Şimdi Ara

S3 ve Note 2 Kullanıcılarına Kötü Haber !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
894
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Galaxy Note 2 ve Galaxy S3 bir sonraki güncellemede mevcut sim kartı ile kullanılmaz hale gelebilir... Neden mi?

Akıllı telefon pazarını domine eden ve her yıl çıkardığı yeni modeller ile milyonlarca satış yapmayı başaran Samsung, 2013 yılında yeni bir uygulamayı hayata sokmaya başladı.

Galaxy Note 3 ile gündeme gelen bu gelişme ile Samsung cihazlarına artık bölgesel kilit uygulamaya başladı. Hatırlanacağı gibi Galaxy Note 3'ün üzerinde Amerika'da veya Avrupa'da çalışmak üzere ayarlanmıştır şeklinde iki farklı etiket bulunuyordu. Bu etiket, cihazların sadece bahsedilen bölgelerdeki operatörlere ait sim kartlar üzerinden çalışabilmesini olanaklı kılmıştı. Bu da özellikle yurt dışından cihaz getirmeyi düşünen kullanıcılar için kafalarda soru işareti oluşturdu.

BÖLGESEL KİLİDE TABİ TUTULACAK

Bu durumun yeni çıkan modeller ile sınırlı kalacağı düşünülüyordu ki ortaya ilginç bir iddia atıldı. Eğer söylentiler doğru çıkarsa, Android 4.4 KitKat güncellemesini alan Galaxy S3 ve Galaxy Note 2 cihazlar da bölgesel kilide tabi tutulacak. Böylesi bir senaryonun gerçekleşmesi halindeyse örneğin ABD'den gelmiş bir Galaxy S3 veya Galaxy Note 2, ülkemizdeki sim kartlar ile çalışmaz hale gelecek ve bir yıldan fazla süredir sorunsuz kullandığınız cihazınız devre dışı kalacak. Kaynak:Haber7

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Unknown_identifier kullanıcısına yanıt
    Böyle bir şey yaparlarsa Samsung Genel Merkezi'ni yıkarlar. İhtimal vermiyorum.
  • Bence yapmalilar. Sonra S3 neden 1200'e indi hemen diyorlar. Imkani olan aliyor cok ucuza. Peki olmayanlara haksizlik degil mi? Note 3 ve S4'un fiyati neden hala dusmedi? Note 3 yeni tamam ama S4 hala 1950 TL. Bence cok daha iyi boyle olursa.

• quote:

Orijinalden alıntı: kemalboran

Böyle bir şey yaparlarsa Samsung Genel Merkezi'ni yıkarlar. İhtimal vermiyorum.

Inşallah böyle bişey yapmazlar.Yoksa çok arkadaşımız mağdur olabilir...

• quote:

Orijinalden alıntı: Alegro1453

Bence yapmalilar. Sonra S3 neden 1200'e indi hemen diyorlar. Imkani olan aliyor cok ucuza. Peki olmayanlara haksizlik degil mi? Note 3 ve S4'un fiyati neden hala dusmedi? Note 3 yeni tamam ama S4 hala 1950 TL. Bence cok daha iyi boyle olursa.

Onun hesabını yurtdışından telefon getirenlere değil, saçma vergi politikalarını uygulayan yöneticilere soracaksınız. Sizin bu anlayışınız cehenneme düşmüş Türkler fıkrasına benziyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemalboran -- 8 Ekim 2013; 20:40:11 >
  • quote:

quote:

Bence yapmalilar. Sonra S3 neden 1200'e indi hemen diyorlar. Imkani olan aliyor cok ucuza. Peki olmayanlara haksizlik degil mi? Note 3 ve S4'un fiyati neden hala dusmedi? Note 3 yeni tamam ama S4 hala 1950 TL. Bence cok daha iyi boyle olursa.

Onun hesabını yurtdışından telefon getirenlere değil, saçma vergi politikalarını uygulayan yöneticilere soracaksınız. Sizin bu anlayışınız cehenneme düşmüş Türkler fıkrasına benziyor.

Tamam bu vergiler sayesinde boyle fiyatlar ama kendini Avrupali sanan insanlar niye burda o zaman? Madem begenmiyorlar istedikleri yerde yasamakta ozgurler. Herkes ogrenmeli biz Avrupali bir ulke degiliz. Herkes bizi deve ustune binen arap milleti saniyor. Tek hedefim ekmegimi elime alip buradan gitmek. 15 yasindan 25 yasina kadar sinav kaygisiyla yasayan cocuklar oluyoruz. Yazik degil mi?

• Alegro1453 kullanıcısına yanıt
    Biz vatanımızı seviyoruz, ancak bu şekilde bir yaşam istemiyoruz. Ayrıca da gidecek bir yerimiz yok. Biz sadece Avrupalı gibi daha rahat şartlarda çalışıp, daha iyi paralar kazanıp, daha rahat bir hayat sürmek istiyoruz. Ancak her istediğimiz mümkün olmuyor.

