Şimdi Ara

Ryzen 5 3600 için Soğutucu Tavsiyesi ? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
1
Favori
11.491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Sorunu sanırım çözdüm arkadaşlar.Oyunda testi yapıp 65-70 arasında değer aldıktan sonra soğutucuyu söktüm ve macunu eski usul her yerine güzelce yayıp bu sefer soğutucuyu 180 derece döndürüp tersine taktım.Montajı kutu üstündeki resime ve izlediğim videolardaki insanların yaptığı gibi takmıştım.Sanırım anakartımın yönü beni yanılttı.Aynı değerlerde testleri yaptım ve aşşağıdaki sonuçları aldım.Stres testinde 86 yı gören sıcaklık 76yı geçmedi.Masaüstünde sıcaklığım 37-42 derece arasında gidip geliyor.Oyuna girip testi yaptığımda sıcaklık genelde 55 derecede sabitti yarım saatlik oyunda sadece 3 kez 60 dereceyi gördüm ve bir kaç saniye kalıp tekrar 55 e düştü.Bence sistem boşta durumunda hala yeterince soğutmuyor diğer arkadaşların attığı resimleri referans aldığımda.. Sizce ne yapmalıyım ? Soğutucuyu iade edip başka bir soğutucu sizce çözecek mi ? Oyunlarda bir sorun yok 55-60 ı geçmiyor.

Ryzen 5 3600 için  Soğutucu Tavsiyesi ?Ryzen 5 3600 için  Soğutucu Tavsiyesi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PREKAZKA -- 27 Ocak 2020; 6:4:38 >

• 2600X stok ayarlar ile Dark Freezer X120 kullanıyorum. Fanı biraz gürültülü çalıştığı için fanını Be Quiet! Silent veya Pure Wings2 ile (hangisi tam emin olamadım şimdi) değiştirdim. PC'den gelen tek ses HDD dönüş sesi. Çıt yok.

2600X için stok ayarlarda anlık 1.5V'a kadar voltaj verebiliyor. Sıcaklık masaüstünde 30-38 arası.
    CPU-Z stres testi ile 52 dereceyi geçmiyor sıcaklık. Fan %55 885rpm.

Be Quiet! fanlar adının hakkını veriyor kesinlikle.
  • emmre129 E kullanıcısına yanıt
    3,6ghz stabil ve voltaj auto daki sonucu mu bu ?
  • PREKAZKA P kullanıcısına yanıt
    Aynen, sadece pbo ve cpb kapattım. Oyunlarda max 45 gördüm. Stress testinde ise 55-56 arası geziyor.
  • MSI Frozr L kullanıyorum 1.25 V 4100 mhzde boşta 34-39 derece arası witcher 3 de en fazla 63 derece

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emmre129 E kullanıcısına yanıt
    Oyunlarda ve yük altında bi sorun yok masaüstü ve boşta sıcaklığı düşeremıyorum kasanın yerini değiştirıp ve
    Kasanın önünde bulunan 4 fanın bugün soğutmasına dikkat ettim yok denecek kadar az hava üflüyor bu havanın kasayı soğutması ve düzgün hava akışını sağlanmasının zor olduğunu düşünüyorum bu kasanın önündeki fonların hızını nasıl arttırabilirim ve anakartda hangi isimle bağlı kablo söyleyebılır misin

Bende 1 yukarda 1 arkada 1 önde olmak üzere toplam 3 fan var ve bunların 2 tanesi fan kontrolcüye bağlı. Kasanızı ve fanlarınızı bilmiyorum o yüzden bir şey söyleyemeyeceğim.
  • LLC ayarında resimde ki ikisinin farkı nedir birinde NB yazıyor
    Ryzen 5 3600 için  Soğutucu Tavsiyesi ?

• Bilgisayarı açtığımda sistem sıcaklığı 35 dereceyle başlıyor sonrasında anlık 47ye çıkıp 40 derecenin altına düşmüyor ve yaklaşık 10 saniyede bir 49 a çıkıp tekrar düşüyor.Anlık sıcaklık değişimi 7-9 derece arasında sürekli 2-3 saniyelik değişiyor.Eski işlemcimi taktım 28 dereceyi geçmiyor.Dikkatimi çeken şey işlemcinin kenarında ki slikon tam her yerine sürülmemiş,ufak bir kısmında boşluk var bir tavsiyeniz var mı günlerdir uğraşıyoruz yılmak üzereyim
    yeni işlemcin nedir bilemiyorum. bu ısınma konusundada kimseye birşey anlatmakla pek uğraşmıyorum normalde ama senin çözüm arayışına saygı duyduğum için elimden geldiğince açıklama yapıcam.

