Şimdi Ara

SAATLER (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29.530
Cevap
103
Favori
3.894.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • PANERAİ 1950 FİDDY SAATİMİN KADRANI C3 TRİTEC MAXIMUM VERİM...BENİMKİ 47 MM...
     SAATLER

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Azizim -- 24 Nisan 2008; 0:45:00 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: yigit tuna

quote:

Orjinalden alıntı: blueduck

gerçekten harika omegayı bile gölgede bıraktı

ben bu saatide cok aradım ama bulamadım umarım arkadasınızda vardır.cok az fonksiyona sahip ama inanılmaz cekici bir saat.sanırım acun ılıcalıda var kutulu bir programında sanki kolunda gördüm.

elinde varmı bilmiyorum ama yarın ilk iş tekrar aramak olucak
    istese bulur, uyduruk 2 iwc ye bedel bence bu saat
    acunun saati benimde dikkatimi çekmişti açıkçası
    demek buymuş

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: yigit tuna

quote:

gerçekten harika omegayı bile gölgede bıraktı

ben bu saatide cok aradım ama bulamadım umarım arkadasınızda vardır.cok az fonksiyona sahip ama inanılmaz cekici bir saat.sanırım acun ılıcalıda var kutulu bir programında sanki kolunda gördüm.

elinde varmı bilmiyorum ama yarın ilk iş tekrar aramak olucak
    istese bulur, uyduruk 2 iwc ye bedel bence bu saat
    acunun saati benimde dikkatimi çekmişti açıkçası
    demek buymuş

isterseniz arkadaşıma sorayım belki onda bu model vardır.

• isterseniz arkadaşıma sorayım belki onda bu model vardır.

iyi olur aslında hem de fiyat karşılaştırması yapmış oluruz.
  • evet acunla birlikte hakan ünsal da görmüştüm.
  • panerai pam 152 purdey lion...
     SAATLER

SAATLER

SAATLER

SAATLER

• 649X serisinden birkaç güzel resim.
     SAATLER

SAATLER

SAATLER

SAATLER

SAATLER

SAATLER

SAATLER

SAATLER

SAATLER

SAATLER

• ne diyim mükemmel makinalar.
  • ......"şu an için 4 tane replika saatim var.
    (tag mercedes , chopard mille miglia , breitling bentley ve lange söhne)
    birde orjinal lacoste marka saatim var genelde kullandığım.
    2-3 hafta öncesine kadar toplam 9 replikam vardı 5 tanesini hediye ettim pek beğenmediğim modellerdi çünkü."

emre bey, buraya takıldığınız süre mevcutlarıda hediye eder, 1.sınıflara yönelirsiniz gibi geliyor bana, çünkü etkilenmemek mümkün değil.
  • quote:

Orjinalden alıntı: uskan

......"şu an için 4 tane replika saatim var.
    (tag mercedes , chopard mille miglia , breitling bentley ve lange söhne)
    birde orjinal lacoste marka saatim var genelde kullandığım.
    2-3 hafta öncesine kadar toplam 9 replikam vardı 5 tanesini hediye ettim pek beğenmediğim modellerdi çünkü."

emre bey, buraya takıldığınız süre mevcutlarıda hediye eder, 1.sınıflara yönelirsiniz gibi geliyor bana, çünkü etkilenmemek mümkün değil.

kuvvetle muhtemel diyebilirim çünkü önceleri yalnızca şekile önem verirken şimdi kullanılan malzeme ve mekanizmasına ve nihayetinde de kalitesine önem vermeye başladım
    ama elimde tuttuğum replikalar da oldukça kaliteli yani teneke değil bunları hediye vereceğimi pek sanmıyorum
    ama yavaş yavaş kaliteye kaymaya başladım

• doğrudur elinizdekileri şimdilik kıyamıyabilirsiniz, 1. sınıflara başlayınca gözden düşmeye başlarlar,hadi bakalım hayırlısı.
  • arkadaslar şu kadranlarda kullanılan teknik ve maddeler hakkında detaylı bilgiye sahip olan varmı?
    mesela TRİTEC nedir?
    başında olan C3 neyi ifade eder?
    Super-LumiNova® nedir?
    TRİTİUM nedir ?avantaj ve dezavantajları neler?
    kadranlarda kullanılan Carbon ,tritium,promethium,thallium maddelerinin ışıma düzeyleri hangi aralıklarda olmalı ,toksisite ve yarılanma degerleri?
    Luminox Light Technology nin bu sistemlerden farkı nedir?
  • sanırım bilen yok,açıklarsan seviniriz.
  • sadece tritiumu biliyorum yada bildiğimi zannediyorum ;
    parlaklık veren bir metal olarak duymuştum ama saatlerde fosfor görevi gören şeye de deniyor olabilir.
    tabi avantaj ve dezavantajı hakkında bilgi sahibi değilim
  • quote:

