Şimdi Ara

RYZEN CPU Vatan Bilgisayara geldi , ÖN SİPARİŞ AÇİLDI ! (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
612
Cevap
6
Favori
40.487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Neyin tartışması bu. Altı üstü işlemci para vererek aldığınız bir ürün. Fiyata en iyisini almak istiyorsanız. Bazen fiyatını arttırmak gerekiyor. Mesela iPhone 600 dolardan satılmaya başlanması gibi.

Yani Intel kullanan arkadaşları da anlamak güç. Neyin kafasını yaşıyorsunuz. Yani daha güçlü çıktığı anda rekabet denen şeyin olacağını unuttunuz mu? Intel sizi alıştırdı mı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anlaşılan Fx dan sonra Ryzen ile yola devam ediyoruz
  • Testlere bakmadan bir şey alınmaz.. Ben 1080Tİ'ye odaklanmış durumdayım...
  • Tek problem şu ki; oyun için i7 7700K hem i7 6900K'dan daha iyi hem de 1700X'ten. Render + oyun için olacak ise; 1700X. Sadece oyun olacak ise; i7 7700K. Hatta i7 7700 yeter zaten. Ellerinde i7 4790K'dan itibaren olanlar zaten şuan hiçbir şey değiştirmesine gerek yok. Sonuçta ne AMD ne Intel ne ülkemizin malı ne de bir tanıdığınızın malı. Durduk yere para yedirmeye gerek yok. Sıfır alıp, uzun süreli kullanacaklar için yukarıda dediğim gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techniquest35 -- 23 Şubat 2017; 9:53:54 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yine savaş alanına dönmüş forum. Ya nedir sıkıntınız siz mi satıyorsunuz siz mi ürettiniz bu işlemcileri? Altı üstü tüketiciyiz burada. Hangisini beğenirsek onu alır kullanırız. Nedir bu kin bu öfke birbirinize karşı biraz sakin olun. Takım tutar gibi marka tutmayın.

Tamam AMD güzel işler yapmış GİBİ duruyor ama daha konuşmak için erken. Gelsin bir işlemciler bizimkiler test etsin baksın değerlendirsin.
    Intel kullanıcısı olarak fiyatların yüksek olmasından şikayetçiyim. İşlemci dünyası tekele dönüştü intel sayesinde. Keşke intel ve amd'den farklı markalar da olsa da fiyatlarda rekabetten dolayı bir düşüş olsa.

6. nesil intel kullandığım için şuan da işlemci ve anakart değiştirmeyi düşünmem ama yine de AMD'yi merakla izliyorum. Belki bir sonraki sistemi AMD toplamayı düşünebilirim testler sonrasında.

İşin ilginç tarafı ekran kartı piyasasında "en çok alınan" dilimde ürünler çıkartırken işlemcide tepeye oynaması beni memnun etti. Yani sadece orta donanım seviyesi değil prestij seviyesinde ürün de çıkartıyor bu kez AMD.

Rekabet olsun, piyasada fiyatlar düşsün, hepimiz kârlı çıkalım

• AMD'nin intel'in üst seviyelerine rakip göstereceği bir işlemcisi yoktu. Şimdi geldi, bundan sonra gelecek Ryzen 5 serisi de 7700 7600 rakibi olacak. Fiyatı ucuz olursa AMD bu sene tarihe geçer
  • Firaristt F kullanıcısına yanıt
    Sandy bridge islemcilerin hala yolu var. Carpan kilidi acik olan modelleri 4.5 Ghz yapar yola devam ederiz. Iki nesil daha atlatiriz boyle

• i7 7700kdan pahalı...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2 yil once 300 liraya aldigim 6300,500 lira olmus [X(

Ryzen 1700 u begendim tabi alincak seviyede degil ama 65 watt tdp si cok iyi birde rx480 koysan yanina yada nvidia ge force 10xx nerden baksan 250-300 watt'a canavar sistem olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marrusia -- 23 Şubat 2017; 10:9:20 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar fiyatları karşılaştırırken baktığınız işlemcilerin 8c 16t olduğunu unutmayın. en ucuz kombinasyon 2250tl diyen arkadaş gitsin bir i7 6900k ile x99 mobo set toplasın 4500tlden. r7 1700 modeli i7 7700k ile karşılaştırılırken fiyat baz alınmış yoksa 4c 8t işlemci ile 8c 16t işlemci çok farklı sınıflar. oyun oynamak için pc toplayanlar ve bütçesi limitli olanlar r5 1600x veya r5 1400x modellerini beklemeliler.

• quote:

Orijinalden alıntı: merfarukkk

İntelin şimdi yedekte ne ürünleri vardır amd'nin fiyatını ve performansını bekliyor Ne gerek var %25 den fazla güçlü işlemci çıkarmaya saklar sonraki nesil çıkarır i7-2600k gibi işlemci üretirmi bir daha, kullanıcı sık sık değiştirsin zirvede ben olayım daha ne istesin ki intel

Dostum ben ilk bilgisayarımdan bu yana amd kullanırım sıkı amd savunucusuyum... ama i7 7700K aldım zenleri beklemedim birazda intel bakacağım olmazsa tekrar amd'ye dönerim ama dediğin doğru İnteli öyle gömüyorlar ki sanki bu adamlar hıyar tarlası sahibi bu zen mimariye karşı hiçbirşey yapmamışlar gibi yada YAPAMAYACAKLARMIŞ gibi izlenim yaratılıyor. intel daha düşük nanometreli işlemciler çıkaracak ilerleyen zamanlarda... o zamanda konuşabilecek miyiz _?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lupin_ -- 23 Şubat 2017; 10:20:19 >

• Mr.ED kullanıcısına yanıt
    Hocam insanlarin ustune bukadar gitmeyin.

