Şimdi Ara

Ryzen Mobil 5000 Serisi [ANA KONU] Laptop Tavsiye & Tartışma (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.349
Cevap
55
Favori
135.568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bence de çok tatlı laptop Thinkbook, 5800U da inanılmaz güçlü bir işlemci. Hayırlı olsun, ses sistemi nasıl? Sevmediğin yönü oldu mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ririii kullanıcısına yanıt
    Hocam ekran kalitesi ve parlaklığı bir de fan sesi ( webde gezerken / ağır yük altında) nasıl?

Bu iki kriter benim için biraz önemli de

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hocam hayırlı olsun güle güle kullanın, fan sesi nasıl hocam ben de çok merak ediyorum sürekli fan çalışıyormu. Chrome 8-10 sekme açmam gerekiyor böyle durumda fan sürekli calışırmı test etme imkanınız varsa bizim içinde çok faydalı bir bilgi olur .

• Dark Reaver kullanıcısına yanıt
    Ürün kodları aynı. Eğer üzerinde oynama yapılmadı ise ikisi de aynı thinkbook. Yok diğer makineyi soruyorsanız onda intel işlemci vardı.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Gördüğünüz gibi kodu aynı; 20YA001ATX, bu da cihazların birebir aynı olduğunu gösteriyor

Hocam cihazlar tamamen aynı.

İlginçtir ki bu cihazı 12000 tl ye kadar satan farklı siteler mevcut. Kime ne tutturursak hesabı.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • sepulturgay kullanıcısına yanıt

Bu Lenovo'nun fiyat hatası mı yoksa kampanyası mı bilmiyorum ama bu cihazı bu fiyatlara bir daha bulamayacağımızı düşünüyorum. Şu anda alanlar süper şanslı :)

• U kodlu işlemcilerle Kodi kullanan kimse var mı? Kodi kullanırken alt+tab yada ses açarken işlemle ilgili alanda görüntüde piksellenme ve renkte bozulma oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bloodin

Bu gerçek mi? Bu fiyata bu özellikler:

5800U ile dünyanın en güçlü 15 Watt U serisi işlemcisi,

13.3 inç 300 nit %100 sRGB Dolby Vision 1920*1200 çözünürlüğünde ekran

16 GB LPDDR4x 4266 Mhz Ram

512 GB SSD (Maksimum 1 TB SSD desteği)

Küçük gövdeye rağmen 56 Wh batarya

Tam metal kasa

Aydınlatmalı klavye

Wifi 6, Bluetooth 5.2

Parmak izi okuyucu

2*2 Watt Harman hoparlörler

15 mm kalınlık

1.26 kg ağırlık

Sadece 7750 TL...  

Valla ufak ekran sevmem, bende bile bu özelliklere bu fiyat ile aşırı heyecan oluşturdu. Küçük güçlü canavar bekleyen kaçırmasın. Param olsa bununla beraber bir de monitör alır kullanırım valla  Bilmeyenler için 5800U işlemci öyle bir canavar ki Passmark testine göre performans için üretilmiş 35 Watt harcayan 11. Nesil H serisi işlemci olan i7-11800H ile karşılaştırıldığında tek çekirdek performansında eşit, çok çekirdek performansında sadece %10 geride görünüyor.

akakce.com
    Lenovo ThinkBook 13s G3 20YA001ATX Ryzen 7 5800U 16GB 512GB SSD 13.3" Notebook Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    https://www.akakce.com/laptop-notebook/en-ucuz-lenovo-thinkbook-13s-g3-20ya001atx-ryzen-7-5800u-16gb-512gb-ssd-13-3-notebook-fiyati,1390898997.html

Tek soru M1 Air mi 5800U mu ? Diğerler bileşenlerin neredeyse hiçbir önemi yok m1 de 16 GB olacak

16/512 süper konfigrasyon ama işlemci yetmedikten sonra ne anlamı var?

İşim video render. Canlı yayın yapacağım ayrıca. Bu lenovo powerbankdan type c ile şarj oluyor mu acaba

Dell 7567 var 1050 ti büyük bir güç ciddi ciddi nvida bu işi beceriyor.

Gpu hızlandırmalı işlerde nvidia tartışmasız seviyede

Pili iyi giden, nvidia harici ekran kartlı ucuz bir model lazım ama fiyat çok yükseliyor.

Bakalım bulabilecek miyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Murat Burç -- 1 Ekim 2021; 8:44:12 >

• Murat Burç M kullanıcısına yanıt

Eğer MacOS kullanmaya alışıksanız video render gibi creator işler için Apple her zaman öne geçiyor. Bu sadece işlemciyle de alakalı değil, aynı zamanda işletim sistemi de buna göre optimize edilmiş durumda. M1 de gerçekten devrimsel bir işlemci, çoklu çekirdek işlemlerde Geekbench harici testlerde 5800U'nun biraz gerisinde yer alsa da dediğim gibi Apple optimizasyonu render gibi işlerin daha hızlı bitmesini sağlayacaktır.

