Arkadaşlar herkese selam aşağıda belirtmiş olduğum sistemi topladım ancak kafama rakılan 2 soru var yardımcı olursanız sevinirim. 1) psu olarak kasanın üzerindeki 650w lık psu kullanılacak ancak bu psu yeterli olurmu olmaz ize ne kullanmam gerekiyor. 2) işlemci soğutucusu stok olarak gelen kullanılacak. Sizce stok soğutu işimi görür mü yoksa soğutucu almak lazım mı. Soğutucu almam gerekirse sıvı soğutucumu yoksa stok soğutucu dan daha büyük bir soğutucu alsam iş görür mü. 1 X AMD RYZEN 5 5600X 3.7GHz 32MB Önbellek 6 Çekirdek AM4 7nm MPK İşlemci 1 X GIGABYTE GeForce RTX 3060 Ti VISION OC 8GB GDDR6 256 Bit Ekran Kartı 1 X GIGABYTE X570 GAMING X 4000MHz(OC) DDR4 Soket AM4 RGB HDMI PCIe 4.0 ATX Anakart 1 X GSKILL 16GB (2x8GB) Ripjaws V Siyah 4000MHz CL18 DDR4 Dual Kit Ram 1 X KIOXIA EXCERIA 500GB NVMe M.2 SSD (1700MB Okuma / 1600MB Yazma) 1 X Thermaltake H330 ARGB TG 650W USB 3.0 Mid Tower Kasa |
Ryzen 5 5600x / Rtx 3060ti sistem için bilgi gerekiyor
-
-
İşlemcinin üstünde gelen hiç bir işe yaramıyor.
İlk fırsatta değiştirilen bende güzel bir kule tipi ile
Power için de internette hesaplama siteleri var. Bileşenleri gir. Kaçlık olması gerektiğini söylüyor ama tavsiyem hesaplmada çıkan değerin bi güçlüsünü al.
Atıyorum 650 çıktı 700 al veya 850 çıktı 1000 lik al.zaman içinde PSU karın verdiği verimlilik düşüyor diyolar. -
Bilgi için sağol soğutucu için hava soğutucu yeter diyorlar. Sen psu ne kullanıyorsun.
-
Bütçe?
-
Ne için?
-
Gtx1080 ve 5600x için 750 zalman var bende 2017 den beri aktif olarak kullanıyorum PSU yu -
1- 3060ti için tavsiye edilen minimum psu 500W sizdeki 650w gayet yeterli olacaktır.
2-5600x için ekstra soğutma şart gibi sıvı sogutma olarak uygun yollu en az 240mm soğutucuları araştır mutlaka.
Güzel sistemin güle güle kullan
-
Sistemi topladiniz mi yoksa kendinize liste yaparak toplayacak misiniz? Metality hocam size liste hazirlamak icin bütce sormus, cünkü ilk mesajda o kisim yeterince acik degil.
Parca fiyatlarinida yazarsaniz daha saglikli olur, aldisaniz kaca, alacaksaniz kaca...
-
Tamam ben anlayamadım. Ben sistemi aldım 17 bin liraya geldi bana. Ekstra da cooler master hyper 212 spectrum soğutucu aldım umarım tatmin eder.
-
Kasanin icinde TT nin hangi model güc kaynagi var, görebildin mi peki? Hicbir yerde yazmiyor.
-
https://www.itopya.com/thermaltake-h330-argb-tg-650w-usb-30-mid-tower-kasa/
Kasa bu ama dediğin gibi modelini bende bulamadım. Şehir dışında olduğum için kasanın içinede bakamıyorum ama öğrenip yazacağım buraya.
-
Tr2 serisidir %90..
-
Onuda hic sevmem ama :) forumda da kimse önermez hani... Yine bakalim ne cikacak icinden, supriz yumurta gibi bildigin, hicbir yerede yazmamislar, hb ye baktim itopyaya baktim, sir gibi sakliyorlar. Niye yazmamislar acaba? Bunlarin belirtilmesi zorunlu olmali yoksa bilmeyenler bir dunya para verip satilmayan guc kaynaklarini bu sekil kasalarin icinde gormeden bilmeden alabiliyor.
-
O sebeble zaten yazmiyorlar. Iyi psu koyduklarinda hem baslikta oluyor hem altta yazıyor hem gorsele felan koyuyorlar.
Arkadaş kontrol etsin sonra linclemeye devam ederiz
-
Eyvallah hocam
-
Bakıp yazacağım ama anladığım kadarıyla psu masrafı çıktı gözüküyor 🤣
-
pc gecınce bakındım. kendı sıtesınde de kasa gorunmuyor
tek fanlı kasası gorunuyor h330 un sadece.
bızım trdekıler fan ekleyıp psu ekleyıp satısa cıkarmıs sanırım.
hem tr sıtesınde hem global sıtesınde 3 fanlı ve psulu kasa gorunmuyor.
-
Yurt disinda kim alsin bu kasayi... Önü komple mesh olmayan kasalara genel olarak rağbet yok. TT den satilmayan kasalari ucuza toplu olarak alip, iste üzerine fan ekleyip, psu koyup, "marka" nin cezbediciligi kullanilarak satiyorlar. Ve basariyorlar da, üzerinde verimliligi bile yazmayan, tek ibare "650w" olan bir kasayi kimi indirim seklinde 1230 lira istiyor kimi 1600, kimi ise 1900 liraya satiyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X