Şimdi Ara

SAATLER (1467. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
29.530
Cevap
103
Favori
3.894.761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 14651466146714681469
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: scrafea

quote:

Orijinalden alıntı: fincankahve

quote:

Orijinalden alıntı: scrafea

Tekrardan merhaba arkadaşlar,

kararımı Seiko SNZG17K1 ile değiştirip skywatches.com.sg den almaya karar verdim.ancak bi sorun daha var.gümrük sınırı 75 euro olmuş.saat ise kargo hariç 145 dolar.
    http://www.skywatches.com.sg/reviews/snzg17-snzg17k1-seiko-5-sports-automatic-mens-watch-snzg17k.htm

nasıl yapabilirim?

gümrüksüz getirme şansınız yok, 145 dolar üzerinden yüzde 20 gümrük ödersiniz

en az 50 lira gumruk tutar.boylece turkiyede bulamadigimiz saati yine 300 kusur liraya almis oluruz.

kayıtlı devlet postasıyla alın ama, işin içine FedEX, DHL gibi firmaları sokarsanız çok yüksek meblağlar çıkar karşınıza, hem de prosedürü çok uzatıyorlar bir de araya gümrük müşaviri sokmak zorunda kalıyorsunuz, ben bütün alışverişlerimi devlet postasıyla yapıyorum, gidip yüzde 20 gümrük ( eğer mal AB üyesi ülkelerden geliyorsa gümrük yüzde 18 ) 2 TL de ardiye ( depo ) ücreti ödeyip alıyorum, başka da hiçbir masraf çıkmıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: tachyon

Aynen öyle. Eğer açıldıktan sonra montajı iyi yapılmamışsa bırakın normal saati dalgıç saatlerin bile su geçirme riski vardır. Zaten bu yüzden saati işinin ehline vermek gerekir. Saati servise verip vermemek sizin bileceğiniz iş. Ben size mutlaka su geçirir demedim. İyi montajlanmaz ise riski var dedim. Bu anlattıklarım polemik yapılacak şeyler değil. Gayet net anlaşılır bir şekilde yazdım.

Swatch hakkında dediklerinizi bir Swatch servisi onaylıyor mu?
  • quote:

Ayrıca Swach ların tamir olmadığı tam bir şehir efsanesidir. Youtube da bile nasıl açılıp tamirnin yapıldığını gösteren vidyolar var.

Tamiri için özel videolar hazırlanıyorsa, tamir maliyeti de yeni saati geçecektir herhalde.
  • Arkadaşlar mekanik saat merakı başladı ve ucuz birşey bakarken bunu gördüm.İşimi görür mü ne dersiniz?

www.dealextreme.com/p/day-bird-stainless-steel-self-winding-mechanical-wristwatch-black-golden-44297

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Polemik

quote:

Aynen öyle. Eğer açıldıktan sonra montajı iyi yapılmamışsa bırakın normal saati dalgıç saatlerin bile su geçirme riski vardır. Zaten bu yüzden saati işinin ehline vermek gerekir. Saati servise verip vermemek sizin bileceğiniz iş. Ben size mutlaka su geçirir demedim. İyi montajlanmaz ise riski var dedim. Bu anlattıklarım polemik yapılacak şeyler değil. Gayet net anlaşılır bir şekilde yazdım.

Swatch hakkında dediklerinizi bir Swatch servisi onaylıyor mu?

Bakın aşağıda linkini verdiğim TSF forumunda Bengisaat usta bu husuta bazı bilgiler vermiş. Birde ziyaliv swatch servisinin onarım ve cam değişim hizmeti yaptığını belirtmiş.
    İyi forumlar.

http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=76&t=2773

• Sayın Bengisaat benim dediklerimi onaylıyor, sizin dediklerinizi değil.

Teşekkürler.
  • http://forums.watchuseek.com/attachments/f29/95263d1206208187-fs-lnib-citizen-black-nighthawk-wr-200-dsc01112.jpg

evet yaklasık 2 sene önce aldığım ve sorunsuz olarak kullandığım saatimin yanına eta mekanizmalı fiyat performans aralığına gore uygun bir model arıyorum.Ustadlar bilirler saatimde herhangi bir problem yaşamasamda mekanik saatiniz yoksa sanırım kolunuzda farkında olmadan insan teneke taşıyor hissine kapılıyor.Quartz menizmalı bir saate forumunuzda biraz araştırma yapdıktan sonra 400-500 tl gibi bir rakamı vermenin pek de mantıklı bir şey olmadığını farkettim.

