- ''Gerçek gerçektir. Sen birinin canını acıtırsan, kendi canını acıtırsın. Birine yardım edersen, kendine yardım edersin. Kan ve kemik bütün insanlarda bulunur.
Farklı olan yürek ve niyettir..''
Marlo Morgan / Bir Çift Yürek
- Birgün Bensizlik Çalar Kapını. Benli Dünleri Düşünür, Avunursun. Sanma Ki Yalanlar Içinde, Ben Gibi Bir Doğru Bulursun.
Nazım Hikmet Ran
bir zaman gelicek.. ve ne demek istediğimi anlıycaksın!!
- Bilerek mi yanına almadın giderken başının yastıkta bıraktiği çukuru
Güveniyordum oysa ben sevgimize vapur iskelesi ya da tren istasyonundaki saatin dogrulugu kadar
Beni senin gibi bir de annem terketmisti ki göbegimde durur onun yoklugundan bana kalan çukur...
Sunay Akın
- "Mutlu olmanın yolunu karşıdakini mutlu etmek sanıyorduk. Yanıldık ! Çünkü ne kadar mutlu ettiysek, O kadar yalnız kaldık" !
Cemal Süreya
Çağır Karacaoğlan Çağır, Taş Düştüğü Yerde Ağır, Yiğit Sevdiğinden Soğur...Aman Aman Sarılmayı Sarılmayı...
bu sözleri bi dizi filmde duymuştum ilk defa.. söyleyen de ayrı bi söylüyordu :)
Karanlığın içinde yandı gözbebeklerim İlk önce gözlerini gördüm Ilık rüzgarlar misali Tenin değdi tenime Belki bin defa yanıp yanıp söndü
Bir yanda sen Bir yanda tövbeler Bir yanım karşı koyar Bir yanım ister
Serserim benim Deli dolu sevgilim Kor gibi sıcak Ya da sular gibi serin Gelme uzak dur Korkuyorum çok Çılgınlık bu Halim yok
Aşkın Nur Yengi Serserim ........
Seninle bir daha aynı yolda yürümem Seninle yürüyene yolda tuzaklar var Bir daha asla dokunmam tenine Senin teninden önce duvarların var Ben o duvarlara çarpa çarpa Nasır tuttum , ağlaya ağlaya Yosun tuttum... Derin bir nefes alır gibi batıyoruz Yükümüz ağır Yeni bir söz söylemek için Ölmek mi gerekir? Hadi bir cesaret sende taşın altına koy elini İnadına inadına sevişmeli bağır çağır...
Zeynep Casalini - Duvar
şimdi senden aldığım maille nasıl mutlu oldum :) o zamanlar bu şarkıyı dinlerdin değil mi :) bende senle beraber dinlerdim abi'cim ....
Para ve insan arasındaki karşılıklı ilişki söyledir: İnsan paranın sahtesini yapar, para da insanın.' BenjaminFranklin '
Hazreti Mevlana'ya bir kimse hakkında: filan kimse hiç günah işlememiştir, demişler. "Keşke işleseydi de vaz geçseydi" buyurmuş.
Gözyaşları, acının sessiz sözleridir. VOLTAİRE
Başkasından üstün olmamız önemli değildir. Asıl önemli olan şey, dünkü halimizden üstün olmamızdır.
Düşman saçmasapan lâflar eder, duyar can kulağım. Benim için kötü şeyler düşünür, görür can gözüm.. Hz. Mevlana
quote:
Orijinalden alıntı: Simetromanyak
Gözyaşları, acının sessiz sözleridir. VOLTAİRE
One More Cup Of Coffee Bob Dylan
Your breath is sweet Nefesin tatlı
Your eyes are like two jewels in the sky Gözlerin gökyüzündeki iki mücevher gibi
Your back is straight your hair is smooth Sırtın düz, saçın pürüzsüz
On the pillow where you lie Yattığın yastıkta
But I don't sense affection Ama şefkat sezmiyorum
No gratitude or love Ne minnettarlık ne sevgi
Your loyalty is not to me Sadakatin bana değil
But to the stars above Yukardaki yıldızlara
One more cup of coffee for the road Yol için bir fincan kahve daha
One more cup of coffee 'fore I go. Bir fincan kahve daha, ben gitmeden
To the valley below. Aşağıdaki vadiye
Your daddy he's an outlaw Baban, o bir kanun kaçağı
And a wanderer by trade Ve mesleği avarelik
He'll teach you how to pick and choose Sana seçmeyi ve ayırmayı öğretecektir
And how to throw the blade Ve bıçağı fırlatmayı
He oversees his kingdom O krallığına gözkulak oluyor
So no stranger does intrude Böylece yabancılar rahatsız edemez
His voice it trembles as he calls out Sesi titriyor, seslenirken
For another plate of food. Yeni bir tabak yemek için.
