Hocam bu karşılaştırmada arada kaldım bende. Testlere baktığımda 6/12 olmasından dolayı eski sayılabilecek oyunlarda bile yüksek cpu kullanımı var. Yeni çıkacak oyunlarda çekirdek sayısı nedeniyle 3080 gibi bir kartla sıkıntı yaşar mıyız ? 1440p için konuşuyorum. |
Ryzen 5 5600x vs. Ryzen 7 5800x (3. sayfa)
-
-
yüksek cpu kullanımı iyi bir şeydir ryzenler ilk çıktığında çok düşüktü dedik ki ohoo bu kartlar yetmiyor 2080 3080 çıkarsa anca çok çalışacak bunlar diye ama hiç de öyle olmadı.3300x de var mesela bende 720p'de korkunç yüksek kullanım oluyor odysseyde ama sıkıntı yok performansı güzel.1440'da 2080 super 5600x kullanıyorum 2k'da işlemci çok etkili değil 5800x olsa çok bir şey değişmezdi 3080 de olsa yine atla deve oynamazdı 5600x vs 5800x.netteki testler değil de 2k'da kullanıcı videosu izlemek istersen bu başlığa bakabilirsin.benim yorumum 5600x alman yönünde neden çünkü amd kesin ve kesin revize 5000 serisi çıkaracak 3600xt gibi ama daha iyi şekilde çünkü 11. nesil intel tam 5000 serisinin tek çekirdeğine denk geldi bu yüzden zen4 öncesi bi cilalı seri çıkar zen3'ün adını korumak için o zaman ne çekirdek istersen al şimdi çok para verme alması satması kolay az zararlı olsun.ikincisi 5600x bu haliyle passmarkta 11900k ile kapışıyorsa 5800x'i anca oyun yanında benchlerde de 11900k'yı elek etsin dersen alırsın ama bence pahalı.hem zen3'lerde oc nasıl oluyor ona da bakarsın komple okursan.
https://forum.donanimhaber.com/zen3-islemcilerde-curve-optimizer-nasil-ayarlanir-ss-video--146689844
-
quote:
Orijinalden alıntı: Jake Lockleyyüksek cpu kullanımı iyi bir şeydir ryzenler ilk çıktığında çok düşüktü dedik ki ohoo bu kartlar yetmiyor 2080 3080 çıkarsa anca çok çalışacak bunlar diye ama hiç de öyle olmadı.3300x de var mesela bende 720p'de korkunç yüksek kullanım oluyor odysseyde ama sıkıntı yok performansı güzel.1440'da 2080 super 5600x kullanıyorum 2k'da işlemci çok etkili değil 5800x olsa çok bir şey değişmezdi 3080 de olsa yine atla deve oynamazdı 5600x vs 5800x.netteki testler değil de 2k'da kullanıcı videosu izlemek istersen bu başlığa bakabilirsin.benim yorumum 5600x alman yönünde neden çünkü amd kesin ve kesin revize 5000 serisi çıkaracak 3600xt gibi ama daha iyi şekilde çünkü 11. nesil intel tam 5000 serisinin tek çekirdeğine denk geldi bu yüzden zen4 öncesi bi cilalı seri çıkar zen3'ün adını korumak için o zaman ne çekirdek istersen al şimdi çok para verme alması satması kolay az zararlı olsun.ikincisi 5600x bu haliyle passmarkta 11900k ile kapışıyorsa 5800x'i anca oyun yanında benchlerde de 11900k'yı elek etsin dersen alırsın ama bence pahalı.hem zen3'lerde oc nasıl oluyor ona da bakarsın komple okursan.
https://forum.donanimhaber.com/zen3-islemcilerde-curve-optimizer-nasil-ayarlanir-ss-video--146689844
Hocam detaylı açıklaman için teşekkür ederim. Benim burada söylemek istediğim izlediğim test videolarında (mesela bf5) 2k çözünürlükte işlemci %80/90 kullanımına rahat ulaşıyor. 2018 yılında çıkmış bir oyun için bu işlemci kullanımı sence normal mi? Benzer işlemci yükü isteyen oyunlarda sanki 6/12 günümüz için yeterli görünsede 1-2 seneye ömrünü tamamlayacak gibi. O zaman yeni işlemci yeni anakart almak çok zahmetli olacak. Bu konudaki görüşün nedir ?
Tek çekirdek performansı oyun için yeterli. Buna şüphe yok.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Fox90Hocam detaylı açıklaman için teşekkür ederim. Benim burada söylemek istediğim izlediğim test videolarında (mesela bf5) 2k çözünürlükte işlemci %80/90 kullanımına rahat ulaşıyor. 2018 yılında çıkmış bir oyun için bu işlemci kullanımı sence normal mi? Benzer işlemci yükü isteyen oyunlarda sanki 6/12 günümüz için yeterli görünsede 1-2 seneye ömrünü tamamlayacak gibi. O zaman yeni işlemci yeni anakart almak çok zahmetli olacak. Bu konudaki görüşün nedir ?
Tek çekirdek performansı oyun için yeterli. Buna şüphe yok.
Alıntıları Gösterkullanım amacınız oyun ise 1-2 seneye ömrünü tamamlaması pek münkün görünmüyor. Hâla çoklu çekirdeği kullanım noktasına gelemedi oyun sektörü(cüzi sayıda oyun hariç), directx 12 ile ciddi bir sıçrayış olması bekleniyordu fakat malesef öyle olmadı, firmalara da hak verme lazım lisanslar da oldukça pahalı. RDR 2 oyunu çoklu çekirdekte oyun kullanımı açısından en doğru tespiti yapabileceğiniz oyundur fakat unutmayın, bir elin, bilemedin iki elin parmağını geçmez bu oyunlar.
