|
Bildirim
|
adamlar bin liraya 6/12 işlemci satıyor ne darboğazı. aynı seviyede hatta iki kat para ödediğiniz çekirdek özürlüsü 6/6 inteller yapar darboğaz.
o darboğaz yapar diyen arkadaşlar muhtemelen hayatlarında amd kullanmamıştır. en fazla temenni ediyorlardır darboğaz yapmasını ''ulan o kadar para verdik işlemci yüzde 99 dan aşağı düşmüyor. bunlar bin liraya işlemci almış herlade darboğaz oluyodur yani inşallah. kendimi kerizlenmiş hissetmek istemiyorum.'' gibisinden |
Şimdi bu arkadaşların anlamadığı konu açık ve net şu. Arkadaşımız diyorki "rtx 2070 modelini 2060 modeline çevirmişsin". Böyle birşey olabilir mi? Hadi bugün x oyununda 20fps optimizasyon yüzünden rtx 2060 ile aynı performansı aldık. Peki ertesi gün "y" oyununda düzgün iş çıktığında rtx 2060 modeli 2070 olacak mı? Zaten belli başlı eski oyunlar dışında tekil çekirdeğe odaklanan oyunda kalmadı. Ryzenda maksimum fpsler düşük diye genel kullanım deneyimi de düşmüyor ki? Başlığı açan arkadaş en doğrusunu yapıp rtx2060 yerine rtx 2070 almış. rtx 2080 de alsa abes olmazdı. Aradığı şey sabit 144hz olmadıktan sonra fpsnin 90-144hz arasında gidip gelmesi kimsenin pekte umurunda değil. Çünkü eninde sonunda alınan ekran kartı yeni oyunlar çıktıkça eskiyecek ve fspleri eridikçe eriyecek. Sabit 144hz aranmadıktan sonra İşlemci yüzünden düşük gpu almak tamamen saçmalıktır. Son 1 yıldır açık ve net olan şudur. ne kadar thread ve güç o kadar uzun ömürlülük. Maksimum değerler ve ortalamalar beni ilgilendirmiyor Bu sebeple 2 yıl önce 6700k yı satıp 1700x modeline geçtim. Bir gramda pişman değilim. Başlarda gtx 1080 modeline darboğaz yapıyor gibi gözükse bile ben işlerin bu noktaya geleceğini bildiğimden hiç paniklemedim. Şimdi gtx 1080 sürekli olarak %95 üstü çalışıyor
|
Eeee bende gtx 1070 ile bf5 ve gta5 te darboğaz yapıyor ne iş? İşlemci yoran oyunlarda darboğaz yapar bunun kaçarı yok. Boşuna zorlamayın. Millet hala ryzendaki düşük işlemci kullanımının oyunların az izleği aktif kullanmasından kaynaklandığını anlayamadı herhalde. Ryzen 2600 ün i7 seviyesinde olduğuna inananlar var yahu sırf aynı çekirdek yapısına sahip diye. Oyun izlekleri kullanamıyorsa, ramler %40 fazla gecikip performansı düşürüyorsa ne anladım 12 izlekli işlemciden ben? %100 kullanılıp 130 fps veren işlemciyi %70 kullanılıp 100 fps veren işlemciye tercih ederim. Yanlış anlaşılmasın işlemcimden memnunum. Bundan önce de milletin öldü gözüyle baktığı 4 çekirdekli intel i5 im vardı ve ondan da memnundum. Sırf değişiklik olsun diye değiştim. Bu taraflı yorumlar yapanlardan sıkıldım. Birini baş üstüne diğerini yerin dibine sokmayın yeter yani. 10 gramlık işlemcinin fanatikliğini yapıyorsunuz insan utanıyor görünce.
|
Üst limitlerin zaten önemi yok. 2070 üst limitte 2060'a dönüşse ne olur ? Belli bir noktadan sonra işlemci gücünden bağımsız akıcılık konusunda her zaman daha iyi olacak. Ayrıca 144 hz monitörde bana 15-20 FPS farkı anlatabilecek olana komple ekranı veririm. İşi gücü bırakacam. Araba parası ekran kartıyla 1080p Medium oyun oynayacam. Sonra 20 FPS fazla aldım diye mutlu olacam. Üstelik bu 20 FPS'nin realitede hiç bir karşılığı olmayacak. Allah herkese akıl fikir versin. @vamp Hocam 144 hz inanılmaz akıcı. Fakat bunun için 150 FPS'ye ihtiyaç yok. Normal bir oyunu oynarken 100 FPS'de 140 FPS'de aynı akıcılıkta. Fark var diyen anlatsın. |
Yalnız GTX 1070 AC Odyssey'de ultra high ayarlarda hiçbir işlemci ile 60 fps veremiyor.
|
Farkindayim, sadece kisilerin kullanim senaryosuna gore tercih etmesi gereken islemci farklilik gosterir diyorum. 720P de islemci karsilastirmak, Render almayan adama Cinebench skoru gostermekle ayni degerde benim icin. Yeni cikan oyunlarin coklu cekirdegi/thread'i daha efektif kullanacagini umuyorum hala, bu sayede 720P low karsilastirmalarini degerlendirmek zorunda kalmayiz ileride.
Ornek olarak; 720P low'da daha yuksek FPS veriyor diye Ryzen 5 2600x yerine I5 7400 mu alirsiniz? |
Şaka mı yapıyorsunuz ? 1080p ve Medium ayarlar ... İşlemcinin tek çekirdek performansını ölçmek için seçilmiş bir ortam. Bu donanımlara bu parayı verip bu çözünürlük ve ayarlarda mı oyun oynayacaksınız ? Gerçekçi olun biraz, bu kadar kör kütük fan olmanın alemi yok.
Ben gtx1070 ile 2k'nın altına inmiyorum. 2070 olsa 4k bariz hedefim olur ki 4k'da %5'i geçmeyen farklar mevcut işlemciler arasında. |
Yahu tabii ki 9600K onde gelecek. 1100-1200 liralik islemci ile 1800-1900 liralik urunu karsilastiriyoruz burada.
https://www.teknobiyotik.com/donanim/islemci-cpu/amd-ryzen-tm-5-2600-3-4ghz-turbo-3-9ghz-6-core-12-threads-19mb-cache-am4-islemci-wraith-stealth-sogutuculu-27136.html https://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=9763 %50 daha fazla para veriyorsunuz. Gelin karsilastiralim her oyunda verdiginiz para kadar fark olacak mi? |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 20 Şubat 2019; 16:36:33 > |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lana-Del-Rey -- 20 Şubat 2019; 19:8:29 > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 20 Şubat 2019; 19:48:0 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 20 Şubat 2019; 19:39:46 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CCaaNN -- 20 Şubat 2019; 19:40:17 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 20 Şubat 2019; 19:42:59 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CCaaNN -- 20 Şubat 2019; 19:45:27 > < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 20 Şubat 2019; 19:55:53 > |
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gorod -- 20 Şubat 2019; 20:26:25 > |