Şimdi Ara

RYZEN CPU Vatan Bilgisayara geldi , ÖN SİPARİŞ AÇİLDI ! (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
612
Cevap
6
Favori
40.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kredi çekin , evi satın yinede alın 1800x 'li sistem abi 6700k 7700k eskidi artık oyunları bile açmaz kaçırmayın sakın bak

Yav adamların i7 6700k gtx 1080 sistemi var hala 1080p monitör kullanıyor ona üzülüyorum. Vga monitör nasıl bağlarım diyen bile var böyle bir ülkede yaşıyoruz ne yazık ki :D

Bu amd işlemciyi alınca internete daha hızlı girersiniz sakın 1700 falanda almayın 1800x alın direk

Sonunda x varsa adil kullanım kotasınıda kaldırıyor bak kaçırmayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi konan17 -- 23 Şubat 2017; 15:56:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: QarekTyphon

amd ryzen işlemciler ve vega grafik kartlarını mobile getirmeyi düşünüyor mu? nvidia ve intel orada tekel eğer mobile girerse çok iyi bir rekabet olur

O kısımda Ryzen apuları görebiliriz ki bu apuların ben oldukça ses getireceğini düşünüyorum.
  • Aldığım gamebook u iade ettiğim için pc toplamaya karar verdim . 5000 civarına sizce beklemem gerekir mi bu cpu lari aklımda 1070 var . Kasa hdd ve psu var elimde hali hazır da monitör de almamayı düşünüyorum ilk etapta. Burda da çok tecrübeli insanlar var sizce ne almalıyım bi sistem tavsiyesi alabilir miyim? Oyun ve fotogtaf,video için.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İntel fanboyları şaşırmış galiba.
  • Ne para varmış forum ahalisinde anlamadım gitti arkadaş. Devlet memuru olarak tablet oyunlarına devam.
  • Kardeşler ne bu tartışma/kavga, alın istediğinizi bakın dalgasına, şahsi görüşüm gerçek benchmark çıkmadıkça amd'ye güvenmemeniz. Ama işim gücüm yok burda işlemci yarıştıracak değilim. Adamlar üretiyor, sanki sizin şirketiniz gibi delicesine savunup birbirinize hakaret/küfür ediyosunuz, hayır ne gerek var yani? Sene oldu 2017 hala bir başkasının düşüncesine saygı duymak adına bişey yok ülkede. Az oturup düşünün ne yapıyoruz biz diye?

Edit : ek olarak olayın komik yanı şu; oyun performanslarından bahsediyorsunuz. İyi de bunlar GPU değil ? CPU nun oyun performansına katkısı ekran kartına kıyasla % kaç bi söyler misiniz?(darboğaz konusu haricinde)

7700k kullanıyorum, benim 100 fps aldığım oyunda ryzen veya 6900k kullanan kişi 250 fps mi alacak sanki? Boş boş kendinizi yoruyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metaxa171 -- 23 Şubat 2017; 16:16:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Knisath kullanıcısına yanıt
    Bende blokladım hala bana hakaret etmeye kalkıyor alıntılayıp,hayır madem Erdi'yi beğenmiyosun bu forumda ne işin var doğru aslında kendini avutuyo sağa sola saldırarak heralde,Erdi'nin dediği gibi hayal aleminde yaşayan biri gerçek hayatta bana öyle diyemeyeceğini kendide biliyor ağlar beni görse korkusundan,altına kaçırır burada kolay tabi,anlamadığım yönetim nasıl banlamıyor hayret böylelerini.

Millete intel kullanmasın dediğim filanda yok fanmışım,isteyen istediğini kullansın ama kullanana da çöp filan denmesin.

