Şimdi Ara

Ryzen 5 5600x vs. Ryzen 7 5800x

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
5.724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İyi bir oyuncu bilgisayarı kurma hayalimin sonuna yaklaştım sayılır. Asus x570 ROG Crosshair Hero VIII anakartın üzerine dün Inno3D RTX 3080 iChill x4 ekran kartını takabildim. Sıra geldi çöp Ryzen 3 2200G'yi şutlamaya.

Şimdi konu şu ki oyun performansı açısından her şey çok net, 5600x'in sunduğu value 5800x'in çok çok üzerinde. Bu bilgiye nâil olarak soruyorum.

Ola ki "ben şu 1440p ful ayarda oynadığım oyunun yayını da yapayım ya" dediğim 5600x almış olmaktan pişmanlık duyar mıyım yoksa böyle bir işe kalkışacaksam kafadan 1000 TL'ye daha kıyıp 5800x mi takmalıyım?

Ne dersiniz?

Teşekkürler.

• Pişmanlık duyacağınızı sanmam ama ekran kartı ve anakarta sağlam bütçe ayırmışsınız. Yani işlemci için 1000 tl sizin için sorun değildir diye tahmin ediyorum. Almışken 5800x alın.

• Genel olarak zaten farklarını biliyorsunuz, konu sanki beni 5800x almaya ikna edin der gibi açılmış 6/12 şimdilik yetiyor gibi duruyor ama yeni nesil konsollar daha yeni çıkış yaptı, 5800x'e verilecek ekstra 1000tl direk fps olarak dönmeyecek şimdi ama 1-2 seneye farkını hissettireceğini düşünüyorum. Böyle üst seviye bir sistem varken 5800x almak bana daha mantıklı geliyor.
  • onkuba kullanıcısına yanıt
    melihcskn M kullanıcısına yanıt

@onkuba Hanımla verdiğim mücadeleyi görsen adıma anıt dikerdin :D

@melihcskn Hakikaten öyle olmuş gibi değil mi LOL. Benim de aklıma bugün düşük olan value'su 1-2 seneye multi-core kullanım iyice yaygınlaşınca artar mı diye geldi biraz önce. Bilemiyorum ya hanıma da 3500 dedik CPU'ya, n'apsam zam gelmiş mi desem sdfsg

• Anakarta böyle korkunç bir bütçe ayırabiliyorsanız bu soru çok manasız. Açıkçası overclock olayı da artık bitti denebilir. Tak kullan en yüksek performans.

Tercih tabiki sizin ama bu sisteme bırakın 5800X'i 5900X almanız lazım. Son soket anakarta bu parayı döktünüz aldınız. Başka bir şey dememe gerek var mi bilmiyorum. B550M steel legend (950tl) alsanız 5950X mis gibi çalışacaktı zaten.
  • Bütçe diyoruz hayhay da tek celsede ayırabildiğim bir bütçe olmadı bu. Monitör taksidim bitti diye ekran kartına girdim 12 ay taksitle misal. Cebimde 20K para var da aklıma yatana trink para saçıyor değilim yani. 5900x bana fazla.

• quote:

Orijinalden alıntı: LeftEyeNine

@onkuba Hanımla verdiğim mücadeleyi görsen adıma anıt dikerdin :D

@melihcskn Hakikaten öyle olmuş gibi değil mi LOL. Benim de aklıma bugün düşük olan value'su 1-2 seneye multi-core kullanım iyice yaygınlaşınca artar mı diye geldi biraz önce. Bilemiyorum ya hanıma da 3500 dedik CPU'ya, n'apsam zam gelmiş mi desem sdfsg

Hanıma şöyle deyin. Şimdi 1000 lira fazladan vereceğiz ama 1-2 yıl sonra yeni modele geçmek zorunda kalmayacağız şeklinde :D.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: onkuba

Hanıma şöyle deyin. Şimdi 1000 lira fazladan vereceğiz ama 1-2 yıl sonra yeni modele geçmek zorunda kalmayacağız şeklinde :D.