Söz konusu Thinkbook PowerDelivery destekli powerbanklar ile şarj edilebilir.

İşlemci yetmez diye bir şey yok bu arada, 5800U dediğimiz işlemci Windows dünyasında değerlendirdiğimizde tartışmasız en güçlü U serisi işlemci. 8 çekirdek 16 izlek bir işlemciden bahsediyoruz. 10. Nesil H serisi Intel işlemcileri bile zayıf gösteren bir işlemciden bahsediyoruz. 4000H serisi Ryzen işlemcileri de utandırıyor. Bundan daha fazla gücü sadece 11. Nesil H serisi i7 ve Ryzen 7 5800H ile daha üstü işlemcilerde bulabilirsiniz. 5800U video render gibi işler için kesinlikle yeterli bir işlemci, Youtube'da büyük ihtimalle 5800H video render performansını gösteren videolar vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodin -- 1 Ekim 2021; 10:22:19 >

• quote:

Eğer MacOS kullanmaya alışıksanız video render gibi creator işler için Apple her zaman öne geçiyor. Bu sadece işlemciyle de alakalı değil, aynı zamanda işletim sistemi de buna göre optimize edilmiş durumda. M1 de gerçekten devrimsel bir işlemci, çoklu çekirdek işlemlerde Geekbench harici testlerde 5800U'nun biraz gerisinde yer alsa da dediğim gibi Apple optimizasyonu render gibi işlerin daha hızlı bitmesini sağlayacaktır.

Söz konusu Thinkbook PowerDelivery destekli powerbanklar ile şarj edilebilir.

İşlemci yetmez diye bir şey yok bu arada, 5800U dediğimiz işlemci Windows dünyasında değerlendirdiğimizde tartışmasız en güçlü U serisi işlemci. 8 çekirdek 16 izlek bir işlemciden bahsediyoruz. 10. Nesil H serisi Intel işlemcileri bile zayıf gösteren bir işlemciden bahsediyoruz. 4000H serisi Ryzen işlemcileri de utandırıyor. Bundan daha fazla gücü sadece 11. Nesil H serisi i7 ve Ryzen 7 5800H ile daha üstü işlemcilerde bulabilirsiniz. 5800U video render gibi işler için kesinlikle yeterli bir işlemci, Youtube'da büyük ihtimalle 5800H video render performansını gösteren videolar vardır.

Macosa seve seve alışılır. Mecbur alışılır

Gönül isterdi 5800h 3060lı taşınabilir yüksek bir laptop alalım ama bu fiyatlarla hayal

Benim aklım baya kaydı 5800U'ya. Pili iyidir muhtemelen. 16/512'de iyi. Dell 7567 7700HQ 1050 Ti'ı satıp buna geçersem ne manada nasıl deneyim elde ederim? Fanlı macbook pro 16/256 direk iki katı. fansız air alır mıyım bilmiyorum.

Ne yapsam bilemedim. Fiyat çok cazip ama bu fiyata 5600h ccihazzlar da var.

Evde 5600x 3060 ti var. Üniversiteyi 1 yıl götüreccek ardından kardeşiem verebileceğim bir laptop arıyorum ne tavsiye edersiniz 10000 tl altı ve mümkün olduğunca ucuz

Pili iui olsun istiyorum. 5000H serisinin pili nasıl 5800U'ya ve M1'e göre?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Murat Burç -- 1 Ekim 2021; 10:53:45 >

• Murat Burç M kullanıcısına yanıt

H serisinde hem yüksek pil hem taşınabilirlik fiyat uzaya uçuyor, bu fiyatlarda alacağınız H serisi cihazlar ağır, hantal, pili az giden cihazlar olur. Söz konusu Thinkbook 13s 13.3 inç olmasına rağmen 56 wh pil var, bu 15.6 inçlerde bile az görülen bir değer. Sadece 1 yıl kullanılacaksa sakın 8K'dan yüksek para vermeyin. Yine de 5800U'nun gücünü görüp o taşınabilirliğr alıştıktan sonra kardeşinize vermek istemeyebilirsiniz Ryzen Mobil 5000 Serisi [ANA KONU] Laptop Tavsiye & Tartışma 

• quote:

H serisinde hem yüksek pil hem taşınabilirlik fiyat uzaya uçuyor, bu fiyatlarda alacağınız H serisi cihazlar ağır, hantal, pili az giden cihazlar olur. Söz konusu Thinkbook 13s 13.3 inç olmasına rağmen 56 wh pil var, bu 15.6 inçlerde bile az görülen bir değer. Sadece 1 yıl kullanılacaksa sakın 8K'dan yüksek para vermeyin. Yine de 5800U'nun gücünü görüp o taşınabilirliğr alıştıktan sonra kardeşinize vermek istemeyebilirsiniz  

O kadar iddialıysa dell 7657 7700hq 1050 ti ips modeli satıp alsam mı ne dersiniz? Bu dellden daha kötü olamaz ya