Tercih ettiğim modeller arasında Üstadlar beni bu konuda yonlendirebilirse sevinirim.Bu arada 1000/1500 tl arasında bir secim yapmak zorundayım

1.http://www.garantialsat.com/ilan/hamilton_hm77616333_erkek_kol_saati-38381.html
    Türkiyedeki Hamilton distrübütoru zannedersem pekde mantıklı olmayan fiyatları alıcıya sunuyor.http://www.saatcell.com/Hamilton-Erkek-saat-modelleri/773088-hamilton-hm77616533.html farklı kordona sahip bu modelini 1000 ila 1500 tl arasında arasında peşin olarak magazadan almam mümkün olabilirmi ? Ayrıca bu saat için düşüncelerinizide merak ediyorum

2.El olarak

2.http://www.turksaat.eu/archive/www.turksaatforumu.com/t2319-mido-all-dial-diver.html
    3.http://www.turksaat.eu/archive/www.turksaatforumu.com/t2394-tag-heuer-carrera-automatic.html kondisyonu guzel gorunmesede Sonucda Tag
    4.http://www.turksaat.eu/archive/www.turksaatforumu.com/t2046-iki-adet-alinik-hamilton-saat.html

• quote:

Sayın Bengisaat benim dediklerimi onaylıyor, sizin dediklerinizi değil.

Teşekkürler.

Bengisaat usta kendi yaptığı swatch lar da hiç bir problem yaşamadığını belirtiyor. Bu mu seni haklı çıkaran? Üstelik siz swatch ların tamir edlilmediğini iddia ettiniz ben ise size hem tamir olduğunu hem de bunların distrübitör destekli olduğunu verdiğim linkte ispat ettim. Bumu sizi haklı çıkaran? Ve üstelik bengisaat bu efsanenin kaynağını da bir güzel açıklamış bu mu sizi haklı çıkaran?

Daha da haklıyım diyorsan. Tamam O zaman

• Kısa bir süre önce saatcell.com'dan aldığım Orient Vintage'ın (Kodu: SFD0F004) resimleri. Böyle klasik tarz bir saati bu kadar seveceğim hiç aklıma gelmezdi. Bu saatin beyaz ve siyah kadranlı modelleri de var ama krem rengi kadran tam bir vintage havası veriyor. Sapması şaşılacak kadar -ama bir Orient'ten bekleyeceğim üzere- iyi. Hatta Orient Skeleton Racing saatimden daha iyi -veya aynı- diyebilirim. Üst cam safir, alttaki ise mineral sanırım.

Orijinal deri kayış pek uzundu ve biraz kalitesiz görünmüştü gözüme. Ben de resimlerdeki kayışı aldım. Etli kordonla saat gözümde bir Longines gibi oldu

SAATLER

SAATLER

SAATLER

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi civcivx -- 19 Şubat 2012; 13:15:57 >

• @civcivx
    Harika bir seçim, çok şık ve kaliteli. Güle güle kullanın.
  • quote:

quote:

Sayın Bengisaat benim dediklerimi onaylıyor, sizin dediklerinizi değil.

Teşekkürler.

Bengisaat usta kendi yaptığı swatch lar da hiç bir problem yaşamadığını belirtiyor. Bu mu seni haklı çıkaran? Üstelik siz swatch ların tamir edlilmediğini iddia ettiniz ben ise size hem tamir olduğunu hem de bunların distrübitör destekli olduğunu verdiğim linkte ispat ettim. Bumu sizi haklı çıkaran? Ve üstelik bengisaat bu efsanenin kaynağını da bir güzel açıklamış bu mu sizi haklı çıkaran?

Daha da haklıyım diyorsan. Tamam O zaman

Sayın Bengisaat'in mesajından alıntı yapıyorum. Lütfen dikkatli okuyun.

quote:

Ben yıllardır bu konuda müşteriye sunduğum seçenek iki tanedir.
    -sadece sudan biraz kollayarak saati sorunsuzca kullanmaya devam etmek mi
    yoksa
    -saati atmak ve yenisini almak mı
    2. seçenekte saati zaten çöpe atıp yenisini alacaksınız,ancak tamirde risk varsa bile 15- 20 lira gibi cüzi rakamları göze alıyorsunuz.
    yani en kötü ihtimalde bile saatinizi çöpe atma ihtimali ilk seçenekte daha düşük
    Zaten tamir verimli olmayacağını farkettiğimizde müşteriye bunu belirtiyoruz,ve her türlü ihtimali anlatıyoruz.

Seviyeyi düşürmezseniz çok sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: civcivx

Kısa bir süre önce saatcell.com'dan aldığım Orient Vintage'ın (Kodu: SFD0F004) resimleri. Böyle klasik tarz bir saati bu kadar seveceğim hiç aklıma gelmezdi. Bu saatin beyaz ve siyah kadranlı modelleri de var ama krem rengi kadran tam bir vintage havası veriyor. Sapması şaşılacak kadar -ama bir Orient'ten bekleyeceğim üzere- iyi. Hatta Orient Skeleton Racing saatimden daha iyi -veya aynı- diyebilirim. Üst cam safir, alttaki ise mineral sanırım.

