Şimdi Ara

SAATLER (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29.530
Cevap
103
Favori
3.894.120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet yanlış yazmışım...ayrıca tritec saatlerde ve handlarda fosfor üreten bir firmanın adı.rc tritec special colors

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Azizim -- 26 Nisan 2008; 22:17:07 >
  • arkadaşlar, citizen'in eco drive perpetual sistemi ile seiko'nun kinetic perpetual (autırelay) sisteminin, artıları eksileri,hassasiyet durumları,kısaca biribirlerine üstünlükleri ve buna bağlı olarak tercih edilmesi halinde bu iki sistemden hangisinin tercih edilmesi gerektiğini gerekçeleri ile birlikte açıklayabilirmisiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi de-ka -- 25 Nisan 2008; 20:09:20 >
  • arkadaşlar bir internet açık arttırma sitesinde 100 ytl ye Vostok-Europe Mriya W/Stainless Steel Band saati buldum.Sizce nasıl tavsiye edermisiniz.Sizce bu fiyatı edermi.[simage][/simage]

SAATLER
  • quote:

Orjinalden alıntı: behramsefir

arkadaşlar bir internet açık arttırma sitesinde 100 ytl ye Vostok-Europe Mriya W/Stainless Steel Band saati buldum.Sizce nasıl tavsiye edermisiniz.Sizce bu fiyatı edermi.[simage][/simage]

SAATLER

her ne kadar rus saatlerine güvenmesemde bu fiyata alınır.

• quote:

Orjinalden alıntı: uskan

arkadaşlar, citizen'in eco drive perpetual sistemi ile seiko'nun kinetic perpetual (autırelay) sisteminin, artıları eksileri,hassasiyet durumları,kısaca biribirlerine üstünlükleri ve buna bağlı olarak tercih edilmesi halinde bu iki sistemden hangisinin tercih edilmesi gerektiğini gerekçeleri ile birlikte açıklayabilirmisiniz?

iki sistem arasındaki farkı bilmiyorum ama ben senin yerinde olsam seıko alırım piyasa değeri hem üretim olarak hemde marka değeri olarak daha fazla.
  • panerai pam 818 purdey
     SAATLER

SAATLER

SAATLER

• Selam arkadaşlar,
    Çok değişik bir forum olmuş saatlerle ilgili bu kadar ayrıntıya şaşırdım doğrusu.
    Birde cahilliğime veriniz ,replika nedir? markamı , taklit mi demek istiyorsunuz.

Bu sıralar şu sattle ilgileniyorum ne dersiniz.
    Momentus 1185C-04AC
    Titanium kasa - kordon , pilli bir saat 200-250 ytl arası.

Resim yükleyemedim her nedense...

Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi carenfly -- 27 Nisan 2008; 3:08:49 >
  • benimde almayı çok istediğim saatte bu. tabi bulabilirsem

SAATLER

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkYNeT-06 -- 29 Nisan 2008; 2:22:44 >
  • selmlar;

Arkadaşım bu saatin aynısından bizde de var. 1974 model. Ancak bir yıldır arızalı. kinetik enerji ile çalışıyor. Ancak çalışmaya başladıktan sonra bıraktığımızda 3-4 saat içinde duruyor. 35 yıldır babam bunu kullanıyordu. 1 yıldır 10 liralık işporta malına mahkum oldu. Bu saatlerin tamiri mümkünmüdür. Yeni saatçiler bu saatten anlarmı. Ben açsam diyorum , içini bir temizlesem. Ne dersiniz.
    İyi akşamlar.

quote:

buda 67-70 yılları arasında imal edilmiş,70 de alınma hala çalışır durumda "cal.6119" mekanizmalı,babama ait bir seiko 5,halen ben kullanıyorum.

