www.itopya.com AMD RYZEN 9 5900X 3.7GHz 64MB Önbellek 12 Çekirdek AM4 7nm TRAY Islemci | ITOPYA.COM https://www.itopya.com/amd-ryzen-9-5900x-37ghz-64mb-onbellek-12-cekirdek-am4-7nm-tray-islemci_u11859 |
Ryzen 5900X TRAY - 6900 TL
-
-
İhtiyacı olana çok temiz fiyat.
Edit: Beni bile düşündürdü 5800X'i iade edip yerine alsam mı diye :) Değer mi ilave 1600TL daha bayılmaya?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi massacrer -- 29 Mart 2022; 23:59:11 > -
Yani günden güne paramız pula döndüğü için 3 ay sonra bile 1600 TL bugünkü değerinde kalamıyor ama aldığın mal/ürün sürekli değerini koruyor. Ben artık her şeye bu gözle bakıyorum
-
Bu dünyaya, bu ülkeye bir kere geliyorsunuz. İstediğinizi yapın
Oyun için bir fark hissetmezsiniz ama
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
arkada üç tane sanal makine çalıştırıyorum, üstüne bi dünya program + oyun yinede dolduramıyorum bu işlemciyi ona göre alın :)
-
Yine ters bir zamanda enfes indirim.
Bilmeyen biri olarak sorayim. Asagi yukari ayni fiyatlara satilan lga1700 12700k dan ne farki var?
https://www.hepsiburada.com/intel-core-i7-12700k-2-7-ghz-12-cekirdek-25mb-cache-lga1700-soket-uhd-770-graphics-10nm-islemci-p-HBCV000010B1YB
Daha yeni bir platform. Daha guncel bir islemci. Ddr5 ler, pcie 5 ler vs vs
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akelei -- 30 Mart 2022; 6:18:13 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
12700k için alman gereken anakartlar çok pahalı,ddr 5 ram alman lazım onlar da çok pahalı,ayrıca internetteki incelemelere baktığım zaman 12000 serisi intel işlemciler çok ısınıyor ve fazla güç çekiyor
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
www.cpubenchmark.netIntel Core i7-12700K vs AMD Ryzen 9 5900X [cpubenchmark.net] by PassMark Softwarehttps://www.cpubenchmark.net/compare/Intel-i7-12700K-vs-AMD-Ryzen-9-5900X/4609vs3870
Single thread'de daha düşük kalsa da multithread'de daha düşük elektriğe daha fazla performans sunuyor. Birde intel için işlemci ile bitmiyor. 12.nesile geçmek isteyen anakartı vs. değiştirmesi gerek. Amd tarafında 5 yıl önce ryzen 3 1200'lü b450 çipsetli bir anakart ile sistem alan biri de bu işlemciyi alıp upgrade'ini yaparak yüksek performans elde edebilir. Ama intel tarafında 7. nesile sahip olan birisi 12700K'yı alıp sistemini güncelleyemeyecektir. Bence long live AMD :) tabi kendini bozmadan
https://www.cpubenchmark.net/compare/Intel-i7-12700K-vs-AMD-Ryzen-9-5900X/4609vs3870
-
Artı 4 çekirdek 8 izlek için değer.
Ama yetiyorsa da gerek yok.
seneye yenileri gelecek, çekirdek performanslarını gördüğünde değiştirmek isteyeceksin.
Hocam ek bilgi de ben vereyim, A320 chipsete bile takılabiliyor. Dün kontrol ettiğimde Asus A320m-A anakarta 5800, 5800x hatta yeni çıkacak 5600, 5700x gibi işlemcilere de destek sunmuşlar
X470 anakarta takabilir miyim ? Ve Ryzen 2700x den bu işlemciye geçersem farka değer mi ?
Muhtemelen gelecek işlemci b0 revizyon b2 çıkmışken bence biraz daha beklemekte fayda var.
B2 ler B0 lara göre 10 derece daha serin çalışıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MALİ MÜŞAVİR -- 30 Mart 2022; 16:15:3 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
sana şu kadarını söyleyeyim r7 2700x ten r5 5600x e geçtim hem tek çekirdekte hemde multi corede çok fark etti 5900x muhtemelen düz hesap 2700x ten 3-4 katı rahat vardır atmasyon olarak
Kesinlikle, böyle fırsatlar yok zamanda denk geliyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Vay be . 4.5bin tl idi galiba bu
X470 anakarta takılıyor mu işte yoksa anakartı da mı değiştirmem gerekecek ?
bende bekleme taraftarıyım ayrıca dolar kuruna bağımsız olarak dünya genelinde artık pandemi bitti gözüyle bakıldığından pc parçalarında ve üretimde her ne kadar zorluk olsada fiyatlar genel olarak gerilemekte ekran kartı ve cpu lar en çok kampanya yapılan pc bileşenleri oldu bu son 1 ayda
bios güncellemesi ile am4 socet olan bütün işlemcileri destekliyor x470 anakartlar
Tesekkur ederim.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X