Şimdi Ara

Ryzen 5 2600 RTX 2070 darboğaz yapar mı sorusu cevabı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
6.571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Gorod

İnsanlar CPU testi için PC almıyor. Oyun oynamak için alıyor. Hangi psikolojisi bozuk insan gidip bu kadar güçlü ekran kartı alıp Medium ayarda oyun oynuyor.

Üst limitlerin zaten önemi yok. 2070 üst limitte 2060'a dönüşse ne olur ? Belli bir noktadan sonra işlemci gücünden bağımsız akıcılık konusunda her zaman daha iyi olacak.

Ayrıca 144 hz monitörde bana 15-20 FPS farkı anlatabilecek olana komple ekranı veririm.

İşi gücü bırakacam. Araba parası ekran kartıyla 1080p Medium oyun oynayacam. Sonra 20 FPS fazla aldım diye mutlu olacam. Üstelik bu 20 FPS'nin realitede hiç bir karşılığı olmayacak.

Allah herkese akıl fikir versin.

@vamp

Hocam 144 hz inanılmaz akıcı. Fakat bunun için 150 FPS'ye ihtiyaç yok. Normal bir oyunu oynarken 100 FPS'de 140 FPS'de aynı akıcılıkta. Fark var diyen anlatsın.

Alıntıları Göster
    O psikolojisi bozuk diye damga vurduğun adamlar senin gibi işi bilmeyen adamlara işi öğretmek için o testleri yapıyor.

Sen de gelmişsin "İnsanlar CPU testi için PC almıyor. Oyun oynamak için alıyor." yazıp kendini iyice dibe batırıyorsun.

Oyun içi işlemci gücü ölçülürken grafik ayarları en düşüğe alınır ki işlemcinin ham gücü ortaya çıksın. Bilmemek senin ayıbın.

Üstlimitlerin önemi yok derken? Kime göre yok? Evet 60-75Hz panel kullanan için yok ama 144Hz kullanan için 10 FPS'in bile önemi var.

Neyse sen bi 40 fırın daha ekmek ye cpu gücü nasıl ölçülür bikaç teste bak belki bişeyler kaparsın

• quote:

Orijinalden alıntı: CCaaNN

"Ama konumuz hangi islemcinin daha iyi olduğu degil farkindaysaniz. "Kullanim senaryosu"na gore darbogaz farklilik gosterir diyorum."

1080P ultra da ekran kartini %98 kullanan kisiye, 1080P medium ornegi atip RTX 2070i 2060a cevirmissiniz diyip guluyosunuz ama? Konu sahibinin 1080P si ile sizin 1080P niz arasinda bile detay farki oldugunda darbogaz farklilik gosterir diyorum, ULTRA da oynayan adama darbogaz yokken, medium a aldiginda fark aciliyor diyorum. Kisiden kisiye, "kullanim senaryosu" na gore farklilik gosteriyor diyorum.

Tek bir tablo ile bu islemci bu ekran kartina darbogaz yapar veya yapmaz kararini veremeyiz, kullanacak kisinin senaryosuna gore degerlendirmemiz lazim. Ozetle dedigim budur.
    Gelsin test edelim 1080P maxed out tüm oyunlarda 9600K, 2600'den FPS olarak önde gelir.

Sizin dediğiniz gibi aksi çıkarsa ve 2070 1080P ultra'da 2600 le 9600K aynı fps'i alıyorsa ben özür dileyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lana-Del-Rey -- 20 Şubat 2019; 20:45:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Gorod

İnsanlar CPU testi için PC almıyor. Oyun oynamak için alıyor. Hangi psikolojisi bozuk insan gidip bu kadar güçlü ekran kartı alıp Medium ayarda oyun oynuyor.

Üst limitlerin zaten önemi yok. 2070 üst limitte 2060'a dönüşse ne olur ? Belli bir noktadan sonra işlemci gücünden bağımsız akıcılık konusunda her zaman daha iyi olacak.

Ayrıca 144 hz monitörde bana 15-20 FPS farkı anlatabilecek olana komple ekranı veririm.

İşi gücü bırakacam. Araba parası ekran kartıyla 1080p Medium oyun oynayacam. Sonra 20 FPS fazla aldım diye mutlu olacam. Üstelik bu 20 FPS'nin realitede hiç bir karşılığı olmayacak.

Allah herkese akıl fikir versin.

