Şimdi Ara

S.a hayırlı günler. Araba seçme konusunda sizden bilgi istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 18 yaşındayım. Ehliyetimi alır almaz ailem araba alacağına söz vermişti ben daha Çocukken. Şuanda az bir zaman kalınca üstünden geçtiler tekrar alçaklarını tekrar söylediler. Ama kendime hangi aracı alsam kararsızım. Hangi model hangi marka yardımcı olursanız sevinirim :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Sen paradan bahset, araba bulunur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bütçe ve arabadan beklentilerini söylemeden nasıl yardımcı olabiliriz ki?
  • V.a.s baslik iyiymis Clio dusunebilirsin. Veya o tarz birsey. Cekip cevirmesi ogrenmesi daha kolay olur

• Bisiklet al napcan arabayi cevreyi kirletme 18 yaşinda araba surcekmiş.

• Şuan zaten bizde Ford Connect var onu sürüyorum. 2 yıldan fazladır kullanıyorum. En önemlisi Bütçeyi söylemeyi unuttum :) :) BÜTÇE 25-30 arası. En fazla 30 bin. Genç işi istiyorum. TOFAŞ filan değil ama :) Ne dersiniz ?

• quote:

Orijinalden alıntı: ugurali582

Şuan zaten bizde Ford Connect var onu sürüyorum. 2 yıldan fazladır kullanıyorum. En önemlisi Bütçeyi söylemeyi unuttum :) :) BÜTÇE 25-30 arası. En fazla 30 bin. Genç işi istiyorum. TOFAŞ filan değil ama :) Ne dersiniz ?

30 bine zaten tofaş filosu kurarsın kim önerir 30 bin bütçeye tofaşı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Haahahaha :) genç işi dedim ya şu zamanda bütün Gençler'de TOFAŞ var :) o Yüzden. Ne önerirsiniz ne aliyim. Aşırı hız yapmaya gerek yok bence zaten em fazla başağım Hız 140-160 onu da 30.000 ilk her araba yapar :) en önemlisi dış görünüş :) malum genciz âlemdir kızlarıdır :)

• Eren abi Clio düşünmedim Hiçte Clio tu beğenmiyom ya :) başlık çok çözücü oldu zaten :)

• yanlış anlamada sen hala çocuksun.
    eğer illa bir araç istiyorsan 97 5.20lere bak. şık bir şekilde modlarsan bakmaycak kız binmeyecek hatun yoktur. gencede gider aileyede.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acr -- 14 Şubat 2015; 11:19:54 >
  • Hb olarak vw golf,focus,a3 tek kapı o paraya on numara araçtır bence...sedan istersen ben olsam hastalığım nedeniyle de direk olarak 325i-328i'ye falan bakardım

• quote:

Orijinalden alıntı: xxkoksalxx

quote:

Şuan zaten bizde Ford Connect var onu sürüyorum. 2 yıldan fazladır kullanıyorum. En önemlisi Bütçeyi söylemeyi unuttum :) :) BÜTÇE 25-30 arası. En fazla 30 bin. Genç işi istiyorum. TOFAŞ filan değil ama :) Ne dersiniz ?

30 bine zaten tofaş filosu kurarsın kim önerir 30 bin bütçeye tofaşı

Hocam Tofas deyince arkadas,Sahin anlamissin dogal olarak.Bence Fiat i kastetmis.Bu devirde hala Fiat i Tofas zannedenler olmasi ilginc

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• sen 5000tl daha zorlayıcan hafif hasarlı olan (kapı falan boyalı) bmw 116i alıcan yada ucuz olsun dersen mini cooper al bak sonra kızlara neler oluyor ;)

• Yukarıda söyledim sizce ne yapmalıyım ?

• acr kullanıcısına yanıt
    Abi bitene buldum 97 model 520 35 kağıt ama deri koltuk dışı süper zaten :)

• Ehliyeti ne zaman aldin ?

• quote:

Orijinalden alıntı: çölde bir kum tanesi

Ehliyeti ne zaman aldin ?

