 TL
    Güç Kaynağı; İkinci el olursa 600w lık sıfır olursa 450-500w ortalama 250 TL
    HDD: 1TB WD veya Seagate 250 TL
    SSD: Bütçeye göre değişebilir, ikinci el de düşündüm fakat depolama birimini ikinci el almak ne kadar mantıklı olabilir?
    İşlemci; Ryzen 5 2400G 900-950 TL
    Ram; 2x8gb 3000-3200 MHz RAM ikinci elleri 850 900 TL
    Anakart; B350M Asus, Gigabyte veya Msi 400 TL
    Monitör; Aoc 24" 1ms 75hz 850 TL
    Klavye; James Donkey 610 veya Gamepower warlock 170 TL
    Hoparlör; Logitech z213 150 TL

Bu sistem mantıklı ve geleceğe yönelik güzel bir sistem olabilir mi? Bunun taksiti bitince ekran kartı olarak yurt dışı veya yurt içi 1060-1070 Ti güzel yakışır gibi. Yorumlarınızı bekliyorum bazı parçalar için Vatan KDV indirimini bekleyeceğim. Şu an yurtdışında okuyorum temmuz sonu döneceğim buradan alınabilecek parçalar neler olabilir? Şimdiden teşekkürler...

• Hasan Ünver BUWJD H kullanıcısına yanıt
    yanlış tavsiye adam ekran kartı alamıyor o yüzden apu dizmiş öneri verirken bakın öyle öneri verin
  • asko56 kullanıcısına yanıt
    İlk mesajı göremedim fakat doğru ileride işlemci+ekran kartı değişimi yerine sadece yüksek seviye bir ekran kartının daha işlevsel olacağını düşünüyorum.
  • Yalnız şunu belirteyim 2400g ile gtx1070 ve üstünü besleyemezsin darboğaz olur ama 1060 takacaksan bu sisteme sorun olmaz

Yerinde olsam i5 8400 lü bir sistem kurar daha sonra 1070 takardım
  • Midnightmrt M kullanıcısına yanıt
    Keşke kurabilsem de öyle kursam fakat imkansız denilecek kadar zor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Midnightmrt

Yalnız şunu belirteyim 2400g ile gtx1070 ve üstünü besleyemezsin darboğaz olur ama 1060 takacaksan bu sisteme sorun olmaz

Yerinde olsam i5 8400 lü bir sistem kurar daha sonra 1070 takardım
    Yavhehe 1080ti ile bile darboğaz olmaz at bakalım hangi benchmarkta darboğaz olmuş
  • Senin yerinde olsam parçaları şuan dolar düşükken yurtdışından alır (kasa ve dış bileşen hariç) (Amazon.de veya amazon.com'dan kaldığın ülkeye göre) bavulumdaki eski kıyafetleri o ülkede bırakır bavulumu komple PC parçaları ile doldururum, amazondan alırsam da 1 yıl Amazon garantili olur hem de.

Bütçeni söyle güzel bir APU sistem dizelim amazondan
  • Elsa kullanıcısına yanıt
    İtalyadayım amazon.de olur ya da amazon.it de var aynı hesap fakat taksit oluyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SpeciaLife

İtalyadayım amazon.de olur ya da amazon.it de var aynı hesap fakat taksit oluyor mu?
    Oluyor ama önce bankayı arayip amazondan taksitle alışveriş yapmak istediğinizi bilgilendirmeniz lazım, Amazon sitesindeki öz ülke dışındaki kartlara normalde taksit sayfası çıkmıyor çünkü.
    Şimdi işlemci ile ram çağırsam onları çok rahat yanımda götürebilirim ortalama 2000 tl yapıyor asgari ödemesini gerçekleştirerek 2 ay idare edip ardından kapatma imkanımda var aslında. Bütçem Türkiye için 4500 hesaplamıştım aylık ödemeside zorlamasın diyerekten.
  • quote:

Şimdi işlemci ile ram çağırsam onları çok rahat yanımda götürebilirim ortalama 2000 tl yapıyor asgari ödemesini gerçekleştirerek 2 ay idare edip ardından kapatma imkanımda var aslında. Bütçem Türkiye için 4500 hesaplamıştım aylık ödemeside zorlamasın diyerekten.
    Türkiye'ye gelsen de yine amazondan almanı tavsiye ederim (sıfır alacaksan o parçalari) gümrükle bile daha ucuza geliyor çünkü Amazon örneğin Almanya'nın vergisini almıyor Türkiye'ye sipariş verirsen ama gümrük biraz daha tuzlu oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elsa -- 6 Temmuz 2018; 19:48:11 >
    Ram, işlemci, ssd gibi küçük parçalar sorun yaşamıyor heralde Türkiye'ye gelirken. Gümrükte akraba, tanıdık olsa baya işe yarardı
  • quote:

Ram, işlemci, ssd gibi küçük parçalar sorun yaşamıyor heralde Türkiye'ye gelirken. Gümrükte akraba, tanıdık olsa baya işe yarardı
    İtalya'dan bavulla gelirse hiçbir ürün sorun çıkarmaz onun dışında turkiyede amazondan aldığınız tüm ürünler için vergi verirsiniz.
  • Midnightmrt M kullanıcısına yanıt
    neye gore darbogaz oluyor ?

2400g dediginiz islemci 7700 ile ayni saat hizinda basabas sayilirlar.

bos bos post kasnak icin yorum yaziyorsunuz.

sistem guzel ben olsam ileride islemciyide satip islemci ekran karti ikilisk yapacak sekilde kurardim.

2200g de isinizi gorur ikinci elde deger kaybetmez ve hizki satilir.
    Dediğiniz gibi yapmaya çalışcam kredi kartını denicem olmazsa yerel teknoloji mağazalarını ziyaret edip oralardan da alabilirim en son ihtimal sistemi nasıl buldunuz ileride güzel bir 1070ti belki daha üstü ile baya bir gider diye düşünüyorum. Youtubeda benchmark var 1080 ile darboğaz olmuyordu.
  • ::Ashes:: kullanıcısına yanıt
    Evet olabilir aslında anakart ya da ssdye yatırımıda arttırırım böylece ama bu hali ile de yeterli olur değil mi?
  • SpeciaLife kullanıcısına yanıt
    evet anakarta yatirim yapmaniza gerek yok iyi pcbye sahip m2 ssd destekli b350 isinizi gorur.

bu durumda da gayet iyi sistem.
  • ::Ashes:: kullanıcısına yanıt
    Yorumlarınız için teşekkür ederim
  • quote:

Dediğiniz gibi yapmaya çalışcam kredi kartını denicem olmazsa yerel teknoloji mağazalarını ziyaret edip oralardan da alabilirim en son ihtimal sistemi nasıl buldunuz ileride güzel bir 1070ti belki daha üstü ile baya bir gider diye düşünüyorum. Youtubeda benchmark var 1080 ile darboğaz olmuyordu.
    Amazon mu yoksa trden mi malzeme toplayacağız o önemli çünkü ASRock'un çoğu anakarti TRde yok mesela.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.