Şimdi Ara

Ryzen 5 3600 için Soğutucu Tavsiyesi ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
1
Favori
11.484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bu değerlerle soğutucu değiştirmene gerek yok.
  • eskibirkurt kullanıcısına yanıt
    Reis kasanın hava akışının çok iyi olduğunu düşünüyorum. Bu kanser testte 70 üzerine çıkmadı 10 dakika içerisinde. Ufak bir overclock yapsam mı diye düşünüyorum.

Birde normal bir hava soğutucu alsam yeterli olur o zaman değil mi hocam?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Zeze1 kullanıcısına yanıt
    overclock yapacaksan cpu soğutucuyu güçlendirmende fayda var. evet hava soğutucu yeter.
    teşekkür ederim hocam 😊

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Bahsettiğiniz ayarları nasıl yapacağımı bilmiyorum ama sorun dediğiniz gibi.Sıcaklık yükseldiğinde fan devri yükselmiyor bende msi afterburner kurdum ve fan hızını değiştirdiğim de hiç bi sorun yok ama bunu programsız yapma şansım var ise anlatabilirseniz sevinirim.Biosum güncel
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    montajda sorun yok eminim.Msi Afterburner ile fan devrini kendim değiştirdiğimde sıcaklık normal değerlere düşüyor.Sorunum dediğim gibi sıcaklık yükseldiğinde fan devri kendi yükselmiyor.
  • PREKAZKA P kullanıcısına yanıt
    AB sadece ekran kartı fanının hızını değiştirir, CPU fan hızıyla ilgisi yoktur.
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    undervolt dediğiniz işlem için uygun değerleri nasıl bilebilirim ve sistem performansına etkisi olacak mı ?
    afterburner gpu-ekran kartıyla ilgilidir cpu değil.

bir prime 95 smallfft testi yapsan. kaç derece oluyor öğrensek. prime 95 te cpu fanı yüksek devir dönmeli biraz fan sesi yapmalı. süpriz düşük bir sonuç çıkabilir ondan dolayı denemekte fayda var.
    bir bakalım ondan sonra anakart fan eğrisi ayarlarınıda kurcalama yoluna gidebiliriz.

windows'un 64 bitse bu ( ki o cihazda 64 bit şart zaten öyledir ):http://www.mersenne.org/ftp_root/gimps/p95v298b6.win64.zip
    deneyip sonuçları yazacağım
    ne kadar süre testi devam ettirmeliyim yada kendinisi mi bitiriyor ?
  • 5-6 Ay önce 180tl ye aldığım Dark x124 soğutucu ile ryzen 3600 üm maksimum oyunlarda 55-60C görüyorum .Aida64 ile ölçüm yapıyorum.
    Kasam micro atx toplam 3 tane fan takılı 2 tane önde 1 tane arkada egzoz fanı şeklinde. 500-600tl soğutuculara vermek bence gereksiz israf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi subaru.sti -- 26 Ocak 2020; 17:5:35 >
    başladığını farkettin işlemci ısınmaya başladı fan devri arttı değil mi ? 5-10 dakka. şu anda kaç derece işlemci ?
    ana menüde ilk seçenekten exit der çıkarsın. çıktığında sağ alt köşede prime 95 ikonu görünmemesi lazım. şu an linux kullandığım için doğrulayamıyorum ama hatırladığım böyle.

şimdilik biraz bilgisayardan uzaklaşıyorum. dönüşte tekrar mesajlara bakacağım.

bu arada not: no way out sana iyi fan önerdi. başka bir durum var imece usulü çözülür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskibirkurt -- 26 Ocak 2020; 17:9:1 >
    Bencede soğutucu iyi.Bir şey eksik ama anlamadım.Test şuan devam ediyor kapatmadım sıcaklık 5 dakikada bi arttı görsele koyuyorum şuan ki tabloyu Ryzen 5 3600 için  Soğutucu Tavsiyesi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PREKAZKA -- 26 Ocak 2020; 17:25:34 >
  • hwinfo64 programını yukleyıp 30 dk kadar oyun oynadıktan sonra programın ss atabılırmısın frekans ve voltaj ne durumda degerlere bakılıp ayarlar ıcın onerı verilebilir.
    En son attıgın testte vcore dusuk işlemci kaç mhz de
    birde anakart 73 derece görmüş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ömr0681 -- 26 Ocak 2020; 17:24:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: PREKAZKA

montajda sorun yok eminim.Msi Afterburner ile fan devrini kendim değiştirdiğimde sıcaklık normal değerlere düşüyor.Sorunum dediğim gibi sıcaklık yükseldiğinde fan devri kendi yükselmiyor.
    Biostan cpu core boost kapattığınıza eminmisiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MrCaner kullanıcısına yanıt
    söylediğiniz 4,2ye boostlayıp boostlamadığım değil mi ? işlemciyi taktığımda hiç bir ayar yapmadım biostan boost olarak standart ayarında açtım
  • ömr0681 kullanıcısına yanıt
    test için 10 dakika daha bekleyip söylediğinizi yapacağım
    Ryzen 5 3600 için  Soğutucu Tavsiyesi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PREKAZKA -- 26 Ocak 2020; 17:38:48 >
    galiba sıkıntın fan eğrisinden. son biosu attığım b450 gaming pro carbon ac de default bu şekilde ayarlıydı.

aynı menüde ayarlar sendede benzerse. cpu fan 1 level 4 temperature ayarı 85c ise prime 95 sonucun normal. mesela orda 85 c yazması şu anlama geliyor. işlemci 85 c yi görmeden fanlar %100 çalışmıyor.
    o değeri misal 75 yapıp bir deniyebilirsin. tabi umarım aynı menü sendede vardır. çünkü anakart msi ama aynı anakart değil menü varmı bilemiyorum.

Ryzen 5 3600 için  Soğutucu Tavsiyesi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskibirkurt -- 26 Ocak 2020; 17:50:50 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.