@vamp

Hocam 144 hz inanılmaz akıcı. Fakat bunun için 150 FPS'ye ihtiyaç yok. Normal bir oyunu oynarken 100 FPS'de 140 FPS'de aynı akıcılıkta. Fark var diyen anlatsın.

Alıntıları Göster
    Şimdi bu arkadaşların anlamadığı konu açık ve net şu. Arkadaşımız diyorki "rtx 2070 modelini 2060 modeline çevirmişsin". Böyle birşey olabilir mi? Hadi bugün x oyununda 20fps optimizasyon yüzünden rtx 2060 ile aynı performansı aldık. Peki ertesi gün "y" oyununda düzgün iş çıktığında rtx 2060 modeli 2070 olacak mı? Zaten belli başlı eski oyunlar dışında tekil çekirdeğe odaklanan oyunda kalmadı. Ryzenda maksimum fpsler düşük diye genel kullanım deneyimi de düşmüyor ki? Başlığı açan arkadaş en doğrusunu yapıp rtx2060 yerine rtx 2070 almış. rtx 2080 de alsa abes olmazdı. Aradığı şey sabit 144hz olmadıktan sonra fpsnin 90-144hz arasında gidip gelmesi kimsenin pekte umurunda değil. Çünkü eninde sonunda alınan ekran kartı yeni oyunlar çıktıkça eskiyecek ve fspleri eridikçe eriyecek. Sabit 144hz aranmadıktan sonra İşlemci yüzünden düşük gpu almak tamamen saçmalıktır. Son 1 yıldır açık ve net olan şudur. ne kadar thread ve güç o kadar uzun ömürlülük. Maksimum değerler ve ortalamalar beni ilgilendirmiyor Bu sebeple 2 yıl önce 6700k yı satıp 1700x modeline geçtim. Bir gramda pişman değilim. Başlarda gtx 1080 modeline darboğaz yapıyor gibi gözükse bile ben işlerin bu noktaya geleceğini bildiğimden hiç paniklemedim. Şimdi gtx 1080 sürekli olarak %95 üstü çalışıyor

• Lana-Del-Rey kullanıcısına yanıt
    Şaka mı yapıyorsunuz ? 1080p ve Medium ayarlar ... İşlemcinin tek çekirdek performansını ölçmek için seçilmiş bir ortam. Bu donanımlara bu parayı verip bu çözünürlük ve ayarlarda mı oyun oynayacaksınız ? Gerçekçi olun biraz, bu kadar kör kütük fan olmanın alemi yok.

Ben gtx1070 ile 2k'nın altına inmiyorum. 2070 olsa 4k bariz hedefim olur ki 4k'da %5'i geçmeyen farklar mevcut işlemciler arasında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antikaruh -- 20 Şubat 2019; 21:31:17 >
  • Darboğaz olmaz ancak i5 9600k nın bir nebze arkasında kalır. Yeri geldiğinde rtx 2060 i5 9600k fps seviyesine de inebilir lakin rtx 2070 ile 2060 arasında da ciddi bir fark olmadığını hatırlatmak isterim. 144fps panellerde de her 10 fpsin önemi 144fps seviyesine yaklaştıkça azalır.

60dan 70e 2.39ms
    70den 80e 1.78ms
    80den 90a 1.39ms
    90dan 100e 1.11ms
    100den 110a 0.91ms
    110dan 120ye 0.76ms
    120den 130a 0.64ms
    130dan 144e 0.74ms

144hz monitörün avantajının ne olduğunu bu farklardan daha iyi anlayabilmek mümkün. 60fps den 70 fpse geçiş ile 100fpsden 130fpse geçişte aynı seviyede ms düşüsü gözlenebiliyor. Bir işlemci 120fps seviyelerini 144hz panelde sağlayabiliyorsa bu gayet iyi bir oyun deneyimi sağlar. Ancak ikinci olarak bakılması gereken kıstas frametime dalgalanması ile ilgili olan kısımdır. Bu kısımda da i5ler bazı oyunlarda problem çılarabiliyor (far cry 5 gamers nexus incelemesindeki gibi)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Yahu tabii ki 9600K onde gelecek. 1100-1200 liralik islemci ile 1800-1900 liralik urunu karsilastiriyoruz burada.
    TeknoBiyotik.com / Teknoloji sevenlerin ilacı...
    AMD Ryzen ™ 5 2600 3.4GHz (Turbo 3.9GHz) 6 Core 12 Threads 19MB Cache AM4 İşlemci (Wraith Stealth Soğutuculu) - İşlemci - Bilgisayar Bileşenleri
    https://www.teknobiyotik.com/donanim/islemci-cpu/amd-ryzen-tm-5-2600-3-4ghz-turbo-3-9ghz-6-core-12-threads-19mb-cache-am4-islemci-wraith-stealth-sogutuculu-27136.html