Orjinalden alıntı: uskan

sanırım bilen yok,açıklarsan seviniriz.

deniz bey hafta sonu bu konuda detaylı bir yazi koyacagım yogunlaştım diyebilirim ,azizim bey c3 tritec kullanıyorum fln dediginde kimse ne oldugunu sormayınca herkes biliyor zannettim
  • kadranlarda ve handlarda kullanılan fosforlar çeşitli sınıflara ayrılmaktadır.
    C1 Colour "C1" for white (beyaz)
    C3 Colour "C3" for yellow (sarı)
    C5 Colour "C5" for greenish-yellow (gri-sarı)
    C7 Colour "C9" for blue-green (mavi-gri)
     SAATLER

SAATLER

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Azizim -- 25 Nisan 2008; 13:52:37 >
  • çeşitli tritec hand ve kadranlar...panerai tritec kadran ve handlarıyla meşhurdur.
     SAATLER

SAATLER

SAATLER

SAATLER

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Azizim -- 25 Nisan 2008; 1:42:10 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Azizim

kadranlarda ve handlarda kullanılan fosforlar çeşitli sınıflara ayrılmaktadır.
    C1 Colour "C1" for white (beyaz)
    C3 Colour "C3" for yellow (yeşil)
    C5 Colour "C5" for greenish-yellow (gri-yeşil)
    C7 Colour "C9" for blue-green (mavi-gri)
     SAATLER

SAATLER

burada küçük bir hata olmuş C3 yellow(sarı)olucaktı C5 yeşilimtırak sarı,C9 da mavimsi yeşil.sizin kadranınızda C3 degil C7green (yeşil)olmalı.birde TRİTEC bir markamıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ytuna -- 25 Nisan 2008; 4:43:33 >

• yiğit bey saatçimle konuştum
    iwc big pilot modelini bulmuş benim için getiriyor, sanırım haftasonu görme şansım olacak.
    bu saatte nelere dikkat etmeliyim telefonda fazla konuşamadık otomatik mi daha sağlıklı o9lur yoksa pilli mi?
    kadranında kordonuna kadar belli başlı hangi özelliklerine bakmalıyım
    kısaca bilgi verebilirseniz memnun olurum.

selamlar..
  • quote:

yiğit bey saatçimle konuştum
    iwc big pilot modelini bulmuş benim için getiriyor, sanırım haftasonu görme şansım olacak.
    bu saatte nelere dikkat etmeliyim telefonda fazla konuşamadık otomatik mi daha sağlıklı o9lur yoksa pilli mi?
    kadranında kordonuna kadar belli başlı hangi özelliklerine bakmalıyım
    kısaca bilgi verebilirseniz memnun olurum.

selamlar..

şimdiden hayırlı olsun emre bey,öncelikle big pilot calibre 51111 kullanır ve bu iwc ye özgü 168 saat power reserveli bir mekanizmadır.big pilotta ben isviçre mekanizma zaten bilmiyorum sizede büyük ihtimal japon yada çin mekanizmalı bir saat gelicektir.yanlış hatırlamıyorsam 21 jewel lık bir miyota olmalı onu kullanabilirler eger o olursa alın.ama böyle rotorda 25 jewel filan yazan iwc gravürlü bir mekanizma görürseniz ben quartz mekanizmalı olanı tercih etmenizi öneririm.ayrıca deri kordonu ve çelik kalitesinede iyice bakın.birde kadran hatasına dikkat edin.big pilotta reserve süresi olan 7 gün göstergesi bulunur ve bu benim foruma koydugum resimdeki gibi olan yenidir birde eski versiyonu vardır tarih gösterge kısmına dikkat edin hata olabilir.farkları anlayabilmeniz için saati görmeden orjinalini iyice bir ögrenin.

• 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.