Şimdi Ara

İşlemci Bozuk Çıktı // Ryzen 5 7600X Boşta 50 Derece

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Edit: Ryzen 5 7600X, CORSAIR H100X RGB ELITE sıvı soğutma ile birlikte boşta 45-50 yükte 90-95 arası çalışıyordu. AMD'nin stok fanı ile denedim boşta 60-65 yükte 95-98 arası çalıştı. Sıvı soğutmada sorun olmadığını anladım. Sorunun işlemciden kaynaklandığından emin olmak için başka bir anakarta taktım. BIOS'ta 48 derece ile başladı sürekli artıyordu 55 derecede kapattım. Sorunun işlemciden kaynaklandığını düşünüyorum. Servise gönderdim bakalım değiştirirler umarım.

Merhaba, bugün ilk bilgisayarımı topladım. Corsair H100X RGB ELITE işlemci soğutucu aldım, montajını yaptım. İşlemci masaüstünde iken 50 derece, CPU-Z'den Stress CPU dediğimde sıcaklık 1 saniyede 95 dereceye çıkmakta. AIDA64 ekran görüntüsünü paylaşıyorum. Neyi yanlış yapmış olabilirim? Ayrıca Corsair iCUE uygulamasında pompa ve fan devirlerini göremiyorum. Görebilmem gerekmiyor mu? Teşekkürler.

Bilgisayar parçaları

RYZEN 5 7600X

MSI B650 TOMAHAWK WIFI

GSKILL FLARE-X DDR5 16X2GB 6000 MHZ CL36

MSI RTX 4060 TI 16GB GAMING SLIM

SAMSUNG 990PRO 2TB

CORSAIR 4000D AIRFLOW

CORSAIR RM750E

CORSAIR H100X RGB ELITE

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 19 Mayıs 2024; 16:26:38 >

• AIDA'dan attiginiz ekran goruntusunde pompa 1300rpm calisiyor gozukuyor. Internetten edindigim bilgiye gore 2000-2050rpm arasinda calismasi lazim. Biraz daha kurcalayin pompanin devrinin biraz daha yuksek olmasi lazim.

• montajı yaparken soğutucu bloğunun işlemci kapağına temas edeceği yerde bi' yapıştırma naylon var. Onu çıkardın değil mi?

Pompayı çalıştırmasan bile 1 saniyede 95 derece olamaz muhtemelen işlemci sıcaklığının yayılabileceği bir alan yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soporo -- 18 Mayıs 2024; 21:8:6 >
  • Mr. Decent kullanıcısına yanıt

CPU fan ve pump fan kablolarının yerini değiştirdim pompa 2050 rpm civarı oldu stress testinde max 92 derece boşta 45 derece oldu. Bu değerler bu işlemci için normal mi kabul edilir?

• soporo kullanıcısına yanıt

Evet hocam özellikle dikkat ettim sadece plastik kapak vardı onu çıkardım termal macun hazır sürülüydü direkt taktım o şekilde. Montajda sorun olmadığını düşünüyorum fakat bana da dediğiniz gibi 1 saniyede 95 derece olması çok garip geldiği için konu açtım. Pompa 1300 rpm civarı çalışıyordu kabloların yerini değiştirdim pompa 2050 rpm civarı oldu max sıcaklık 92 derece boşta 45 derece oldu şuan. Bu sıcaklıklar bu işlemci için normal midir?

• Bendeki ryzen 7900 + dandik sıvı soğutucu da boşta 45 derece ama 130 Watt güç çekerken 80 dereceye geliyor yani AMD'nin yayınladığı normal olan 95 dereceye gelmiyor (gelmesi için 140-150 watt çekmesi gerekiyor). Alt sınır bence çok önemli değil. Anakarta çok fazla zarar verecek kadar ısınmadığı sürece problem olmaması lazım. Yaz sıcakları geldiği için de olabilir. Sıvı soğutucu ısıyı hemen alamadığı zaman da ani ısınmalar oluyor. 80 dereceye 1 saniyede çıkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 18 Mayıs 2024; 22:25:13 >
  • Mvosh kullanıcısına yanıt