inventus
    INTEL Core i5-9600K Coffee Lake 3.70GHz-4.60GHz, 9MB, 95W, 6/6, DDR4, 14nm, LGA1151v2 soğutucu yok İşlemci - inventus
    https://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=9763

%50 daha fazla para veriyorsunuz. Gelin karsilastiralim her oyunda verdiginiz para kadar fark olacak mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Lana-Del-Rey

O psikolojisi bozuk diye damga vurduğun adamlar senin gibi işi bilmeyen adamlara işi öğretmek için o testleri yapıyor.

Sen de gelmişsin "İnsanlar CPU testi için PC almıyor. Oyun oynamak için alıyor." yazıp kendini iyice dibe batırıyorsun.

Oyun içi işlemci gücü ölçülürken grafik ayarları en düşüğe alınır ki işlemcinin ham gücü ortaya çıksın. Bilmemek senin ayıbın.

Üstlimitlerin önemi yok derken? Kime göre yok? Evet 60-75Hz panel kullanan için yok ama 144Hz kullanan için 10 FPS'in bile önemi var.

Neyse sen bi 40 fırın daha ekmek ye cpu gücü nasıl ölçülür bikaç teste bak belki bişeyler kaparsın

Alıntıları Göster
    Okuduğunu anlamak bu kadar zor olmasa gerek. Ben alırım, açarım oyunumu oynarım. Banane Medium ayarda işlemcinin yaptığından ? Hayatım boyunca 1 kere bile o ayarda oyun oynamayacam. Zaten ilerde ekran kartı yetmemeye başladığı zaman Medium'a inince işlemci tarafından kısıtlanmamış olacak. Neyi anlamıyorsun ki ? Herkesi kendiniz gibi mi zannediyorsunuz ? Kaç tane adam evine aldığı işlemciyi "Dur şu oyunun Medium açayımda 15 FPS fazla görüp egomu tatmin edeyim." diye kullanıyor ? Biz realiteden bahsediyoruz sen işlemci gücünü ölçmek için kullanılan testten.

"Sen de gelmişsin "İnsanlar CPU testi için PC almıyor. Oyun oynamak için alıyor." yazıp kendini iyice dibe batırıyorsun."

Ne için alıyor insanlar PC ? Big Data analizi mi yapıyor ? Programlama mı yapıyor ? Milyon dolarlık projeler mi hazırlıyor ? Ne yapıyor yani kıçı kırık i5 ya da Ryzen alıp ? Takıyor işte bahsedilen kartı oyun oynuyor. Ki zaten konumuz oyun.

Ayrıca 144hz monitör kullanıyorum. 120 FPS ile 144 FPS arasında ki farkı algılayabilecek olana 15.000 lira para verecem. Hodrimeydan kör test yapacaz. 144 HZ monitörün özelliği 60 FPS'de bile normal bir monitöre göre daha akıcı deneyim sunması. Hemen şimdi ben yaparım diyen gelsin, anlamazsa alırım 15.000'ini.

Ayrıca 90'ların ortasından beri PC kullanıyorum. Uzun zamadır SQL, C#, ERP üzerine çalışıyorum. Yazılımın içindeyim ? 40 fırın ekmek yemek hepimizin ihtiyacı. PC dünyası 1080p Medium ayarda test yapmak değil sonuçta. Koca bir dünya.

Uzun zamandır donanım takip etmediğimde doğrudur, Mevcut Ryzen sistemimi toplarken foruma çokça danıştım. Çünkü istikrar sağlayamadım. Ama şuan memnunum. Bak sana ilginç bir şey söyleyeyim evde Ryzen ile oyun oynuyorum. İş yerinde iş için İntel kullanıyoruz. Hadi bir düşün sence niye ? Normalde hep tam tersi.

