Şimdi Ara

Ryzen 7 3700x ısınma problemi var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir sistem toplayacağım ve işlemci olarak Ryzen 7 3700x'i seçtim fakat internette çok fazla ısınma problemi olduğunu gördüm bu işin aslı astarı nedir? Bilen birileri bana detaylıca anlatabilir mi acaba?

• Stock soğutucu dahi o sistemi serin tutmaya yetecektir standart bir kasa havalandırması ile günlük rahatlıkla kullanabilirsiniz.

• Isınma probleminden kasıt ne onu anlamamız lazım önce?

Isınmış ve bozulmuş olan birçok 3700x mi var piyasada? ben pek duymadım doğrusu.

İntel işlemcilerle kıyaslayıp yok sıcak calısıyor bu işlemci diyorsa insanlar daha sıcak calıstıgı dogrudur.

ama Zen serisinin kendi iç mekanikleri var, bu doğrultuda olması gerektigi sıcaklıkta çalışıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lemartes -- 7 Kasım 2020; 12:18:50 >
  • Kasanız düzgün havalanıyorsa stock soğutucu işini güzel yapıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lemartes

Isınma probleminden kasıt ne onu anlamamız lazım önce?

Isınmış ve bozulmuş olan birçok 3700x mi var piyasada? ben pek duymadım doğrusu.

İntel işlemcilerle kıyaslayıp yok sıcak calısıyor bu işlemci diyorsa insanlar daha sıcak calıstıgı dogrudur.

ama Zen serisinin kendi iç mekanikleri var, bu doğrultuda olması gerektigi sıcaklıkta çalışıyor.

Scythe Mugen 5 hava soğutma ile 3700x kullandım 5 ay. İşlemcinin full yükte ağustos sıcaklarında 80 dereceyi geçtiğini görmedim.

Normal zamanlarda full yükte 72 derece idi maksimum.

Ama intel 10700K işlemcisi olan arkadaşlar nedense 90 derece de kullandı. Hemde sıvı soğutma ile.

İntele göre daha serin çalışan bir işlemcidir 3700X.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berdush42 -- 7 Kasım 2020; 18:39:39 >

• berdush42 kullanıcısına yanıt

Intel in son serisinden bahsetmiyorum. Mimarinin cok zorlandigi bir seri o, AMD ile yarisabilmek icin. ortalama bir intel islemcisine gore basarisizdir isinma konusunda.

Bu forumda genelde insanlarin AMD cok isiniyor postlarinin kaynagida pek yuk altindaki sicakliklar degil. Daha ziyade "idle" durumda sandiklarinda masaustunde islemcilerinin sicaklarinin yuksek olmasi, bostaki bir intel islemciye gore. Algoritma farkinda kaynaklaniyor.

Ayrica bende 3700x kullaniyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lemartes -- 7 Kasım 2020; 18:49:50 >
  • Isınma problemi tam olarak ne ile alakalı? Yük altında 70 derece üzeri görmedim şuana kadar ki render yapyırouz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hala i5 2500k Kullanan Var Mı?
    8 yıl önce açıldı
    Ryzen 7 5700x Isınma Sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.