Ekran kartı tarafı korkutuyor beni yoksa gerisi hikaye

Ne dersiniz hocam 8000i bile zor çıkartırım direkt bunu al memnun olursunuz derseniz hangi linkten nereden alayım link atar mısınız

3 işim var

Video render

Canlı yayın (oyun değil sohbet)

Elwktrik Elektronik mühendisliği uygulamayı ( ağır değiller 7700 hq bile çalıştırıyor) olur derseniz sanırım bugün yarın alırım

Diğerleri hallolur ama en istediğim pil ile dışarıda rahat , pil olmadan canlı yayın yapabilmek

Gerekirse power delivery powerbank bağlarım zaten cihazın pili yeter ki

75 wh dell pil konusunda ilklerde idare 3derdi aka bugün ölü sanırım 5800u çok daha tasarruflu

Harici gpu da yok

Kafayı yiyeceğim

Youtube kanalım var dell hasta ediyor beni ölü pil ile

Pili 1000 tl :D alsam ne kadar iyi olacak muamma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Murat Burç -- 1 Ekim 2021; 13:1:1 >

• quote:

H serisinde hem yüksek pil hem taşınabilirlik fiyat uzaya uçuyor, bu fiyatlarda alacağınız H serisi cihazlar ağır, hantal, pili az giden cihazlar olur. Söz konusu Thinkbook 13s 13.3 inç olmasına rağmen 56 wh pil var, bu 15.6 inçlerde bile az görülen bir değer. Sadece 1 yıl kullanılacaksa sakın 8K'dan yüksek para vermeyin. Yine de 5800U'nun gücünü görüp o taşınabilirliğr alıştıktan sonra kardeşinize vermek istemeyebilirsiniz  

Hocam 4600hlı matebook 14 ve matebook d16 hakkında ne düşünüyorsunuz?

16 inç ekran iyi olue gibi

5800u'nun gücünü kestiremiyorum 7700hq ve 1050 ti ikilisinden sonra 5800U ne yapar gerçekten karar veremedim

Elbette çok iyidir ama masaüstünden sonra hangi laptopa geçsek üzecek

Şimdi o kadar para vereceğiz 8000 tl güzel fiyat hala karar veremedim

Pil aklımı çok cezbediyor

5800U'ya dair adam gibi inceleme bulabilsem güzel olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Murat Burç -- 1 Ekim 2021; 13:45:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sepulturgay

Hocam ekran kalitesi ve parlaklığı bir de fan sesi ( webde gezerken / ağır yük altında) nasıl?

Bu iki kriter benim için biraz önemli de
    Ban göre çok iyi
    Hoparlör Sesi özellikle çok iyi müzik dinlemek falan beğendim.. :):)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Murat Burç

Hocam 4600hlı matebook 14 ve matebook d16 hakkında ne düşünüyorsunuz?

16 inç ekran iyi olue gibi

5800u'nun gücünü kestiremiyorum 7700hq ve 1050 ti ikilisinden sonra 5800U ne yapar gerçekten karar veremedim

Elbette çok iyidir ama masaüstünden sonra hangi laptopa geçsek üzecek

Şimdi o kadar para vereceğiz 8000 tl güzel fiyat hala karar veremedim

Pil aklımı çok cezbediyor

5800U'ya dair adam gibi inceleme bulabilsem güzel olacak

Alıntıları Göster
    Ben de pile değincektim arkadaslar 2 gün deneyimleme fırsatım oldu laptobu. Şöyle bir sorunum var.
    Şarjı bitmiyor :D :D

• Hocam fan sesi ne durumda çok gürültülümü ,çok sık fan açıyor mu ? Chrome de 7-8 sekme açıp kullandığında zaman çok kasma yaparmı sürekli fan açarmı deneyebilirmisiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: sasdncr

Hocam fan sesi ne durumda çok gürültülümü ,çok sık fan açıyor mu ? Chrome de 7-8 sekme açıp kullandığında zaman çok kasma yaparmı sürekli fan açarmı deneyebilirmisiniz

Yok abi açmaz makine canavar
    Şu onedrive uyarısını çözemedim ilk açılışta hep veriyor yardımcı olabilcek var mı
    Ryzen Mobil 5000 Serisi [ANA KONU] Laptop Tavsiye & Tartışma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ririii -- 1 Ekim 2021; 20:26:2 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ririii

Yok abi açmaz makine canavar
    Şu onedrive uyarısını çözemedim ilk açılışta hep veriyor yardımcı olabilcek var mı

Alıntıları Göster

Görev yöneticisinden başlangıçta açılmayı devre dışı bırakın veya denerim masasından direkt silin

Acayip alasım geliyor ama Dell 7567'yi kaça satarım bilmiyorum

2017 sonbahar alınma

7700 HQ 1050 Ti 1080P 60 Hz AUO panel

Sanırım 2019da garantiden anakartı değişti

Ssd ve rami alacağım ,pili ölü

Bu cihaza her iki taraf içinde insaflı bir fiyat biçmek istiyorum ne dersiniz ?

• 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.