Ehliyet falan almamış ehliyet almasına az bir zaman kalmış hocam. Muhtemelen o az zaman 1 2 yıl gibi bir süre. Yani arkadaş ya 16 ya 17 yaşında. Bilmem kaç yıldır da ailesine ait connect i sürüyormuş. Tipik bir ergen vakası. Allah seninle aynı trafiği paylaşan diğer sürücülere de burda seni kaale alıp tavsiye verenlere de yardım etsin.

• ismail4444 İ kullanıcısına yanıt
    Nisan ayında kurs başlıyor. trafiktekilere yardım etmesine gerek yok. ergen vakasıda değil bence. Araba tutkusu ergen vakası olamaz. Beğenmediğin connect 20.000 tl ;) hadi çıkar ver bana 20 kağıt ??

• Boşver bmw yi falan. Önünde bmw ye binmek için uzun bir ömür var. İlk aracın olacağı için doya doya gezebileceğin parçası ve bakımı ucuz bir şeyler bakmanı tavsiye ederim. Mümkün olduğu kadar modelli dizel ve manuel vites tercih etmelisin.

Samimi bulduğum için bir kaç dost tavsiyesi vermek istiyorum, lütfen yanlış anlama.

Araba araştırmaya etrafından başla. Ailende, komşularında, arkadaşlarının ailelerinde aracını satmayı düşünenler varsa onlara yönel. Eğer öyle bir araç bulursan almak için babanıda ikna etmen kolay olur.

Galerilerden uzak dur.

Sahibinden.com'a bakıyorsan 3 günlük en fazla 1 haftalık ilanlara bak. Temiz ve uygun fiyatlı araçlar 3 günden fazla kalmıyor zaten. Hem galericiler hemde al satçılar 7/24 sahibinden linkini yenilemekle meşguller öyle düşün.

Almadan önce aracın motor, şaşi numarası, plakası ne gerekiyorsa öğren ve tanıdık bir sigortacıya gidip sordur. Tanıdık olmasıda gerekmez. Mevcut aile aracının kaskosunu yapan vatandaşa git rica et. Zaten yardımcı olacaklardır çünkü arabayı alırsan kaskoyu onlara yaptırman işlerine gelir. Sigortacılar her zaman iyi iş kovalar ve girişimcilerdir.

Önünde iki tercih var. Clio, fiesta, corsa tarzı dizel manuel araçları düşünebilirsin. Eğer bu araçları beğenmezsen ki olabilir beğenmek zorunda değilsin, LPG li manuel vitesli araçlara yönel. LPG montajı yapılmamış araç alıp LPG yi kendin taktırman daha avantajlı olur. Gözüne model kestirdiğinde internetten LPG uyumluluğunu araştır. LPG ile uzun dönemde sübap erimesi sorunu yaşayabilirsin bazı araçlarda. Bunları araştır.

Son olarak bazı konularda kendin tecrübe edinmektense başkarının tecrübelerinden faydalanmaya çalış.

Eğer ailenin durumu çok iyi değilse babanı zorlama. Hali hazırda aile aracını kullanıyorsan ve lise-üniversite artık ne okuyorsan okula arabayla gidip gelmiyorsan araba işine hiç bulaşma. Aile için ikinci bir araç demek bol bol masraf demek. Zaten bunları düşeneceğine eminim, hatırlatmak istedim. Sağlıcakla kal.

• quote:

Nisan ayında kurs başlıyor. trafiktekilere yardım etmesine gerek yok. ergen vakasıda değil bence. Araba tutkusu ergen vakası olamaz. Beğenmediğin connect 20.000 tl ;) hadi çıkar ver bana 20 kağıt ??

Ben ne verecem 20 bin baban versin yiğenim. Olmayan ehliyetin tantanasını yapman da ayrı bi komedi. Beğenmediği connectmiş kim beğenmiyormuş connecti bi adım öne çıksın. Belki de konu açmakta geç bile kalmış olabilirsin 12 yaşında konu açmalıydın ne alayım diye. Son olarak ise 17.5 yaşında hala ergenlik döneminde oluyor erkek çocukları.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.