Şimdi Ara

[sm=s20.gif] Coil Whine arızalı ürünümün servis tarafından sorun yok diyerek tarafıma teslim etmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Daha önce MSI marka kullanmış olup servis hizmetinden memnun kaldığımdan dolayı 10.04.2018 tarihinde MSI GTX1080 gamıng X model ekran kartı almış bulunmaktayım. Ama gelin görün ki ürünü bilgisayarıma taktığımda Coil Whine arızası olduğunu öğrendim ve aynı gün servise gittim. Servis firması ürünü güya test etmiş olup üründe sorun yok diyerek tarafıma dönüş yaptılar. MSI ürünlerinin 2 yıl garantisi olduğu dönemde memnun olmama rağmen 3 yıla çıkarılan garantinin sadece göz boyama olduğunu bu tatsız olayla öğrenmiş bulunmaktayım. Firmanın 3 yıl garanti den anladıkları üründe sorun olmasına rağmen sorun yok diyerek müşteriyi salak yerine koyması. MSI marka ürün almayın aldırtmayın, ürünlerinin garantisi 3 yıla olalıdan bu yana firmanın garantiden anladıkları servis formunda yazan "test edildi sorun görülmedi ibaresi"dir. Yasal yollara başvurumu yaparak hakkımı arayacağım.

• Yeni tüm kartlarda CW mevcut, benim kartda cw yok diyen ya yalan söylüyordur yada cw ne onu bilmiyordur, bu nedenle her cw'li kartı iade alsalardı piyasda kapalı kutu ürün bulamazdınız bu seferde kutusu açılmış ürün sattılar diye konu açardın.
  • Arıza olduğuna eminseniz hakem heyetine gidin.Karta 300 fps verdirip coil whine var diyorsanız hiçbir sonuç çıkmaz. Şimdiden söyleyeyim. Hakem heyeti firmaya fax çeker, getirin bir daha bakalım derler
  • Coil Whine - Bobin Sızlanması, bobinlerde bulunan tellerin titreşiminin belli bir eşiği geçmesi sonucu oluşan rezonans ile başlar. Bobinler akım düzenleyici bir devre elemanı olduğu için güç kaynağından ekran kartına giden akım ne kadar az dalgalı ise rezonans o kadar az olur. Tâbi güç kaynağına şebekenizden giden akımın da ne kadar dalgalı olduğu aynı şekilde önem taşır. Tüm bu çevresel etmenlerin dışında bobindeki tellerin gevşek sarılması şebeke ve güç kaynağı etmenlerinden bağımsız bir şekilde CW'ye sebep olabilir. Bu nedenle MSI servisindeki şebeke ve güç kaynağı etmenleri dolayısıyla sizdeki gibi belirgin bir CW olmamış olabilir. MSI doğru söylüyor olabilir yani.

Ev değiştirmem sebebiyle daha önce boşta tıslamayan hoparlörlerim tıslamaya başladı. Tamamen şebekeden kaynaklı. Genel olarak kartlardaki CW sorunu karttaki bobinlerden ziyade çevresel etmenler kökenli. Bu neden kartı yolladım CW yok diyip geri yolladılar gibi konular görülebiliyor. Bunun yanında elbette art niyetli servislerin gerçekten karttaki bobinlerden kaynaklı CW sorunlarına da yokmuş muamelesi yapabiliyor. MSI da art niyetli olabilir bilemiyorum.

Sıfır CW diye bir durum da yok. Her bobinin rezonans yapması için bir eşik vardır. Kimisi yüksektir kimisi alçak.

Şebekeniz eski ise yeni bir şebekeye sahip bir yerde deneme yapınız. CW devam ederse kaliteli bir güç kaynağı ile deneme yapınız. Tüm bunlara rağmen CW devam ediyorsa sorun kartınızdadır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Buradaki coil whine başlığında da, internette genel olarak da coil whine sanki msi'da diğer markalara göre daha fazla. Ben de msi gtx 1080 gaming x aldım ama ben aldığımda asus rog strix gtx 1080 hiçbir yerde yoktu. Bence asus varsa asus tercih edilmeli. Bunları da yeni kart almayı düşünenler için yazdım bu arada.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet farklı bir bileşen aldığımda ilk tercihim ASUS olacak benimde
  • powerring kullanıcısına yanıt
    Benim kartımdaki Coil Whine sorunu GPU %90 ve üzeri kullanımda gerçekleşmekte, rahatsız edici bir ses çıkarmakta. Yarın servisten kartımı alacağım ve ilk işim Hakem heyetine gitmek başvurumu yapmak olacak, bilirkişi testinde zaten sorunlu olduğu ortaya çıkacaktır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Geçmiş olsun,Kartınızda CW değil Buzzing vardır ve belirtisi FPS uçmadan sadece kart yüke binince çıkan sestir.CW daha cok çığlık yırtılma sesi gibidir Buzzing ise oyun açık olduğu sürece stabil bir şekilde çıkar.

Gelelim MSI Turkiyeye,oldukca olağan karşıladım,TR deki en kötü servis bilgi SIFIR.Arkadaşımın Dead Memory 1080 ti lightning ini aynı şekilde geri yolladılar.Vatan araya girdi kart değişti.

Asus ROG forumunda REP in Buzzing in sorun olamdigini calisma prensibi oldugunu CW nin ise degisim aldiklarini soyluyor.

Senin yapicaklarin Servisi arayip tehdit ediceksin,MSI Global e sikayet edicem magdur ettiniz vs diye

Dava ediceksin ve dosya ya Cw/buzzing sesini ekle.

TR den MSI almayin,aldirtmayin.Amazon FTW

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.