aklına karıştırmak istemiyorum arkadaşım ama gene fazla. 100w çeken bir işlemci h100 gibi bir soğutucuda 92 derece olmamalı. Sorunun çözülmesine sevindim fakat bence soğutucuyu özenli bir şekilde tekrar montajla. Şahsen benim dandik kule tipli hava soğutucum bile 100w çeken bir işlemciyi 85 derece çalıştırıyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ryzen 5 5600 BIOS'da 95 derece
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Kesinlikle. Bende Ryzen 5 7600 var, PBO ile 115W cekiyorum en kotu sartlar altinda bile 80 dereceyi gecmiyor ki bu sistem SFF ve ekran kartinin isisi direkt islemcinin ustunden gecerken sicakliklar boyle. Tahminim montajda bir sorun vardir termal macun veya vidalamada.

• Tugrul_512bit kullanıcısına yanıt

Sağolun hocam, montajı tekrar kontrol edeceğim.

Tamamdır hocam montajı kontrol edicem teşekkürler

• Mr. Decent kullanıcısına yanıt

Hocam soğutucuyu söktüm termal macun işlemcinin her noktasına yayılmış, herhangi bir sorun yok, tamamen temas ediyor. Tekrar montajını yaptım tekrar sıcaklıklar aynı. Pompa 2000 rpm çalışıyor gözüküyor. Diğer fanlar da çalışıyor. Nerede sorun olabilir?

Hocam soğutucuyu söktüm, termal macun işlemcinin her noktasına yayılmış herhangi bir sorun yok, tamamen temas ediyor. Tekrar taktım sıcaklıklar tekrar aynı. Pompa 2000 rpm çalışıyor gözüküyor, diğer fanlar da çalışıyor. Sorun nerede olabilir?

• o işlemci için normal.

benimki de 45-50 arası hep.

• 10 tane am5 sistem topladım. Hiç ısınma sorunu yaşamadım. Şuan a620 ve ryzen 7600 kullanıyorum oyunlarda Max 60 li derecelerde. Kule tipi soğutucuya sahibim. Sizde ki soğutucu ile bu şekilde olmamalı.
  • İşlemci Bozuk Çıktı // Ryzen 5 7600X Boşta 50 Derece

evet icue'dan görebilmen lazım.

igpu'yı biostan kapatıp denedin mi çünkü ona da 50 derece diyor.

• Jake Lockley kullanıcısına yanıt

Hocam benim işlemci soğutucuda o özellik yokmuş sanırım. Sonu "i" ile bitenlerde varmış benim "x". İlk mesajı güncelledim, stok fanla boşta 60-65 yükte 95-98 derece oldu. Başka anakarta taktım sadece BIOS'a girdim 48 derece ile açıldı sürekli arttı 55'te kapattım. Sorunun işlemciden kaynaklandığını düşünüyorum.

• Sky_Vision_V2 kullanıcısına yanıt

Bende başka bir a620 anakarta takarak denedim hocam sadece BIOS'a girdim 48 derece ile açıldı 55 dereceye kadar çıktı hemen kapattım ben de. İşlemcide sorun olduğunu düşünüyorum servise gönderdim.

• shruikan kullanıcısına yanıt

Yükte durumu nasıl peki hocam? benim sıvı soğutma ile birlikte 90-95 stok fanla 95-98 oluyor.

benim oyun dışında bir yük durumu yok. oyun açılışı gibi ani ısınma durumlarında 80'a kadar çıkıp hemen düşüyor. oyun esnası 65-75 arasında.

soğutucu deepcool ak620, noctua NF-A12x25 fanlar takılı.

h150i pro xt bendeki soğutucu. x'lerde olmadığını senden duydum yani neden kırpmışlar ki bu özelliği? yazılımdan özellik mi kısılır hani dersin ki radyatör kalın i ile bitenlerde x'te biraz ince onu anlarım da yazılım kısıtlaması saçma geldi.

işlemciyi yolladığın iyi olmuş garantili ürün bir de teknik servis uğraşsın bakalım ne olacak?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.