Orijinal deri kayış pek uzundu ve biraz kalitesiz görünmüştü gözüme. Ben de resimlerdeki kayışı aldım. Etli kordonla saat gözümde bir Longines gibi oldu

Bu ara hızı yükselttiniz.

Güle güle kullanın, hayırlı olsun.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sinergy_05

bana cevap verecek birisi yok heralde. buralarda swatch kullanan hiç mi kişi yokmuş. saat alıcakken buradaki yorumlara bakarak alıcaktım. açıkcası yorum olmamasına çok üzüldüm.

neyse ben bugün swatch un beşiktaş mağazasına gittim. orda baktım da mavisi burdaki kadar canlı değildi. onun yerine bunu gördüm
     SAATLER

bu kasaya parlak çelik kayış takmışlardı. muhtemelen başka bir model ama adını sormayı unuttum

hangi rengi daha güzel bu ikisinde sizce.
    aynı modele deri de çelik de oluyormuş buna sevindim. bir de siyah deri kayış alırım

ama daha hala içindeki makine hakkında bilgi istiyorum. kaliteli midir. verdiğim paraya değicek bir makine var mı içinde

bir de swatchsaat.com da bile havaleye %10 indirim yapıyor mağazada nakite indirim yapmam dedi o site swatch un resmi satışı değil mi. öyle biliyordum ben

arkadaşlar herkes orient tissot seiko alıcak değil. öğrenciyim, ablam hediye olarak alıcak. bütçem bu kadar ancak. 1000 liralık saat olunca cevap vermeniz ama 300 liralık saate ilgilenmemeniz hoş değil. bilmiyorum belki de yanlış anlıyorum ama bu da son soruşum. bakalım cevap gelicek mi

Renk konusunda karar sizin, ama tek saatiniz olacaksa siyah tüm kıyafetler ile daha rahat kullanılabilecek bir seçenek olacaktır.

İçinde Swiss Made bir pilli makine barındırır. Standart bir kullanıcının tüm ihtiyaçlarını gayet güzel karşılayacaktır. Swatch'un tek ciddi sorunu, tamirinin mümkün olmamasıdır, ama bu bütçe ile daha kaliteli ve şık bir saat almak zor olduğundan bence Swatch iyi bir seçim olacaktır.

Bir ara Orient Mako çok uygun fiyatlara satılıyordu, bence bir de onu araştırın. Mako uzmanı çok arkadaş var, onlar bu konuda daha detaylı bilgi verecektir.

İndirim konusunda ise bilgim yok.

Burada ki yorum size ait ise aynen alıntı yaptım bakın ne demişsiniz
    quote:

Swatch'un tek ciddi sorunu, tamirinin mümkün olmamasıdır,

Tamirinin mümkün olduğu verdiğim bir kaç linkte zaten göründü. Söz konusu linkte lütfüliv'in dediklerine istinaden bunun distrübütör kontrolünde olduğunu da görebiliriz. Daha neyi tartışıyoruz?

• Tamir edildikten sonra saat eski haline getirilebiliyor mu?

Sayın Bengisaat de ifade ediyor, saat su geçirmezliğini kaybediyor.

Bence de hala neyi tartışılıyoruz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: socinnien

http://forums.watchuseek.com/attachments/f29/95263d1206208187-fs-lnib-citizen-black-nighthawk-wr-200-dsc01112.jpg

evet yaklasık 2 sene önce aldığım ve sorunsuz olarak kullandığım saatimin yanına eta mekanizmalı fiyat performans aralığına gore uygun bir model arıyorum.Ustadlar bilirler saatimde herhangi bir problem yaşamasamda mekanik saatiniz yoksa sanırım kolunuzda farkında olmadan insan teneke taşıyor hissine kapılıyor.Quartz menizmalı bir saate forumunuzda biraz araştırma yapdıktan sonra 400-500 tl gibi bir rakamı vermenin pek de mantıklı bir şey olmadığını farkettim.

Tercih ettiğim modeller arasında Üstadlar beni bu konuda yonlendirebilirse sevinirim.Bu arada 1000/1500 tl arasında bir secim yapmak zorundayım

1.http://www.garantialsat.com/ilan/hamilton_hm77616333_erkek_kol_saati-38381.html
    Türkiyedeki Hamilton distrübütoru zannedersem pekde mantıklı olmayan fiyatları alıcıya sunuyor.http://www.saatcell.com/Hamilton-Erkek-saat-modelleri/773088-hamilton-hm77616533.html farklı kordona sahip bu modelini 1000 ila 1500 tl arasında arasında peşin olarak magazadan almam mümkün olabilirmi ? Ayrıca bu saat için düşüncelerinizide merak ediyorum

2.El olarak

2.http://www.turksaat.eu/archive/www.turksaatforumu.com/t2319-mido-all-dial-diver.html
    3.http://www.turksaat.eu/archive/www.turksaatforumu.com/t2394-tag-heuer-carrera-automatic.html kondisyonu guzel gorunmesede Sonucda Tag
    4.http://www.turksaat.eu/archive/www.turksaatforumu.com/t2046-iki-adet-alinik-hamilton-saat.html

İkinci el ilanlarından ilki satılık ilanı değil. Diğerleri ise oldukça eski, saatler satılmış olabilir.