Zaten siraze kaymis , hepten yalan olmasinlar.

Bende 6500 kullaniyorum.

Sahsen ara ara keske i7 felan alsaydim dedigim zamanlar oldu.

Ozellikle render veya yayinda denemeler yapinca islemcinin surundugunu gorebiliyoruz.Ozellikle bf 1 gibi ozurlu oyunlar sayesinde oyundan baska birsey acamiyoruz desek yeri.

Amd ise bunu imkan haline getiren bir urun ortaya cikariyor.

Bugun intel kullaniciyi opuyorsa , ayni konumda bende olsam ,sende olsan ,amd de olsa ,sirketin amaci olan kar etme prensibini sonuna kadar kullanirdik.

Bugun intelin tahtina amd otursa ,bir anda intel kullanici dostu olmaya baslar.

Bizler sirketleri degil , her gecen gun daha da incelen cuzdanlarimizin fanboyu olmaliyiz.

Muhtemelen bende islemcilerin kullanici testleri ortaya ciktikdan sonra karar verip , yazin kirgizistandaki kuzene bir tane ryzen aldiririm gibi geliyor.

Kapitalist sistem o kadar islemiski insanlar kendi cebini dusunmeden once sirketleri savunur olmus.

Bunu yapanlar ise "Normal insan" olarak kabul gormemelidie.

• quote:

Orijinalden alıntı: Özgür Can

Konu fanboy savaşına dönmüş iyice bence tartışılması gereken asıl konu alım gücümüzün ne kadar düşük olduğu. ABD de asgari ücretle 160 saat çalışan biri net 1000 dolar kazanıyor ve maaşının yarısı ile Ryzen 7 1700 ve ASUS PRIME X370-PRO anakart alabiliyor.

https://www.amazon.com/AMD-YD1700BBAEBOX-Processor-Wraith-Cooler/dp/B06WVL3XFW?th=1

Bizde asgari ücretle çalışan biri ryzen 7 1700 almak isterse 81,93 tl açığı kalıyor, ana kart içinde 1 ay daha çalışıp 2. maaşının yarısından fazlasını vermesi gerekiyor

http://www.vatanbilgisayar.com/amd-ryzen-7-1700-soket-am4-wraith-sogutucu-3-0ghz-3-7ghz-20mb-65w-islemci.html
    http://www.vatanbilgisayar.com/asus-prime-x370-pro-amd-x370-am4-ryzen-ddr4-2666mhz-oc-anakart.html

adamların yarım maaşla aldığını biz 1,5 maaşla alabiliyoruz

ABD li uçak üretiyor , sen ne üretiyorsun ? patates ? , çokta ağlamıcaz o zaman 2 sininde yarım maaşla alması saçmalık olurdu boşunamı çalışıyor adamlar.. adam araba üret arsayı ben vericem dedi 1 holding çıkıpta ben yaparım demedi biz buna müstehakız

• lalale kullanıcısına yanıt
    quote:

Ryzen 7 1800X – 529 Dolar/1.909 TL + KDV (Tavsiye edilen satış fiyatıdır.)
    Ryzen 7 1700X – 419 Dolar/1.512 TL + KDV (Tavsiye edilen satış fiyatıdır.)
    Ryzen 7 1700 – 349 Dolar/1.259 TL + KDV (Tavsiye edilen satış fiyatıdır.)

Vatan ve Teknobiyotik'te listelenen fiyatlar da bu şekilde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 23 Şubat 2017; 10:50:19 >
  • Her zaman ki vatan namussuzluğu.

işin kötüsü amazon da 170 dolar vergi koymuş, ryzen serisine.

Şayet geri alma gibi bir şansınız olmazsa vatandan daha pahalıya geliyor. Ancak yine de Vatandan almam o parayı verip. Bunlara para kazandıracağıma, direkt amazon'a veririm.

Taş yiyip, batsınlar ta ki müşteri memnuniyetini öğrenene kadar.
  • Gereksiz çöp.
  • Oyun için isteyenler r5'leri beklesin. High End bunlar. r5 1600x'ten 7700k'yı geçen r5 1400x'ten de 7700k'ya yakın sonuçlar bekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lalale

Vatan 200 ila 300 TL fark koymuş üstüne bu fiyatlar rezillik.

olması gereken budur , vatan kuru yolum a.ş

+kdv 200 300 tl zaten oğlum
  • Vatan kadar para göz bir firma yok almayın bu alçaklardan bende ön spariş geçeyim diyorum ama sabretmek lazım piyasanın oturması için bunca zaman sabrettik birazdaha bekleyelim

• quote:

Orijinalden alıntı: saimertug

quote:

Orijinalden alıntı: lalale

Vatan 200 ila 300 TL fark koymuş üstüne bu fiyatlar rezillik.

olması gereken budur , vatan kuru yolum a.ş

+kdv 200 300 tl zaten oğlum

30 dk önce fark ettim çaktırma fiyatları böyle hayal etmemiştim f/p amd ye alışmışız bünyede ters tepti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lalale -- 23 Şubat 2017; 11:1:19 >

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.