Şimdi Ara

Saab kullanan veya hakkında bilgisi olan arkadaşların fikirleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
808
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Daha önce bu konuyla iligili olarak tavsiye talebinde bulunmuştum. Daha doğrusu 50.000 YTL civarında 2.el bir araç tavsiyesinde bulunmuştum ve sizlerde bu konuyla ilgili olarak fikirlerinizi beyan etmiştiniz. Aracı henüz almadım ve araştırmaktayım. Araştırma yaparkende geçen gün showroomda Saab'a bakma fırsatım oldu ve araç çok hoşuma gitti.Baktığım araç 9-3 1. 9 TID modelidir. Fakat bu aracı hiç kullanmadım ve sürüşü hakkında fazla fikrim yok ama genel olarak 2.el piyasası olmadığı için 2.elde değer kaybı yaşadığını biliyorum ve aracı alırkende 2.el fiyatı uygun olanlara bakıyorum. Internette araştırırken bir iki araç dikkatimi çekti.

http://www.sahibinden.com/saab_2006_9-_3_1_9_tid_gumus_rengi_cok_temiz_WQQaXQQ5230711WQQpXQQdisplayitem

http://www.sahibinden.com/satilik_saab_9-_3_1_9_tidWQQaXQQ4900540WQQpXQQdisplayitem?

Bu araç hakkında düşünceleriniz nelerdir. Sizin yaşadığınız olumsuz şeyler veya duyduğunuz olumsuzluklar var mı? veya etrafınızdaki saab kullanıcılarının izlenimleri nasıldır. Tabi olumlu duyduğunuz şeyleride aktarırsanız sevinirim.

Teşekkürler....

• Aracın performansı konusunda bilgim yok ancak Saab markası insanda performanslı araç izlenimi uyandırır. 9-3 daha sportiftir ama 9-5 ağır bir görüntü sergiler.
    Konfor olarak çok övülür. Yalnız bir değer İskandinav üretici Volvo S60 R modeline binme fırsatım oldu. Arka koltukta diz mesafesi çok dar. Coupe araçlar gibi. Saab diz mesafesi hakkında bilgim yok.
    Servis ve parça fiyatlarına bakarsak Türkiye genelinde Saab otomobillern çoğu İstanbul' da diye biliyorum. İstanbul' da servis sıkıntısı olacağını sanmam ancak Ankara belirsiz. Parça fiyatları pahalı ancak özelliklerine göre uygun olduğunu düşünüyorum. Zira elit bir Renault modeli (Renault Safrane) ile Saab parça fiyatları birbirine çok yakındır. Örneğin iki aracın pahalı olan manifold fiyatlarına bakabilirsiniz.
  • Saab almanı tavsiye etmem zira ikinci eli yok

Servis konusunda da ciddi sıkıntı çekersin

İkinci el 9-5 2.3 aero turbo test etmiştim araç 2 yaşında idi... konforu güzel ancak direksiyonun tepkisizliği, frenlerinin böylesine bir araç için kabul edilemeycek derecede kötü oluşu ve aracın dashboardundan kabul edilemeyecek seslerin gelmesi dikkatimi çekmişti

Ondan sonra da saab gözümde bitti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi over and under -- 27 Şubat 2008; 16:27:45 >
  • Bu dediklerin ilk defa senden duyuyorum ilginç Çünkü çoğu test'te saab her zaman iyi sonuçlar alır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ATOM ANT -- 27 Şubat 2008; 11:26:04 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: over and under

Saab almanı tavsiye etmem zira ikinci eli yok

Servis konusunda da ciddi sıkıntı çekersin

İkinci el 9-5 2.3 aero turbo test etmiştim araç 2 yaşında idi... konforu güzel ancak direksiyonun tepkisizliği, frenlerinin böylesine bir araç için kabul edilemeycek derecede kötü oluşu ve aracın dashboardundan kabul edilemeyecek seslerin gelmesi dikkatimi çekmişti

Ondan sonra da saab gözümde bitti

Açıkcası benim korkumda paramla rezil olmak. 3 kuruşluk parça için bi dünya para vermeyelim veya araçın herhangi bir parçası değişeceğinde haftalarca beklemeyelim. İşte benimde öğrenmek istediğim tam olarak bu. Araçın servis durumu parça fiyatları ne durumda. Benim aracı test etme durumum olmadı sadece showroom'da içine binebildim.

• bende şöyle bir araba önereyim bu paraya alınabilecek en kaliteli ve karizmatik dizel araçlardan
    http://www.sahibinden.com/jaguar_x_type_2_0dizelWQQaXQQ3862427WQQpXQQdisplayitem
  • quote:

Orjinalden alıntı: Soviet_union

Bu dediklerin ilk defa senden duyuyorum ilginç Çünkü çoğu test'te saab her zaman iyi sonuçlar alır

gidip test edebilirsin arabayı balkan'da duruyorsa

anlarsın ne demek istediğimi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • şu anda sınıfın premıum olmayanlar da dahil olmak üzere en kötü 3 modelinden birisi.

araç temel olarak vectra ile aynı sadece karoser ve iç mekan farklılıkları var.

jaguar x type çok daha iyi bir seçim olur, onun da alt yapısı önceki kasa mondeo ama mondeo zaten sınıının en iyi modellerinden birisi idi, ayrıca jaguarın imajı (bir çokkişi mercedes ten bile yukarda görüyor) ve bilinirliği saabdan çok daha iyi, saabı kore malı sananlar bile var ülkemizde.
  • Almayı düşündüğünüz aracın 2006 modelini kullandım. Doğrusu umduğumdan kötü buldum. Hayal kırıklığı dahi diyebilirim. İzlenimlerimi sıcağı sıcağına forumda biryerlere yazmıştım, dilerseniz aratabilirsiniz.

Bu ara forumda toplam bir adet Saab sahibi vardır, bunu da hatırlatayım. Saab'ı öven çoğu kişi ya komşusunun arabasını camdan gördüğü kadarıyla yazmakta, ya da Saab'ın gösterge panelinin uçakların göstergelerinden esinlenmiş olduğu bilgisiyle aracı, fotoğraflarına bakarak yere göğe sığdıramamaktadır.

Ek bilgi olarak şunları vereyim: güvenlik ve sağlamlık konusunda tereddütünüz olmasın ama ben Saabların ederinin üzerinde fiyatlara satıldığını düşünüyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: hesheit

Almayı düşündüğünüz aracın 2006 modelini kullandım. Doğrusu umduğumdan kötü buldum. Hayal kırıklığı dahi diyebilirim. İzlenimlerimi sıcağı sıcağına forumda biryerlere yazmıştım, dilerseniz aratabilirsiniz.

Bu ara forumda toplam bir adet Saab sahibi vardır, bunu da hatırlatayım. Saab'ı öven çoğu kişi ya komşusunun arabasını camdan gördüğü kadarıyla yazmakta, ya da Saab'ın gösterge panelinin uçakların göstergelerinden esinlenmiş olduğu bilgisiyle aracı, fotoğraflarına bakarak yere göğe sığdıramamaktadır.

Ek bilgi olarak şunları vereyim: güvenlik ve sağlamlık konusunda tereddütünüz olmasın ama ben Saabların ederinin üzerinde fiyatlara satıldığını düşünüyorum.

Açıkcası bende biraz araştırma yaptım, sordum soruşturdum, araçın parça temininde sıkıntı yaşandığı, çoğu parçanın stokta olmadığını öğrendim, parça dışardan geldiği için gelmesinin uzun sürdüğünü söylediler. Ayrıca parça fiyatlarının abartılı bir şekilde pahallı olduğunu öğrendim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.