Şimdi Ara

Ryzen sistem tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar AMD AM4 tabanlı bir PC toplamayı istiyorum. Daha doğrusu am3 tabanalı PC'mi değiştirmek istiyorum.

Elimde;
    -Zalman LQ315 sıvı soğutma
    -Zalman 700 Watt Power Supply
    -Sapphire R9 290 Tri-x 4Gb ekran kartı
    -Zalman H1 kasa mevcut

Bunların yanına Ryzen 1800x İşlemci ve uygun anakartla ram almak istiyorum. Tavsiyeleriniz için fiyat önemli değil. Ön tarafta kullanmak için USB 3.0 olsa iyi olur.

Forumda 1800x için Crosshair VI Hero öneren çok olmuş ama onun Front USB 3.0 olmadığı için es geçtim. Ön panelde USB 3.1 kullansam olur mu? Olursa bunu da tercih edebilirim.

Dipnot: Ekran da almak istiyorum ama ekran mümkünse 2000 TL'yi aşmasın. 144Hz freesync bir monitör arıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PaarthurnaX91 -- 29 Kasım 2017; 20:23:31 >

• Oyun için kullanacaksan Ryzen alma, 8. Nesile yönel. Bütçen ne kadar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Michael Townley

Oyun için kullanacaksan Ryzen alma, 8. Nesile yönel. Bütçen ne kadar?

Özellikle intel istemiyorum. İntelin aynı ayardaki işlemcileri lüzumsuz pahalı. İntele o parayı vereceğime soğutucumu değiştiririm daha iyi.
  • PaarthurnaX91 kullanıcısına yanıt
    Oyun için kullanıcaksanız Ryzen'e yöneldikten sonra hayal kırıklığına uğrayacaksınız. 8. Nesil işlemciler OLDUKÇA iyi ve çoklu çekirdek performansında ilerleme kaydettiler. Tekli çekirdekte her zaman öndeydi zaten İntel, AMD Zen 2 işlemcilerin arayı kapatması lazım. Oyun için 8. nesil tartışmasız kazanan, 5 1600'dan sonrası oyun için değil zaten.
  • quote:

Oyun için kullanıcaksanız Ryzen'e yöneldikten sonra hayal kırıklığına uğrayacaksınız. 8. Nesil işlemciler OLDUKÇA iyi ve çoklu çekirdek performansında ilerleme kaydettiler. Tekli çekirdekte her zaman öndeydi zaten İntel, AMD Zen 2 işlemcilerin arayı kapatması lazım. Oyun için 8. nesil tartışmasız kazanan, 5 1600'dan sonrası oyun için değil zaten.

Tek amacım oyun değil zaten PS ve AFX’de kullanacağım zaten render işleriyle de uğraşıyorum o ayrı bir konu. Ryzen 7 yakın zamanda oyun için güncellemeleri yayınlandı ve yayınlanmaya da devam edecektir. Video render ve Encode işlerinde şu an kullandığım 9590 çok sıkıntı yaşıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PaarthurnaX91

quote:

Tek amacım oyun değil zaten PS ve AFX’de kullanacağım zaten render işleriyle de uğraşıyorum o ayrı bir konu. Ryzen 7 yakın zamanda oyun için güncellemeleri yayınlandı ve yayınlanmaya da devam edecektir. Video render ve Encode işlerinde şu an kullandığım 9590 çok sıkıntı yaşıyorum.

r7 1700 alsanızda olur. 3,7ghz ye overclock yaparsınız

• Sürekli overclok çok aşırı yıpratır işlemciyi. Overclock çok ihtiyacım olursa yaparım neyetiyle 1800x istiyorum
  • quote:

Sürekli overclok çok aşırı yıpratır işlemciyi. Overclock çok ihtiyacım olursa yaparım neyetiyle 1800x istiyorum

r7 serisi aslında komple birbirisinin aynısı gibi birşey. r7 1800x ile r7 1700 arasında sadece saat hızı farkı var. Bence r7 1700 alın 1800x in standart hızı olan 3.7ghz ye çıkartıp yıllarca kullanın. Herhangi bir sıkıntı yaşamazsınız. r7 serisi işlemcileri arasında herhangi bir performans ve kalite farkı yok. Bundan emin olabilirsiniz.
  • quote:

Sürekli overclok çok aşırı yıpratır işlemciyi. Overclock çok ihtiyacım olursa yaparım neyetiyle 1800x istiyorum

O zaman niye 1800X alıyorsunuz? 1800X de AMD tarafından OC yapılıp piyasaya sürülüyor. 1800X yüksek saat hızlarında geliyor ama sanıyor musun aynı voltajı kullanıyor? 1800X para tuzağından başka bir şey değil.

