Şimdi Ara

Ryzen mi Intel mi Seçsem? Hangisini Seçerdiniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yeni bir bilgisayar topluyorum. Ve Intel mi? Ryzen mi? kullansam bilemiyorum.

Siz olsanız hangisini seçerdiniz, nedeni ile yazarsanız lütfen.

Hem oyun, hem ofis programları ve render için kullanıcam. Arka planda birçok uygulamayı kaldıracak bir işlemci gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TBold4 -- 27 Kasım 2018; 19:40:6 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Bu bir anket konusu mu tavsiye mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5bincik sistem amd

20bincik intel
  • nkvelioglu N kullanıcısına yanıt
    Siz olasniz hangisini secerdiniz ve neden. Aslında tavsiyeniz hangisi olurdu.

• Tamamen ne kadar maddiyatın olduğu ile ilgili intel sistemler aynı klasmanda ryzen dan tek çekirdek olarak daha iyi performans veriyor ancak multiçekirdekte değerler birbirine çok yakın ama fiyat olarak intel uçarken amd fukaranın yanında :) örnek vermek gerekirse intel i5 8600k modeli ryzen 2600 ile kafa kafaya %5-7 performans farkı oynar gel görelim fiyat olarak i5 8600 3000 lere yakın ken ryzen 2600 vatan bilgisayarda black friday de 1070 liraya kadar düştü normalde de 1300 lerde yani intel biraz mantıksız aynı şekil ekran kartı olarakta kafa kafaya örnek vermek gerekirse 1060 6gb ekran kartı rx580 8gb ile kafa kafaya %5 civarı farklılık var fiyat yine 2 katı rx580 8gb 1600 civarı 1060 6gb en uygun 2300 2500 arasını buluyorsun.

Neticede kurabileceğin fiyat/performans en iyi sistem ryzen 5 2600 serisi veya ryzen 7 2700 serisi yanına da rx 580 8gb mis gibi sistem tek dikkat etmen gereken anakart vga soğutuculu olsun 450 serisilerini öneririm birde ryzen in tek çekirdek performansı düşük olduğu için 3000Mhz altında ram kullanma işlemciye darboğaz yaparsın ;)

Umarım yararlı olmuştur.

• Neye göre tavsiye edelim? Hiçbir şey belirtmemişsiniz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim render işlerim vardı, arka planda çok fazla uygulama ve yazılım için çekirdek sayısı önemliydi gittim 1500x aldım. Işimi görüyor, işlemci seçiminde oyun için ekran katında darboğaz var mı ona bakmak lazım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Intel mi amd mi toplasam
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Intel çünkü daha iyi
  • Multimetre kullanıcısına yanıt
    Unuttmuşum, Ilk Gönderiyi Düzenledim.

• TBold4 kullanıcısına yanıt
    Sıfır bilgiyle sadece intel mi amd mi diye sormak tavsiye olmuyor anket oluyor. Tahmin edersiniz ki iki tarafın da hitap ettiği farklı bir kesim var. Sizin hangi tarafa daha yatkın olduğunuzu bilmeden nasıl öneri yapalım? Herkes kendine göre söyleyecekse ben baştan cevabını vereyim çoğunluk amd der. Sizin için de eğer en iyi işlemciyi parası ne olduğu umrumda değil alırım kafasında değilseniz amd daha baskın çıkar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 27 Kasım 2018; 22:47:27 >
  • bu mesaj silindi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0EF48BDE1 -- 18 Temmuz 2020; 15:27:16 >
  • Bütçen nedir? Eğer bütçe fazlaysa intel normalse amd.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.