Alışveriş siteleri ilginç fiyatlar verebiliyorlar ama site güvenilir mi, onu bilemem. Dolandırıcı çok fazla.

Bu göstermiş olduğunuz saatlerin hepsi bence gayet iyi, isterseniz güncel ilanları araştırın.

Sahibinden.com'da güzel ikinci el Oris'ler vardı, bence inceleme değer.

• Ayrı forum için o kadar çabaladık, güzel bir forum açıldı, ama ısrarla bu konuya yazılmasını anlayamıyorum.

Bu konudaki en büyük şikayet çok fazla mesaj yazıldığı için bazı mesajların görülmemesi ve cevaplanmaması idi.

SAATLER konusuna ısrarla yeni mesaj yazılması halinde forum açılmasının hiç bir pratik sonucu kalmadığı fikrindeyim.
  • quote:

Tamir edildikten sonra saat eski haline getirilebiliyor mu?

Sayın Bengisaat de ifade ediyor, saat su geçirmezliğini kaybediyor.

Bence de hala neyi tartışılıyoruz?

Evet sizde biraz ilerleme var. Önceleri tamir edilmesi mümkün değil diyordunuz şimdi, tamir edildikten sonra ya dönüldü.
    Güzel bir gelişme...

Aynı linkte ki Ziyaliv'in söylediklerini herhalde hesaba hiç katmıyorsunuz bakın ne demiş!

quote:

Arkadaşlar son olarak swatch bayisi olarak swatch teknik servis de cam değişimi ve bazı arızaların onarımına başladılar. Dilerseniz Eren Holding 0 212 551 09 10 dan detaylı bilgi alabilirsiniz. Biz birkaç müşterimizin saatinin camlarını swatch teknik serviste değiştirdik.

Ben burada ki alıntıdan söz konusu tamirin distrübütör kontrolünde olduğunu anlıyorum. Siz ne anlıyorsunuz? Distrübütör kontolünde tamir görmüş her saat eski haline döner diye biliyorum. Eski haline dönderemiyorlarsa o zaman ürün değişimi gerekir ki aslında konumuz da zaten bu değil. Konumuz Swatch saatlerin tamirinin mümkün olup olmaması ki siz mümkün olmadığını iddia etmiştiniz.

quote:

Swatch'un tek ciddi sorunu, tamirinin mümkün olmamasıdır,

• quote:

Orijinalden alıntı: socinnien

http://forums.watchuseek.com/attachments/f29/95263d1206208187-fs-lnib-citizen-black-nighthawk-wr-200-dsc01112.jpg

Aynı saati kullanıyorum ve çok memnunum. Bir tane baklası kırıldı ve İzmir'de bulamadım. Yurtdışından almıştım, arayış içindeyim. Sizde yedek bakla varsa ve satmayı düşünürseniz PM ile görüşelim lütfen.

• Israrla seviyesiz davranıyorsunuz, sizinle daha fazla tartışacak değilim.

Makinesi yapılacak diye su geçirmezliğin feda edilmesi benim için tamir değildir.

Zaten tamir, ürünün orijinalliğini bozulmadan yapılır, bozuyorsa ben ona tamir demem. Swatch'un tamiri saatin orijinalliği bozulmadan yapılamaz.

Umarım anlamışsınızdır, ama hiç sanmıyorum. Benim için konu burada kapanmıştır.
  • quote:

Israrla seviyesiz davranıyorsunuz, sizinle daha fazla tartışacak değilim.

Makinesi yapılacak diye su geçirmezliğin feda edilmesi benim için tamir değildir.

Zaten tamir, ürünün orijinalliğini bozulmadan yapılır, bozuyorsa ben ona tamir demem. Swatch'un tamiri saatin orijinalliği bozulmadan yapılamaz.

Umarım anlamışsınızdır, ama hiç sanmıyorum. Benim için konu burada kapanmıştır.

Tartışmaya gerek bile yok, Swatch'un tamir edilmediğini herkes bilir.

Servisten gelen net cevap.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tanreall -- 19 Şubat 2012; 14:37:29 >

• 
Sayfa: önceki 14651466146714681469
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.