One more cup of coffee 'fore I go. Bir fincan kahve daha, ben gitmeden
To the valley below. Aşağıdaki vadiye
Your sister sees the future Kız ardeşin geleceği görüyor
Like your mama and yourself Tıpkı annen ve senin gibi
You've never learned to read or write Asla okuma-yazma öğrenmedin
There's no books upon your shelf Rafında hiç kitap yok
And your pleasure knows no limits Ve memnuniyetin sınır tanımıyor
Your voice is like a meadowlark Sesin bir tarlakuşu gibi
But your heart is like an ocean Ama kalbin bir okyanus sanki
Mysterious and dark. Gizemli ve karanlık
Annem annem annem beni aşka ver Asi başım bir aşka boyun eğer
Ey aşk al beni süründür yak ateşlerde Ben gönüllü köleyim sahibim sensin Kanat beni ballı zehirden dişlerinde Sen her şeye rağmensin ebediyensin
Gönül yangın mahkemesiz mahkûm kederde Çilemi seveyim ha gökte ha yerde Ben aşksız neyleyim herkesteki bedeni Ben dururum tende can seyr-ü seferde http://www.youtube.com/watch?v=BXK1sDvcUx0
Sertab Erener - Seyrüsefer
insanın kendine yapabileceği en büyük kötülük..!
oysa yaşadıkların gibi var mı?
vee anneler her zaman haklı çıkar, sadece biz geç farkederiz ..
Kör noktalar vardır her aşkta İnsan doğar ölmez o suçla Orada o küçük çocukla kalan Ağlar hayatın sonsuzluğuna
Kim tutarki elini bir daha İçini kanatan bir rüya olur bu yara Bir masalın sonunda ölüme Aşkını anlatan bir kadın olur bu defa
söz: küçük iskender .. küçük iskenderi okuyunca bu şarkıyı neden sevdiğimi anladım :)
Yüz yüzeyim artık kendimle ben Aynı takımda değiliz sevgilim Ben uyamam bundan böyle sana Sahici duyguların peşindeyim
Kalbim bedenimden de büyük Desen de olmaz hissetmelisin Herkes bu nedenle tanıdık Gerçek yüzünü göstermelisin
Kimse kalkamaz bunun altından Bu dünya böyle diyebilirsin Ya ileriye gidersin ya yerinde sayarsın Ya yarına yetişebilirsin Kaybetme ümidini korumaya al Ya ölmeli ya kalmalı denemelisin
"Hani insan bazen ne ileri, ne geri tek bir adım atamaz ya.. Birini yanında tutmayı bilmez ama onun yokluğunu da istemez. Kaybetmeyi göze alamaz ama kazanmak için mücadele etmez. 'Bağlanmaya cesaret edemez ama ondan tamamen kopmayı da beceremez'. Ne sevilmekten vazgeçer, ne sevmeyi bilir. Hani çok sonra zaman geçer savrulurlar ya, O zaman dökülür dudaklardan, itiraf edercesine; “Ne gözümü alabildim, ne göze alabildim..."Can Dündar
Ey Gâfil! Sen kendi şehvetine "Aşk" adını koymuşsun, şu halinle o namusu ekberi soymuşsun, Aşkın asıl mânâsının altını oymuşsun, bir bilebilsen küstahlığa nasıl doymuşsun.