Şimdi Ara

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl [ANA KONU] (ÇIKTI) (67. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3.158
Cevap
79
Favori
94.172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6566676869
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Oyunun başında çekmiştim. Benim adam gaiple konuşmaya başladı.

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl [ANA KONU] (ÇIKTI)

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl [ANA KONU] (ÇIKTI) 

• brnbry kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam hem Robocop'ta ue5 kullanmışlar hem optimizasyonu iyi yapılmış. Lumen i öyle bir kullanmışlar ki ray tracing halt etmiş dedim 😀

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThomasAngelo89 -- 22 Kasım 2024; 14:10:32 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ThomasAngelo89 kullanıcısına yanıt

Zaten bu ray tracing oyunculuğun içine etti de neyse.

İki yansıma görücez diye üst seviye kartlar bile zorlanır oldu.

• brnbry kullanıcısına yanıt
    Hocam o konuda size katılamıyorum tam. Ben memnunum ray tracing teknolojisinden. Evet yeni nesil kartların içine etti ama teknoloji nasıl ilerleyecek bunlar çıkmasa 😀 Zamanla oturur standart olur artık bu teknoloji. Bide yalnızca yansıma olarak düşünmemek lazım. Güneş ışığının geliş açısına göre farklı gölgelendirme vs olunca göze daha hoş geliyor. Eskiden yokken tabiki eksikliğini hissetmiyoduk. Ama o başka bi tartışma konusu 🙂

• Stalker 2 de 1.5 ay kadar önce almış olduğum 4050 ekran kartlı bilgisayarda 50 ile 60 arası fps alıyordum ama ilk güvenliği bölgeye ulaştığım anda fps 25 kadar düştü. Dlss açayım dedim onu açınca 15 düştü. Geri kapadım bu defa 8 düştü.

Oyunda sorun var.

• Noctivagant kullanıcısına yanıt

Oyundaki sorun şu hocam oyun motorunda yapıldığı gibi hiç bir düzenleme yapılmadan performans sorunları çözülmeden piyasaya sunulmuş. Grafiksel anlamda bence 2020 oyunları gibi görünen ama utanmadan RTX 4090 ı dahi ağlatan bir oyun. Steamda pozitif yorum almasının tek sebebi bence ukrayna oyunu olmasından kaynaklı başka hiç bir açıklaması yok.

• monoblaine kullanıcısına yanıt

Tekrar bir baktım da tanıtım videosuna, gerçekten bu detay ve netlik, keskinlik seviyesinin oyunla hiç alakası yok. Rezillik ve büyük hile ve aldatmaca yani oyunu bu şekilde çıkarmaları. Birisi de Facebook’ta yazmış görsellikten başka bir şey bilmeyenler ancak böyle yazar diye. Sanki biliyor ve tanıyor da konuşuyor! Hikaye odaklı oyunlar benim odağım ama görsellik herşey değilse de çok önemli bir unsur. Hem burada söz verilen ve takdim edilen ve tanıtım video ve metinlerinde ön plana çıkartılarak satışa yönlendirilen bir unsurdan bahsediyoruz. Bu adamlar demediler mi, şöyle iyi, böyle iyi, şu grafik motoruyla filanca şeyleri kullanarak en son ve gelişmiş görsel teknolojiyi kullandık ve biz firma olarak görsel kaliteye çok önem veriyoruz diye üst perdeden iddialarda bulunmadılar mı, insanlar da güvenerek aylar öncesinde ön siparişle satın almadı mı, üstüne bir de uzunca bir erteleme süreci geçirmedi mi?! Bütün bunların sonucunda oyuncunun eline ne geçti? Ne teknik, ne oynanış ve ne de görsel anlamda ortalama bir kaliteyi bile tutturamamış, hatalarla ve sorunlarla dolu hayal kırıklığı bir oyun…

• shupusbu kullanıcısına yanıt
    İki tarafta bir alet var onu istiyor. Sensörü verdiğin taraf hangisiyse o tarafı seçmiş oluyorsun.

• Bu arada ayarlarda ışık ile alakalı bir bölüm var onu kapatınca bende oyun kendine geldi gölgeleri bulutları sisleri az düşürdüm fsr açtım dlss qualityde 120-144 arası güzel oynatıyor 3060ti ile 1080p bu arada

• Metal Head kullanıcısına yanıt

Türkçe olunca menüde bile yönümü bulamıyorum görevleri hatta hikayeyi tam olarak anlamak zor olur benim için.

• Nerde eski S.T.A.L.K.E.R oyunları. 1 adamı öldürmek için tabanca ile 5 dakika uğraşır sağa sola saklanır strateji yapardık. Şimdi bakıyorum videolara tak tak vuruyorlar ve düşmanların yapay zeka berbat. Umarım düzeltirler .

• 4080 ile bana 2K'da bazı yerlerde 50 fps aldırtacak ne var bu oyunda biri açıklayabilir mi? Ray tracing dahi yok oyunda.

• nexus mods :: s.t.a.l.k.e.r. 2: heart of chornobyl
    Optimized Tweaks S.2 - Reduced Stutter Mouse Fix Improved Performance Lower Latency
    https://www.nexusmods.com/stalker2heartofchornobyl/mods/7

Frame gen ile input lag oluyordu bu mod bayağı azalttı, çok fazla denemedim ilk gittiğimiz şehirde birkaç dk denedim sadece ve tavsiye ederim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Xbox uygulaması açılmıyor bende şuan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ARTHUR. kullanıcısına yanıt

İlk stalker oynarken depresyon a girmiştim, o da çok kasvetliydi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 saati geçmeyince iade de bir seçenek arkadaşlar. iadenin bir seçenek olduğu her türlü durumda ürünü kötülemek anlamsız, kimse size zorla oynatmıyor oyunu.

• Bir saate yakın oynadım. Gram keyif almadın nedense. Klavye mouse ile oynuyorum kontroller bir garip geliyor sanırım gamepad e göre yapılmış diğer FPS oyunlarında olan aim i rahat koyma hissi bu oyunda yok gibi geliyor bana.bir gecikme var sanki. Belki de FG açık olduğu içindir bilmiyorum. Eğer Cyberpunk gibi geliştirilip toparlanırsa kesin oynarım onunda ilk oynadığımda son oynayışım arasında fark vardı baya. Bu halde bana pek oynanıp keyif alınacak bir oyun gibi gelmedi maalesef.
    Rtx 2060 r7 4800h lı laptopdan oynuyorum ayarlar orta FG açık dlss dengeli de oyun içi 60 70 arası kalabalık yerlerde 45 50 fps veriyor. Oyun bilgisayara çok yükleniyor drop girdimi 10 15 sn sürüyor.

• Gpu kullanimi yuzde yuz islemci 7700x ekran karti 7900xt darbogaz mi var 2k epic ayarlar fsr acik arti fg native aa 130 fps

• R.Romanoviç kullanıcısına yanıt

Uygulamaya güncelleme gelmiş olabilir, kontrol ettiniz mi?

• Birde oyunlar 4 çekirdek taş çatlasa 6 çekirdek kullanıyor diyenler var şu dönemde biri size 6 çekirdek işlemci iyi diyorsa yüzüne kapıyı çarpın telefonu kapatın arkanızı dönerek kaçın.

• 
Sayfa: önceki 6566676869
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.