İntel'in de core mimarisi çıkacak bekleyenler intel kullanıcıları beklesin derim %15 fark edecekmiş hatta ha ben tercih etmem ben apu kullanıyorum,intelde bu yılın 2. yarısında Amd igpulu apu çıkaracakmış bakacağız artık hangisi daha iyi ise onu alırım,hangisi soket değiştirmiyosa,fiyatı uygunsa.
  • _Dominic_Toretto_ kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle, KDV hesaplaması yanlış böyle kdv mi olur :)
  • Amd - Intel kavgasına hiç katılamdan diyeceğim sadece şu. Olan her türlü son kullanıcıya olmuş. Eskiden amd hesaplı falan der ordan sistem kurardık şimdi o da kalmadı . Performans testlerini falan bilmiyorum ancak gördüğüm kadarıyla hem intel hem amd cephesinde ortalama bir işlemci + 16 gb ram toplam 2000 tl tutuyor artık .

Elimizde sistemleri gözümüz gibi koruyup bakımını yaparak ömrünü uzatmak en akıllıca hareket olacaktır .
  • Boş muhabbetin, sidik yarışının dibine vuruyorsunuz. Elmayla armutu bile kıyaslamıyorsunuz. 6900K'yı oyun için alan var mı? Yok. 6900K alan ne için alıyor? CAD, Render, Encryption, minining vs. Oyun için neden önerilmiyor? Çok çekirdekli, çekirdek performansı genel kullanıcı kitlesine hitap eden ve fiyat olarak daha ucuz modellere göre daha düşük olduğu için oyunlarda hem maliyet hem performans olarak kötü bir tercih oluyor 7700K, 6700K gibi modellere kıyasla. x8 AMD Ryzen alacaklar da aynı kitle 6900K ile. Bu işlemcileri alanlar iş yapıyor, iş! Senin benim gibi oyun oynamak için almıyor o işlemciyi. Düzgün şekilde 8 tam çekirdeğe ölçeklenebilen oyun yokken 8 çekirdek 16 Thread'a ölçeklenmesini beklemek saçmalıktan öte bir şey. Ancak AMD arka tarafta deli gibi zaman, emek harcayacak, tonla mühendislik yapacak ve insanlık tarihinde görülmemiş bir paralel işleme yeteneğini bu işlemcilere eklemiş olacak ya da parallelleştirme olayından dolayı oyunlarda golü yiyecek. Çünkü çekirdek performansı intel'in 7700K'sından gerisinde hem de %17.5. stok haliyle. 7700K'nın deli gibi OC olduğunu biliyoruz ama AMD'nin OC konusunda kötü olacağını duyuyoruz. Hal böyleyken genel ev kulanıcısına şu anda gitmez bu Ryzen 7 işlemciler. Burada takılacağınız yer işlemciler olmamalı. Oyuncu kitlesi birinci hedefi değil. 1700'den tutun 1800X'e kadarki Ryzen 7 olarak tanıtılan 3 model de İntel'in mainstream işlemcilerine karşı konumlandırılmadı. Birkaç testte 7700K ile falan gördük yan yana ama o da salt işlem performansındaydı. Intel'in hızlı tepki özelliği, gelişmiş frekans ayarı, yüksek çekirdek performansı, yüksek OC imkanı var ve fiyatı da daha ucuz. Hatta 6700K+Z170 yaparsanız daha da ucuza geliyor. 500TL'ye de ister SSD alırsınız, istersen düzgün ekipman alırsınız, ister soğutmaya, görselliğe vs. kullanırsınız, isterseniz cebinizde tutarsınız. 500TL bugün asgari ücretin 3'te birinden fazla yapıyor, bir aylık öğrenci bursundan fazla yapıyor... Uzun lafın kısası az para değil ve oyun oynayacak birisi için de ekranda daha fazla fps göreceği bir sistem topladığında elinde kalacak bir para. Hiç boşuna kavga etmeyin. Ferrari'yi tarlasürecek adam almıyor, traktörü de otobanda hız yapacak adam almıyor. Kavga edip bir birinizi kırmanız, firmaları savunmanız saçmalıktan başka bir şey değil.