Adam açıyor Steam'i indirip oyun oynuyor. Çok umrundaydı insanların işlemci gücü. Gerçek dünya böyle değil. Ayrıca şurada yaptığınız bu fanatik muhabbeti biz 5 yaşındayken yapıyorduk. "Benim babamın arabası, senin babanın arabasını geçer." tarzında. İşlemci, Ekran Kartı fanatikliği yapmak nasıl bir şey hiç bir zaman aklım ermedi. Ne Ryzen ne Intel umurumda değil. Bu konulara olan bu saçma yaklaşım komiğime gidiyor. Neyse bi oyun açayım 1080p Medium deneyip üzüleyim. Ryzen kullanıyok, napalım. Size tavsiyem böyle boş konulara takılıp bir takım ürünleri nefret objesine çevirmemeniz. Çünkü sizde ki ürünü ters psikolojiyle nefret objesine dönüştüren kişiyle kavga etmiş oluyorsunuz ki görüldüğü gibi bomboş bir tartışma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gorod -- 21 Şubat 2019; 4:15:49 >

Mini çakallık da güzelmiş. 2600T'yi karşılaştıralım bence 9600K ile 45W'lık mis... Hatta soğutucu da pasif koyalım 2600T'ye, 9600K'yi de 5,2 Ghz'ye OC'leyelim. Ha bir de 720P Low'da test yapalım.

9600K fiyatından bağımsız olarak Ryzen 2600'den daha kötü bir işlemcidir. AOTS gibi oyunlarda bu fark bugün ortaya çıkıyor. 4 sene sonra da BF 10'da çıkacak... Dolar çıkmış bu seviyelere, alım gücü düşmüş... İnsanlar artık 8-10 sene ömür biçiyor sistemine. Bu durumda alınması gereken işlemci en ucuz fiyata en fazla Cinebench puanı veren işlemcidir. 2600X alır 1400 puan, 9600K alır 1000 puan...
    Zamanında da i5 8400'ü yerlere göklere sığdıramadın şu an ac oddysey (1070 kullanalar 60 fps'e ulaşamıyor) ve shadow of tomb raider oyunlarında işlemci kullanımı %100'e ; çok merak ediyorum bu konuda için rahat mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr light

Zamanında da i5 8400'ü yerlere göklere sığdıramadın şu an ac oddysey (1070 kullanalar 60 fps'e ulaşamıyor) ve shadow of tomb raider oyunlarında işlemci kullanımı %100'e ; çok merak ediyorum bu konuda için rahat mı ?
    Denuvo + VMprotect olan oyunların hangisi adam gibi çalışıyor? Ubi'nin oyunu koruyacağım diye sistemin anasını bellemesi benim suçum mu?

Al bak bakalım toz konduramadığınız R5'ler ne alemde görün:

Allah allah ne kadar ilginç değil mi!? 2 kat thread bile +%95 kullanımda ve 60 FPS alamıyor :D? Hahaha, şu yorumları yapmadan önce biraz araştırın be. Denuvo olan oyunlarda 16 thread olmadığı sürece her işlemci +%95 kullanım alır.

Shadow of tomb raider'de ise 8400 %100 kullanıma rağmen 2600'den daha yüksek FPS alıyor buna ne diyeceksiniz?

Her şeyi cpu kullanımı sanan sizler FPS farkını görmemek için at gözlüğü takmışsınız.

• Bende medium ayarlarda hayatda oyun açmam ne varsa açiyorum görselliğe önem veren biriyim takılma olmadığı sürece sorun yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lana-Del-Rey

Denuvo + VMprotect olan oyunların hangisi adam gibi çalışıyor? Ubi'nin oyunu koruyacağım diye sistemin anasını bellemesi benim suçum mu?

Al bak bakalım toz konduramadığınız R5'ler ne alemde görün:

Allah allah ne kadar ilginç değil mi!? 2 kat thread bile +%95 kullanımda ve 60 FPS alamıyor :D? Hahaha, şu yorumları yapmadan önce biraz araştırın be. Denuvo olan oyunlarda 16 thread olmadığı sürece her işlemci +%95 kullanım alır.

Shadow of tomb raider'de ise 8400 %100 kullanıma rağmen 2600'den daha yüksek FPS alıyor buna ne diyeceksiniz?

Her şeyi cpu kullanımı sanan sizler FPS farkını görmemek için at gözlüğü takmışsınız.

