Şimdi Ara

Ryzen 5700x ısınıyor? Yetersiz bir soğutucu mu aldım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
1
Favori
406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ryzen 5700x işlemcime aşağıda belirttiğim soğutucuyu aldım ve genel olarak ufak tefek işlemler yaparken işlemci 40-55 arasında dolanıyor.

Yük altında witcher 3 ü 2k rt ultra ayarlarda biraz oynadım ve 72 derecelerde falandı. Hani genel olarak yük altında daha ağır denemedim ama yük altında değilken 50-55 lere kadar yükselmesi canımı sıktı.

Sizce değiştirip sıvı soğutucu almalı mıyım?

Bahsi geçen soğutucu :https://www.hepsiburada.com/gametech-freezer-hd-3-0-amd-intel-gaming-rainbow-kule-tipi-islemci-fani-160w-tdp-p-HBV000017U0HZ

Teşekkürler.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Soğutucuyu değiştirerek çok fazla sıcaklık farkı elde edeceğinizi düşünmüyorum. Undervolt veya overclock ile işlemciye biraz ince ayar gerekiyor. Bu konularda bilginiz yoksa önce araştırıp iyice öğrenmelisiniz. İşlemcinin stok halinden 10 derece düşürecektir, performansa katkı sağlayacaktır. İnternette yükte max 66-68 derece boşta 45-55 derece alındığına dair örnekleri var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5600 kullanıyorum ben dede oyunda 72 dereceelere çıkıyor işlemci . bendeki daha küçük bir soğutucu . masaüstünde 45 50 arası . fanlar doğru yönemi doğru bakıyor her biri egsoz fana doğru mu üflüyor birde yeterli termal macunu sürdün mü .?

Soğutucunun kurulumu nasıldı zor mu takılıyor ? benimkiside 72 ye kadar çıkıyorsa oyunda kış ayında yazın 80 leri 85 leri rahat bulacaktır .

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLVaToRe_V -- 8 Şubat 2023; 14:23:8 >

• bu ısınmanın kaynağı lehim mi termal macun mu ? bir ara intelde delid olayı vardı hiçbir soğutucu etki etmiyor diye

bunda da mı termal macun vakası var ?

• B-2 Spirit kullanıcısına yanıt

ısınmanın kaynağı amd için anakart biosu kaynaklı fazla verilmiş vcore voltajları amd üreticilere defaultta cpu çökmesin diye bol bol voltaj vermesini tembihliyor ki cpu boost hızına çıkınca bir sorun çıkmasın halbuki çok daha azıyla çalışması mümkün.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.