Mâlumunuz teknolojinin hızına yetişemediğimiz için benim size tavsiyem, oyun ve genel kullanım noktasında 5600x alınız, oldukça yeterli olduğunu göreceksiniz.
-
Battlefield serisi oynayacaksanız ve bunun yayınını yapacaksanız 5900x almanızı tavsiye ederim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
dostum ben seni çok iyi anlıyorum kimse uğraşıp işlemci alıp bir sene sonra patates olsun istemez.bak bir de şöyle anlatayım: bf5 dediğin oyun bütün işlemcileri patates ediyor fena da ısıtır fena soğutucu masrafı yapacaksın ne işlemci alırsan al bu oyunu pro oynuyorsan.10900k ile birlikte patates oluyorsa bu bir ayıp değildir.bak arkadaş da demiş rdr2 esas elek eden oyun ve ben bu oyunu 2k 2080 super 5600x stok gayet güzel oynuyorum donma drop hiçbir şey yok ama bu da ısıtıyor ve yine arkadaşın dediği gibi bu tip oyunlar bir elin parmağıdır.seneye ya da sonraki seneye patates olmaz benim patatese çıkaracaksın nasılsa'dan kastım amd nvidia mesela nvidia hep ben öndeyim dedi gtx260 çıkardı.amd de 4870 ile aynı performansı verince nvidia olamaz ben önde olmalıyım diyip gtx260 216 yani az daha güç eklenmiş modelini çıkardı şimdi aynı durum intel amd arasında var.ryzen3 aldı gitti iyi güzel de intel 11. nesilde yakaladı amd'nin tek çekirdek gücünü.çekirdek sayısını yakalayamaz ayrı ama yine arkadaşın dediği gibi çekirdek kullanan oyun yok pek bende 3300x de var hani piyasada olsa onu al diyecem.amd bu sokete anakart ram değiştirmeden alın size am4 ryzen3 216 edition yapacak anladı kesin isteyeceksin ben bile isteyecem ama şimdi 5900 5950 falan alsan dünyanın parası satarken çok zarar edersin ama 2500 2600'e 5600 alsan düşünmezsin nasıl değiştirecez diye.diyelim ki yok ya bu 5600 bana yeter 216 edition olanı ne yapacam bile desen 2 seneye patates olsun bütün oyunlarda gel 5800x'i alacam sana.5800'in güzelliği daha yüksek mhz olması ve çekirdekleri fazla geldiği için az işlemci kullanır ama bu alet çok ısınır bak.işlemci kullanımının yüksek olması iyi bir şeydir gpu kullanımını düşürmüyorsa ama %100 diye kilitlenip kalır gpuyu perişan ederse 4670 gibi i5'lerde bf5 mesela o zaman kötüdür.düşük kullanımlı intel yoktur adamlar bununla övünüyor ve ilk ryzenler çıktığında biz de malak gibi ne kadar az işlemci kullanıyor biz buna 3080 bile takarız demiştik 2017'de ama hiç de öyle olmuyormuş çok düşük olması kötü esas.
-
Asus x570 ROG Crosshair Hero VIII niye aldın anlamış değilim. strix e gaming alman lazım dı. Aradakı farkla 5900x alacaktın. Neyse gule gule kullan.
https://versus.com/tr/asus-rog-crosshair-viii-hero-vs-asus-rog-strix-x570-e-gaming
-
arkadaşın keyfidir yargılamak bize düşmez ama benimki de bir kullanıcı yorumudur: zen2 çıkmadan hemen önce anakart almak için baya bi araştırdım sitelerden anakartların detay bilgilerini veren excel dökümanları falan buldum ve hero8 ile strix-e arasında kaldım.baktım baktım aradaki fiyat farkına anlam veremedim biri 3500 liraydı diğeri 2400 lira mıydı çok gelmişti fark üstelik şu şu özellikler yüzünden bu parayı hakediyor da diyememiştim ve strix-e almıştım.güzel anakart işlemciye can veriyor resmen.3300x denedim aynı biosla stok 5700 time spy cpu puanı verdi.şu anda x4700 prime pro anakarta ve 3800 mhz ram olmasına rağmen 3466 destekli anakartta stok 5500 puan alıyor.oc konusunda ise strix-e'de takılıyken bioslar eskiydi oc yapmak zordu.sökmeden önceki biraz daha yeni biosla iki ayarla 4.3@4.6 ghz olmuştu tabi deli voltajla.şimdi prime pro x470'te de aynı şekilde 4.6 olabiliyor üstelik bu sefer voltaj da düşürerek deneyecem.oc kabiliyeti vs diyorlar da bu tek ccx aletlerde 3300x ve 5000 serisinde yani sanki bios daha çok para ediyor ve 5000 serisi zaten oc olmuyor.curve oc ile boost hızı arttırılıyor yani voltaj sürekli oynuyor auto ve boşta düşüyor hatta oyunda bile düşüyor yani süper ötesi vrm ihtiyacı da kalmadı bence.prime pro gibi orta ayar kartlar yeterli.hero8'de arkada bios reset tuşu olması lazım bi ona pişmanım olsa iyi olurdu diye.
-
Bu video bu konu başlığına en güzel cevap. Siz karar verin...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FIREWALL -- 2 Haziran 2021; 18:11:5 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X