Şimdi Ara

Ryzen 5 2600x+ rtx 2060 isinma problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sistemimden cok memnunum fakat bos calismada birde 75derece stok 3 fan birde islemci fani var biosta 3800ghz calisiyor. anakart(Asus b450m-k)im. Fifa tarzi oyun açtığımda 95 dereceye cikiyor 10 20 dk sonra kendini kapatiyor ekran karti macunlarini yeniledim kasayi temizlettim guc kaynağını bile 650w corsair almistim. islemci mi ai tweakerdan kismaya calistim olmadi.Full ultra dedigim zaman çıldırıyor makine. Sivi soğutma almadan önce ne önerebilirsiniz bari 50derece de calissa yeter

• Bu gibi sıkıntı yüzünden kasam ateş gibiydi,termal temizlik derken yok olmadi.Dedim arkadas düşün düşün sonra bir baktım işlemci fanı bozulmuş .
    Fan dönüyor tabi şüphe duymuyorsun,lakin soğutma için belli rpm araliginda dönmüyor.Fani değiştirdim 100 liraya 65 üstüne oyunda çıkmıyor
    Fanları kontrol et,hem kart hemde işlemci ve fanin büyük ihtimal benimki gibi çalışmıyor.
  • Hocam şimdi masaütündesiniz. Arka planda çalışan herhangi bir uygulama yok. Fiziksel olarak tüm sistem sorunsuz.

Bu durumda sizin sisteminiz kaç derece, max kaç a çıkıyor
  • fettah7ve7 kullanıcısına yanıt

hiçbirsey yapmadan 55derece calisiyor ekran karti oyuna girdiginde 75 biraz oynayınca 95 97 98 100 olunca sistem kapatıyor kendini

• lithran kullanıcısına yanıt

tesekkurler söküp bir bakayım hem işlemci hem ekran kartinin sogutucusuna

• İki parçanın da arızalı olması çok zor.

Kasanız hava alıyor mu?

Bir de sistem fan ayarlarını siz manuel mi kullanıyorsunuz?

Sistem çalışırken fan hızlarını kontrol edin, belki yazılımsal yavaş çalışıyorlardır
  • fettah7ve7 kullanıcısına yanıt

kasam hava aliyor bilgisayarci bir arkadasima danistim bakımlarımı yapan işlemci soğutucu alman lazim dedi fan dönüyordur ama ama yetmiyor dedi. ekran kartini macunlatti kasanın içini temizlettim zamanında 650w psu aldirdim.Anakartim b450m-k ne önerirsiniz işlemci fanı olarak 500-1000 tl arasinda.Ek olarak kullandığım kasa

XIGMATEK BEAST 4 x RGB FANLI X-POWER 650W 80PLUS USB 3.0 MidT ATX KASA imiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carter35 -- 2 Ekim 2023; 0:56:13 >
  • Carter35 kullanıcısına yanıt

Hocam bios ekranından fotoğraf atar mısınız?

Benim işlemcim de çok ısınmıyordu ama undervolt yaparak ortalama ısısını 10 derece düşürdüm. Sizinkine de bir bakalım hele.

Tecrübeli değilsen, Bilgisayarcı arkadaşın yapsın.

• Guc kaynagi problem cikarmis kablodanda olabilir dedi 1 haftadir acamadim makineyi simdi yaptirdim aksam bios girip atayim ustam sana

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.