Alıntıları Göster
    Yalnız GTX 1070 AC Odyssey'de ultra high ayarlarda hiçbir işlemci ile 60 fps veremiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hidetaka Miyazaki -- 22 Şubat 2019; 14:34:12 >

• Yukarılarda bunu yazmıştım ama hala görmeyip aksini iddia edenler var diye tekrar yazıyorum.

İşlemcilerin oyun performansları karşılaştırılırken işlemcilerin darboğazda çalıştırılması gerekir. Aksi takdirde ekran kartının limitlediği, işlemcinin arka planda kaldığı bir fps sonucuyla karşılaşırsınız ve tutarlı olmaz. Çünkü siz işlemcileri karşılaştırmaya çalışıyorken sonuçları ekran kartı belirleyecektir. Bu yüzden doğru yapılan bir karşılaştırmada ya işlemcileri limitlemeyecek çok güçlü bir ekran kartı kullanılır ya da grafik ayarları kısılarak ekran kartına olan yük azaltılıp işlemci ön plana alınır.

İşlemcilerin arasındaki farkı ortaya koymayan yanlış yapılmış bir testi baz alırsanız iki işlemciyi de aynı zannedersiniz. Çünkü iki testte de işlemci arka planda kalmış sonuç ekran kartına bağlı olmuştur. Sonra siz o işlemciyi testtekinden daha güçlü ekran kartıyla kullandığınızda performansı aynı sandığınız diğer işlemci daha güçlü çıkabilir. Veya seneye işlemci sömüren bir oyun çıkar ve aynı zannettiğiniz işlemciler arasında fark çıkar. Siz de "Bunlar aynı değil miydi ya?" diye bakakalırsınız. Bunun gibi tutarsızlıklar olmaması için doğru yapılan karşılaştırmalarda genelde 720p ve low medium ayarlarda işlemciler karşılaştırılır.

Buradaki bir diğer faktör de gelecekte çıkacak oyunların daha fazla izleği daha verimli kullanmaları ihtimali. Günümüzde 6 izlekten fazlasından genelde %100 verimle yararlanılamıyor. İleride bu 8 10 olabilir. Bu durumda eskiden karşılaştırılan işlemciler arasındaki fark gelecekte çıkacak oyunlarda kapanabilir veya daha da açılabilir. Ben şahsen bunu düşünerek hareket etmeyi mantıksız buluyorum. Mesela r5 1600/2600 ün i7 7700k/8700 e yakın gelecekte yetişeceğine inanmıyorum. İlla ki bir gün yetişecek ama yetiştiği gün muhtemelen iki işlemci de çöp olmuş olacaktır. Çünkü bu süreç bence pek de önemsenilmemesi gerekilecek kadar yavaş ilerliyor. Ama sonuçta kahin değilim, yanıladabilirim. İnananlar da var @vamp gibi. Tercih meselesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 22 Şubat 2019; 16:10:41 >

Darboğaz kavramı nedir hiç bir fikrin mi yok ? videoda ultra ayarlarda kullanıyor ve ekran kartı kullanımı %95'in aşağısına inmemiş yani ayarları düşürdüğün taktirde 60'ın üstüne rahat rahat çıkıyorsun oysa ki i5 8400'de ayarları düşürmene rağmen ( ki reddit'te bundan şikayetçi kullanıcılarda var) işlemci sınırlaması yüzünden 60 fps gene yakalayamayacaksın. Bu oyunlarda saçma sapan işlemci sömüren koruma sistemleri olduğunu herkes biliyor buna rağmen oyunlarda kullanımı azalmak yerine dahada artıyor bunu bilip de ona rağmen önermek senide suçlu kılıyor.

Not: Şu an kullandığım sistem ryzen 2600 + gtx 1070 iki ayar düşürünce
  • 920x1080 çözünürlüklü ve 75hz gibi monitörde sınırlayıcı faktör genellikle monitörün yenileme hızıdır.
    Monitörünüzün yenileme hızının üstüne çıkacak daha hızlı oyun sistemi almanın bir anlamı yoktur.

2560x1440 çözünürlükte (monitörde) ve yüksek görüntü ayarlarlarında sınırlayıcı faktör genellikle ekran kartıdır.
    Ryzen 5 26xx, Core İ5, Ryzen 7 Core İ7 işlemciler arasında performans farkı olmaz.