25 senedir yoğun olarak bilgisayar işinin içindeyim yaşım 41. şu an kullandığım işlemci ryzen 3700x. boşta sıcaklık 45 ila 70 derece arasında değişkenlik gösteriyor. 70 derece göstermesi çok ender genellikle 45-55 derece arası. prime 95 small fft testindede 75 dereceyi geçmiyor. bunu yanlış anlama lütfen başka türlü anlatamam kullandığın cihaz organik bir varlık değil. sıcaklık 50 dereceden sonra elini yakar yakabilir ölçmedim ama böyledir. fakat işlemci bu sıcaklıklarda çalışmak üzere tasarlanmış ve 95c tjunction limiti var. noctua firması açıklama yaptı işlemcinin tasarımı bu dert edecek birşey yok diye açıkladı. şimdi bişiler atıştırıyorum dönüşte daha ayrıntılı açıklamaya çalışacağım. yaşadığın sıkıntı aklına dert işlemciye değil.

Macunun IHS'i tam kaplamaması senin macunu sürme biçiminden kaynaklanan bir hata.

Doğru metodu uygularsan IHS %100 macunla coverlanır.
    önce no way outun dediğini bir uygula

bunun dışında en son soğutucuyu doğru monte ettiğini prime 95 te sıcaklığın 80 c altına düştüğünü söylemiştin. bu yeterli. ha diyorsan ki ben gıcık kaptım bu sıcaklığa daha çok düşürmek istiyorum core performance boost'u kapatmadıysan bir kapat dene.

Ryzen 5 3600 için  Soğutucu Tavsiyesi ?

bunu denediysen istediğin gibi olmadıysa tüm bios'u defaultsa al ondan sonra prime95 smallfft ile en fazla kaç dereceye çıktığını belirt. bende sana tasalanman doğru mu değil mi anlatayım.

• Öncelikle yaptığınız yorumlar ve tüm yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum gerçekten ilgilediniz çok sağolun.
    Core performance boost ve PBO kapalı olarak 4 GHZ de kullanıyorum şuanda.Voltajı biraz daha düşürdüm 1,200 da şuan ve r20 testinde 3622,r15 testinde 1598 puan aldı.Aida64 testinde 73 dereceyi geçmedi.Masaüstü sıcaklığına hala anlam veremedim.boşta 39-48 civarında gidiyor evet açıkcası gıcıkta kaptım ama şuan sistem stabil ve performans konusunda sıkıntı yaşamadım.Kafamdaki soru diğer sistemler 34 35 dereceleri alırken benim bu sıcaklığı almamın anormal olduğunu düşünmemdi.Oynadığım oyunların hepsinde test ettim ve 60 dereceyi geçmedi (Biostan eskibirkurt'un söyledi fan level 3 temperatureyi 60 yapmıştım) Sanırım şuan ki herşeyi normal karşılıyorum.Uğraşan ilgilenen herkese çok teşekkür ederim tekrardan,çok sağolun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PREKAZKA -- 30 Ocak 2020; 23:12:31 >
  • subaru.sti kullanıcısına yanıt

Acaba sogutucu sessiz midir ve iyi soğutuyor mu önerir misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FuyukaiDesu -- 7 Şubat 2021; 18:3:6 >
  • R5 3600üm çok ısınıyor diyenlerin bir çoğu fazla termal macun kullanıyor ya da ihs ile coldplate arasında yeterli baskı uygulamıyor. Kendimden biliyorum. Ayrıca r5 3600 için hyper 212 be seviyesinde bir cooler fazlasıyla oc yapmak için yeterli. Stock halde tek çekirdek frekansını yüksek tutmak için fazla voltaj verebiliyor takılmayın. Lakin statik ocde de 1.3v'un üstünü zorlamanızı önermem. Ayrıca p95 testlerinde stabilite amaçlı 1344k testi yapın. Small fft testinin oluşturduğu yükün yanından hiç bir render uygylaması ya da oyunun geçebileceğini düşünmüyorum. Aida 64 sadece fpu testi de işlemciye sağlam yük bindirir denenebilir.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.