Alıntıları Göster

İşte DH gardaşlığı :D

• LeftEyeNine L kullanıcısına yanıt

ne yayını ya gereksiz bir şey. 5600x 3080'e yeter kartı eskitir üzerine bir kart daha alır iki çocuk yaparsın o zaman 5600x gücündeki x6'ların işi biter.ayrıca yeni bioslarla gelecek bir özellik sayesinde stok kullanımda yüksek hızlara çıkacak bu sefer 10900k harbiden karşısında duramayacak 5600x'in ama 5800x çocuklarıma kalsın diyorsan bilemiyorum bence gerek yok olsa ben alırdım en başta.

• Bu da cici bir bakış açısı bak.

5800x, ancak karşılığında para veriliyorsa (örneğin 50$ indirim) alınır.

Yeni yılın başlarında 5700x çıkacak. Uygunsa, o beklenebilir.
  • bakış açınıza göre karar değişir

en F/P opsiyon kuşkusuz Ryzen 5 5600x

eğer hem işlemci yoğun bir iş hem oyun ise kullanımınız o zaman en F/P opsiyon 5900x olur

amacınız sadece oyunsa ve bütçe sıkıntı değilse 5800x.

• Epirus kullanıcısına yanıt

Sızıntı var mı core sayısı hakkında?

• quote:

Orijinalden alıntı: ookami

bakış açınıza göre karar değişir

en F/P opsiyon kuşkusuz Ryzen 5 5600x

eğer hem işlemci yoğun bir iş hem oyun ise kullanımınız o zaman en F/P opsiyon 5900x olur

amacınız sadece oyunsa ve bütçe sıkıntı değilse 5800x.

Yani oyun odaklı kullanacağım ama streaming CPU-intensive bir iş deniyor ya, ondan açtım başlığı.

Yine 8/16. Frekansları ve güç tüketimi daha düşük olacak ama fiyatı nedeniyle epeyce çok satılacak.
  • Sistem bileşenlerine bakıldığında siz 5800X veya 5900X almışsınız ama bence henüz haberiniz yok. Kredi kart hareketlerinizi bir kontrol edin. 

Şaka bir yana platformun son işlemcileri. Şimdilik 5600X alayım ve sonra 5900X/5950X gibi bir güncelleme yaparım derseniz olabilir.

Ama şimdi sistemi takayım 3-4 sene sonra güncel bir platforma geçerim diyorsanız 5600X kesmez gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 24 Kasım 2020; 17:21:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: oup59

Sistem bileşenlerine bakıldığında siz 5800X veya 5900X almışsınız ama bence henüz haberiniz yok. Kredi kart hareketlerinizi bir kontrol edin. 

Şaka bir yana platformun son işlemcileri. Şimdilik 5600X alayım ve sonra 5900X/5950X gibi bir güncelleme yaparım derseniz olabilir.

Ama şimdi sistemi takayım 3-4 sene sonra güncel bir platforma geçerim diyorsanız 5600X kesmez gibi.

Ahahah vallahi öyle, bir gidip bakayım ya.

Galiba geliş gidiş 5600x alacağım, bakacağım nasıl streaming oluyor. Olmuyorsa oyun odaklı takılıp "bunla olmuyormuş" diye satıp iyisini alacağım.

• Sizin sistem 5900x istiyor benden söylemesi  

• Deme öyle deme :d

• quote:

Orijinalden alıntı: LeftEyeNine

Yani oyun odaklı kullanacağım ama streaming CPU-intensive bir iş deniyor ya, ondan açtım başlığı.

Alıntıları Göster

stream de yapacaksanız Ryzen 5900x olur bence, her türlü benim şahsi fikrim Ryzen 7 5800X'in AMD'nin en kazık ve parasını hak etmeyen çipi olduğudur. Ama yine de tercih sizin ben ya 5600x de kalırdım ya da direk 5900x alırdım

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.