Şimdi Ara

Ryzen 7 7800x3d ve AORUS 4080 SUPER'li sistem için anakart lazım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
147
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar selamlar, gayet güzel sistem topladım fakat ne yaptıysam Msi mag X870 tomahawk wifi model anakarttta, Gskill 64GB (2x32GB) Trident Z5 NEO RGB DDR5 6000MHz CL32 ramleri çalıştıramadım daha doğrusu tek ram çalıştı kit olarak çalışmadı(bios güncellemede işe yaramadı) amazondan iade yaptım, bana min. 3 slot m2 ssd yuvalı ve ücreti en fazla 16-17k arası bir anakart lazım. Ayrıca kasa olarak ASUS TUF GAMING GT502 var.

• Özellikle şunu al diyebileceğiniz bir kart var mı peki?

• metalmen M kullanıcısına yanıt

Öncelikle geçmiş olsun. Asus dışında ram çalıştırmayan bir anakart görünce garibime gitti.

Fiyatın üstünde kalan Asrock x870E nova wifi, bu sisteme yakışır.

Fiyat aralığında olan Asrock modelleri f/p olarak güzel duruyorlar.

Genellikle f/p olarak b650 tomahawk ve b650 pro rs modellerini yazıyorum.

Asus x870 serisinde, iki tane gen5 (prime serisi hariç)nvme koymuş. İkinci gen 5(prime serisinde ikinci slot gen 4)takıldığında ekran kartı pcie hızını x16'dan x8'e düşürüyor. 4 nvme takılabiliyor. Bu slotu boş bırakırsan bi ihtimal Asus anakart.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TimFoster -- 27 Kasım 2024; 17:56:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TimFoster T kullanıcısına yanıt

Sağolun hocam büyük talihsizlik oldu. Tamda bunun üstüne ROG STRIX X870-A GAMING WIFI modelini inceliyordum, özellikle ram destek liste kısmına baktım ilk bendeki ramlerle uyumlu olduğunu gördüm. Asrock x870E nova wifi satan bir site yada şirket bulamadım ayrıca fiyatta yok malum. İlginiz için teşekkür ederim araştırmaya devam 

Tam üç adet nvme slotu yeterli ise x870 pro rs / wifi modeline bakabilirsin.

1 gen 5 x4

1 gen 4 x4

1 gen 3 x4.

İkinci pcie slotuna ya da sata portlarina kısıtlama yapıyor.

Ayrıca G-Skill tz 5 neo ile Asus anakart harika çalışıyor. Bu ikili ile sorunu çözenlerden birisi de benim 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TimFoster T kullanıcısına yanıt

Araştırırken ramler ile uyumlu olan anakart serilerini buldum.

msi x870ler listede bile yok bu ddr5 ram olayı aşırı sıkıntılıymış 

g.skıll ınternational enterprise co., ltd.
    F5-6000J3238G32GX2-TZ5NR - QVL - G.SKILL International Enterprise Co., Ltd.
    https://www.gskill.com/qvl/165/390/1665020956/F5-6000J3238G32GX2-TZ5NR-QVL
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

https://forum.donanimhaber.com/am5-icin-ddr5-ram-onerisi--155359902

Anakartın bellek uyumluluk listesinde, ram'in olduğunu kontrol edin.

Amazon germany'den alınan corsair ramleri iade edip G-Skill TZ 5 Neo'yu NewEgg'den aldım. O zaman için sadece yerli birkaç fırsatçı satıyordu ve 3-4 katına satmaya çalışıyordu. Diye sakin bir şekilde anlatayım.

düzenleme: G-Skill'de ışıklı-ışıksız vs ürün kodunu değiştirdiği için ona göre bakabilirsin. Birçok modele desteği var MSI anakartların. Seninkisi biraz şansızlık olmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TimFoster -- 27 Kasım 2024; 21:12:11 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.