• Ulan millet 1400 lirayla ay sonunu nasıl getirecek diye düşünüyor bizim forumdaki asgari ücretle çalışan arkadaşlarda 1700 liralık işlemcinin bahsini yapıyor ALLAH'ım daha beterinden sakın bizi
  • m-99 M kullanıcısına yanıt
    Yoo hesaplı kullanmak istersen sadece bu üst düzey işlemciler olmayacak brstol-raven ridge apular ve ucuz yollu athlon serileride olacak,şu anki işlemciler biraz reklam,biraz prestij amaçlı aynı zamanda yakında diğerlerinide duyurmaya başlarlar diye düşünüyorum.

Ama tabi dolar,vergile vs eskisi gibi değil o yüzden bu kadar pahalı olmasının nedeni,eski işlemciler vs bile eskisinden daha pahalı oldukça.
  • fiyatlar cidden çok yüksek. şu dolar kuru düşmeden bilgisayar falan değiştirilmez.
  • redoracle R kullanıcısına yanıt
    Neden derseniz deyin o hesaplar tutmuyor artık. Aşırı derecede pahalı . Alt seviye modelleri de pahalı olacak . Bir devrin sonu artık. ( Türkiye coğrafyasına göre konuşuyorum . United Kingdom'daki adama , Los Angeles'daki adama göre her şey paristir ayrı )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m-99 -- 23 Şubat 2017; 16:48:56 >
    Orası öyle artık en dandik mause,klavye gibi şeyleri bile almaya kalksan 2 kere düşünecek konuma geldik malesef,ekonomide büyük belirsizlikler var,işsizlik dağı aştı,pek çok kişi için öyle 1000 tlye full sistem kurayım devri bitti.

Firmaların fiyatlarının yükselmesi normal adamlar yeni pekçok şey sunuyor usb 3.1 vs gibi ordanda maliyet yükseliyordur tabi,dışarda alım gücü yüksek olduğu için dediğin gibi adamlar hemen önsiperişe yüklenmiş bile.
  • quote:

Orijinalden alıntı: WARTIME

x99 dan bızene kardesım.Amd nın cpu ları uygun anakartları kol gıbı ne anladım ben bu ısten

amd nin anakartları kol gibi değil, üst seviyeler pahalı. paran yetmiyorsa orta seviye alcaksın. ayrıca amdnin anakartları kol gibi olsa bile anakartı alıp 5-6 sene kullanıyorsun. intel gibi her sene bi anakart alma derdin yok
  • redoracle R kullanıcısına yanıt
    Çok uzun zaman para biriktirip zar zor bir sistem kurdum ( 6 sene arayla ) Ondan sonra da beş kuruşsuz kaldım . 6 aydır bir tane klavye alamadım doğru düzgün siz düşünün . Allah sonumuzu Hayır etsin .
  • Aga bu fiyat nedir ya?Ryzen gelsin yeni sistem toplayalım dedik,bekledik gelen fiyata bak

R5 in fiyatları da böyle olacaksa işimiz var demektir.Ahhh ah bunlar hep dolar kurunun etkileri.Doların yükselmesi bizi etkilemez diyen .......lar hala böyle mi düşünüyor merak ediyorum doğrusu.Ne zaman sistem toplamaya niyetlensem bir aksilik oluyor toplayamıyorum
    Amin arkadaşım amin bende bi mause alayım ucuz diye inca aldım pişman oldum ama kullanmaya devam edicem bi süre artık,en dabdik muselar bile 30 tlden başlar olmuş.

Öyle herşey hayırlı olursa zaten, belkide eskisinden iyi olabilir(çok umudum kalmamış olsada).
  • Nickola Tesla kullanıcısına yanıt
    Daha athlonlar filan çıkacak anakat bellek alıp şimdilik dandik ucuz bi athlon alıp kullanabilirsiniz aslında.Apular var.

Keşke fırlamadan dolar toplasaydın,ama iyi tarafı intelden çok 2. ele düşecek sistemler olur aslında 2. elde düşünebilirsin.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.