1920x1080 çözünürlüklü ve (144hz gibi) yenileme hızı yüksek monitörde (üst seviye ekran kartları ile) sınırlayıcı faktör genellikle işlemcidir.
    Ryzen 5 26xx, Core İ5-9400 işlemcilerden, saat hızı yüksek (Core i7 ve Core İ5-9600K) İşlemcilere geçmek fiyat farkına değmeyen ~ % 10 civarı genel (ortalama) performans iyileştirmesi sağlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Münebbih -- 22 Şubat 2019; 18:8:38 >
  • darboğaz yapacaktır lakin gözünü kanatacak derecede olmayacaktır. yıllarca amd'yi savunup ürünlerini delicesine kullanmış biri olarak söylüyorum, intel işlemci al kafan rahatlasın.
    amd işlemcilerin tolerans aralığı çok geniş. yani basitçe şöyle söyleyeyim. 120 fps ten 80 fps e anlık düşüş yaşayabilirsin bu da gözüne kasıyormuş etkisi yaratır. intelde anlık düşüşler bu kadar geniş tolerans aralığında olmuyor. 120 den 100 e düşer bunu da farketmezsin. intel pahallı ama kafan rahat kullanırsın.
  • Selamlar iyi akşamlar. Benim bir sorunum var. Ben dar boğazdan şüpheleniyorum sorunumun ne olduğu hakkında başka birşey gelmiyor aklıma yardımcı olabilirseniz sevinirim. Çoğu oyunda düşük fps alıyorum. Gta V oynarken bi anda 30 - 40 fpslere düşüyor sonradan düzeliyor ama bu durum can sıkıcı bi durum tabiki. örneklerlede atıcam bunu. sniper elite 4 de mesela ben 80 fps in üstünü göremiyorum ultra ayarlarda. adam 120 den aşağı düşmüyor. çoğu oyunda yapıyor bu drop işini sistemim aşağıdaki gibidir 1080p ultra ayarlarda oynamaya çalışıyorum.

Bütün bileşenlerimi size atacağım şimdi. Yardımcı olabileceklere şimdiden teşekkürler.
    ekran kartı :
    www.vatanbilgisayar.com
    MSI GeForce RTX 2070 GAMING 8G GDDR6 256Bit DX12 Nvidia Ekran Kartı fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
    https://www.vatanbilgisayar.com/msi-geforce-rtx-2070-gaming-8g-gddr6-256bit-dx12-nvidia-ekran-karti.html

işlemci :
    www.vatanbilgisayar.com
    AMD Ryzen 5 2600 Socket AM4 3.9GHz 19MB Önbellek 65W İşlemci fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
    https://www.vatanbilgisayar.com/amd-ryzen-5-2600-socket-am4-3-9ghz-19mb-onbellek-65w-islemci.html

anakart :
    www.vatanbilgisayar.com
    MSI B450M PRO-VDH PLUS AM4 AMD Ryzen™ DDR4 3200MHz(O.C.) USB3.1 Anakart fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
    https://www.vatanbilgisayar.com/msi-b450m-pro-vdh-plus-am4-amd-ryzen-ddr4-3200mhz-o-c-usb3-1-anakart.html

ramler :
    www.vatanbilgisayar.com
    Crucial 16GB (2x8GB) Ballistix Sport LT Gray DDR4 3000MHz CL15 1.35V PC Ram fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
    https://www.vatanbilgisayar.com/crucial-16gb-2x8gb-ballistix-sport-lt-gray-ddr4-3000mhz-cl16-1-35v-pc-ram.html

ssd :
    www.vatanbilgisayar.com
    Kingston 480GB HyperX Fury 3D Serisi Sata 3.0 (Okuma 500MB / Yazma 500MB) fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
    https://www.vatanbilgisayar.com/kingston-480gb-hyperx-fury-3d-serisi-sata-3-0-okuma-500mb-yazma-500mb-.html

kasa :
    www.vatanbilgisayar.com
    COUGAR TURRET V2 700W 80 PLUS GAMING USB3.0 MidT ATX KASA fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
    https://www.vatanbilgisayar.com/cougar-turrent-700w-80-plus-gaming-usb3-0-midt-atx-kasa.html

monitör :
    ayriyetten : 1 tb seagate firecuda sshd + 500 gb da bi hard disk var normal hdd. '' gta 5 ssd de ''
    not : işlemci fanı stok fan. herhangi bi overclock mevzusu falan yok.

Hazır oem sistemler kategorisinden almıştım kasayı tamamen içindekilerle beraber.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.