1700 = 1800X
  • İşin komiği 1700 u 1800x frekansina overclocklarsaniz daha soguk ve rahat calisacagi gercegi... Fabrika cikisli islemcilerde seri uretim yapilacagindan her islemcide sorunsuz calisabilecek sekilde otomatik voltaj degeri verilir ama aslinda gereksiz fazladir. 1700 u 1800x frekansina manuel voltajla getirdiginizde muhtemelen daha az voltaj vermis olacaginizdan tersine daha az yorulur. Tabi bu teori. Aslinda ikisine de hicbirsey olmaz. 3.7 ghz ikisi icin de cok rahat ulasilabilir değerler. 1700 ile 1800x fabrika cikisinda frekanslariyla oynanmis olsa da ozunde ayni islemcilerdir. Limitlerine zorladiginizda nispeten kotu bir 1700 ve iyi bir 1800x i bile kiyaslasaniz fark tas catlasa 3.9 a 4.1 ghz seklinde olacaktir.
  • vamp kullanıcısına yanıt
    Spire ile 3.6 1.175V sabit tutabiliyordum ben. Bence 3.8-3.9 görür ucuz sıvı soğutmayla.
    1800x zaten neredeyse aynı şey, artan parayı başka şeylere yatırmak daha mantıklı.
  • crosshair'e am3 uyumlu sogutuculari da takabiliyorsunuz. Islencinin yaninda bir de sogutucu masrafiniz olmamasi icin crosshair vi hero oneriririm. Ram olarak butceniz yeterse 3200MHz 2x8GB Gskill FlareX yoksa samsung b cipli 3200MHz ram seti bulursaniz daha iyi olur. Bunlara ek olarak anakartta on USB 3 cikisi mevcut nereden cikardiniz olmadigini?
  • end0plazmikretikulum kullanıcısına yanıt
    Crosshair VI'yı anasayfasından incelerken USB 3.0 için front panel girişi göremedim. Ne resimli açıklamalarında ne de teknik detaylarında yazmıyor. Kasanın 3.0 girişleri Front panel. 3.0 USB'yi 3.1 USB'ye bağlasam ne gibi bir sorun olacağını çalışıp çalışmayacağını bilmediğim için sordum zaten.

• ROG Su Soğutma Bölgesi: Aksiyon ateşlendiğinde sisteminizi serin tutar
    • Aura Sync RGB LED: Büyüleyici senkronize efektler ve iki adet Aura 4-pin RGB şerit çıkışı
    • AM3/AM4 soğutucular ile uyumlu
    • SupremeFX: Sezgisel Sonic Studio III ve Sonic Radar III ile özel yeni kodek
    • 5 Yönlü Optimizasyon: Tek tıkla sistem çapında hız aşırtma
    • Oyun için en iyi ağ: Intel® Gigabit Ethernet, LANGuard ve GameFirst teknolojileri
    • Oyun için en iyi bağlanılabilirlik: Ön panel USB 3.1, M.2 ve USB 3.1 Tip-A ve Tip-C

Sitede sadece bu yazıyor. Front panel için 3.0 yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PaarthurnaX91 -- 30 Kasım 2017; 18:58:4 >

Ön panel USB 3.0 çıkışı anakartın sağ alt köşesinde bulunmakta. Ayrıca bütçeniz ne kadar anakart işlemci ram için? Ekran boyutu 24 inç mi 27 inç mi olacak? Monitörden fazla anlamam ancak asus ve benq iyidir.

Ryzen sistem tavsiyesi

Ryzen sistem tavsiyesi

Edit: RAM tavsiyem:https://www.amazon.com/G-SKILL-Flare-288-Pin-Memory-F4-3200C14D-16GFX/dp/B06XFT7DF9/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1512060671&sr=8-1&keywords=gskill+flare+x+3200 vergi kargo dahil 290 dolar. Türkiyede stoklarda kalmamış 1200 lira fiyat çekiyorlar. Komik çünkü daha bu ağustosta tanıdığım 900 liraya almıştı inventustan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi end0plazmikretikulum -- 30 Kasım 2017; 20:0:39 >

• Ryzen alın, çekirdekçiler gibi rezil-kepaze olmayın.
  • Nasıl lüzumsuz pahalı? 1800x ile i7 aynı fiyatta. Üstelik i5>1800x iken.
  • end0plazmikretikulum kullanıcısına yanıt
    Anakart, işlemci, ram, ekran olursa 4-6 bin ₺. Ekran kartı da alırsam 8-10 Bin ₺ bir aralık düşünüyorum.
  • K E N kullanıcısına yanıt
    Ortalamaya bakmayın, '1800x>i5' olmayın.
    Ryzen sistem tavsiyesi
    Sistem ryzen olduğu için FHD 144Hz sistem yerine 2K/4K 60 Hz almanızı öneririm yine de tercih sizin.

1800X+Crosshair VI hero + 16 GB 3200MHz Gskill FlareX + 24 inch 1ms 144Hz Freesync monitör 6200-6300 civarına gelir toplamda. Ancak ryzen çekirdekleri aynı olduğu için 1700/1700X alıp 3.8-3.9 aralığına da çekip 1800X'ten daha fazla performans alabilirsiniz ki yine tercih sizin. Şubatta Zen+ ve X470 serisi çıkacak aceleniz pek yoksa seneye mart civarlarını da bekleyebilirsiniz. 12nm olacak ve stok olarak ekstra hız gelecek tabi ki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

Ortalamaya bakmayın, '1800x>i5' olmayın.
    Ryzen sistem tavsiyesi

Kıyası i5 işte acınası bir model olmaktan öteye geçemiyor fiyatına kıyasla.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.