İyi bir eğitimin ve tüm dünyada kabul gören kariyerin, dilin, mesleğin varsa durman kabahat.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemalboran -- 8 Ekim 2013; 20:51:19 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aslında geç kalındı bile mümkünse bütün firmalar yapsın bunu en azından herkes eşit düzeyde olur ve adalet yerini bulur örnek Senin 600 $ a aldığın bir cihaza ben burda 2 bin verip enayi yerine koyulma durumundan kurtulurum.

• quote:

Biz vatanımızı seviyoruz, ancak bu şekilde bir yaşam istemiyoruz. Ayrıca da gidecek bir yerimiz yok. Biz sadece Avrupalı gibi daha rahat şartlarda çalışıp, daha iyi paralar kazanıp, daha rahat bir hayat sürmek istiyoruz. Ancak her istediğimiz mümkün olmuyor.

İyi bir eğitimin ve tüm dünyada kabul gören kariyerin, dilin, mesleğin varsa durman kabahat.

Evet. Bu yil universiteyi kazandim ama Ingilizce Ogretmenligi bolumuyle yurt disinda ne yapilabilir bilmiyorum. Sirada almanca ve ispanyolca ogrenmek var! Kanada'ya gitmek hayalim. Umarim hepimizin dilekleri ve hayalleri gercek olur. Ben de boyle bir yasam istemiyorum.

• Alegro1453 kullanıcısına yanıt
    Kanada genellikle mühendis, doktor, teknisyen, terzi, inşaat işçisi gibi meslek sınıfları alımı yapıyor. Bu gibi bir mesleğin yoksa Kanada'da anca benzin pompacısı olursun. :)
  • kemalboran kullanıcısına yanıt
    Universitede Erasmus yapmak istiyorum ama Ingiltere'ye gitmek cok zor. Ingilizce dilinin konusuldugu bir yere gitmek istiyorum. Diger turlu anlasamam zaten. Amerika'ya gitmek hayalim ama Kuzey Amerika'ya karsi ayri bir hastaligim var

• quote:

Orijinalden alıntı: CeYCeY_45

Aslında geç kalındı bile mümkünse bütün firmalar yapsın bunu en azından herkes eşit düzeyde olur ve adalet yerini bulur örnek Senin 600 $ a aldığın bir cihaza ben burda 2 bin verip enayi yerine koyulma durumundan kurtulurum.

Orada 600 Dolara satılan bir cihaza burada 2000 TL bayılıp almazsanız fiyatı burada da aynı seviyeye düşer. Bu şekilde enayi olmazsınız. Sorunun kaynağını firmalarda ve vergi politikalarını belirleyen yöneticilerde aramak yerine yurtdışından akrabasına bir iki telefon getirtip kullanan gariban tüketicide ararsanız Tatar Ramazan'ın deyişiyle "ensenizdeki tokat katmerli olur".
  • Hem konuyu açıp hem biraz daha araştırma yaptım.Araştırmama göre XDA-Geliştiriciler Forumu‘nun kıdemli moderatörlerinden Chainfire, hazırladığı RegionLock adlı uygulama ile Note 3'de bölge kilidine çözüm getirmiş.Bakalım Note 2 için bu seyir nasıl olacak.

Böyle gelmiş böyle gidiyor ve gider yöneticilerde arasan ne olacak elimizden ne gelecek ki ? E ben burada istediğim cihazı alamayıp aylarca fiyatının düşmesini bekleyeceksem ne anlamı kaldı onun ? Yurt dışına gidip 1-2 telefon alıp kullanan gariban nasıl oluyor ? Asıl gariban olan benim :(

• Herkes yurtdışına çıkıyor diye bir şey yok. Yurtdışından gelen telefonları kullananların çoğunu Almanya vs gibi ülkelerde oturan akrabalarına getirttiren gurbetçi akrabaları oluşturuyor. Ayrıca bu getirilen telefonların garantisi de olmuyor. Yani bu insanlar hatırı sayılır derecede bir parayı riske atıyorlar, zira telefonları bozulduğunda çöpe gidiyor.
  • quote:

S4'u Kipa'dan 1649 liraya aldik.

Benim yurt dışında hiçbir akrabam yok maalesef tamam riske giriyorlar ama dikkatli ve titiz kullandıktan sonra orasını burasını ayırmadıktan sonra pek bir şey olmaz diye düşünüyorum.

• Utku kullanıcısına yanıt
    O kipa ama. Ben Vodafone veya Teknosa gibi yerlerden bahsediyorum. Orijinal Samsung Turkiye garantili falan.

• quote:

O kipa ama. Ben Vodafone veya Teknosa gibi yerlerden bahsediyorum. Orijinal Samsung Turkiye garantili falan.

Ne farki var? Neticede 1649 liraya 2 yil Turkiye garantili S4 almak mumkun.

Darty'de de 1659 lira.

Sanirim sen yuksek fiyattan S4 aldin ve bu nedenle fiyatinin dusmesini istemiyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Utku -- 9 Ekim 2013; 2:28:25 >
  • 4.3 sizinti romda bile efs yapisi ni degistirmisler klon imeillerde yazilim calismiyorama yakin zamanda çözülecegini düşünüyorum

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.