SAATLER

• quote:

arkadaşlar, citizen'in eco drive perpetual sistemi ile seiko'nun kinetic perpetual (autırelay) sisteminin, artıları eksileri,hassasiyet durumları,kısaca biribirlerine üstünlükleri ve buna bağlı olarak tercih edilmesi halinde bu iki sistemden hangisinin tercih edilmesi gerektiğini gerekçeleri ile birlikte açıklayabilirmisiniz?

deniz bey 2 mekanizmada aynı accuracy e sahip + - 15 sn / ay. saatlerin materyal kaliteleri seikonun safir camı dışında aynı fakat burada bir ön bilgi vermeliyim seiko sapphlex diye adlandirdigi bir sistem kullanır ,buda mineral cam üzerine safir cam kaplamasıdır yani cam bir bütün olarak safir degildir.tercih konusundada fiyat ve mekanizma özellikleri bence tercihinizde belirleyici olsun performans konusunda birbirlerine üstünlükleri yok.

• sistemlerini biraz inceleyince seikonun şarzının tamamen kinetic yani kol hareketine bağlı olduğunu ve bir kenara bırakılırsa çalışma süresinin daha düşük olduğunu, citizen in şarz olayının ise herhangi bir ışık kaynağından (yapay ışık mum ışığı da dahil -eğer doğruysa-) olduğunu ve şarzının daha uzun süre gittiğini anladım, yani şarz olayları ve sistemleri oldukça farklı gözüküyor, elbette dizayn konusunda seiko bir adım önde, fiyatı da neredeyse ./.50 seiko pahalı, burada fiyata bakılırsa citizen,dizaynda seiko, geriye belirleyici unsur sistem kalıyor oda az çok belli olmakla birlikte pratikde, yani kullanımda hangisi verimli ve ön plana geçer ve uzun vadede sorunsuz olur, sorun burada gibi, birde bunlarda değişik sistemlerle şarz olayı gerçekleştiğine göre demek ki şarzlı bir pil olayı var ki,belkide yok,ben tam olarak bilemiyorum (tanıtımlarında kesinlikle pil değişimi gerekmeyen bir sistem olarak lanse edilmekde isede) her şarz olan pilin-akünün bir ömrü bulunduğuna göre, bu saatlerde bu durum nasıldır?, yani yaklaşık kaç sene sonra pil değişimi gerekir,gerçekden pil değişimi gerekmiyor mu?
    not:malzeme kalitesi aynı olan saatlerden,cam farkı ile öne geçen seikonun safir camının sun'i bir yöntemle elde edildiğini bilmiyordum,öğrendiğim iyi oldu,o zaman yine seikonun kullandığı sertleştirilmiş mineral kristal cam ile arasında çok bir fark yok galiba,doğrumudur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi de-ka -- 27 Nisan 2008; 23:02:17 >

• bence anlamıyorsanız açıp temizlemeye kalkmayın, en iyisi bildiğiniz,güvendiğiniz veya tavsiye edilen bir saatçi bulup, müdahale ettirin, yenileri bilmem ama eski saatçiler bu işden anlıyorlar, zaten belli yaş grubunun üzerindekiler hala bu saatleri kullanıyorlar, yani bilinmeyen bir sistem değil, bende fotoğrafda görülen faal durumdaki saatimi daha önce çalıştığım-bulunduğum bir il'de güvendiğim bir saatçiye açtırıp sadece bakım yaptırmıştım.

quote:

Orjinalden alıntı: carenfly

selmlar;

Arkadaşım bu saatin aynısından bizde de var. 1974 model. Ancak bir yıldır arızalı. kinetik enerji ile çalışıyor. Ancak çalışmaya başladıktan sonra bıraktığımızda 3-4 saat içinde duruyor. 35 yıldır babam bunu kullanıyordu. 1 yıldır 10 liralık işporta malına mahkum oldu. Bu saatlerin tamiri mümkünmüdür. Yeni saatçiler bu saatten anlarmı. Ben açsam diyorum , içini bir temizlesem. Ne dersiniz.
    İyi akşamlar.

quote:

buda 67-70 yılları arasında imal edilmiş,70 de alınma hala çalışır durumda "cal.6119" mekanizmalı,babama ait bir seiko 5,halen ben kullanıyorum.

SAATLER

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi de-ka -- 27 Nisan 2008; 10:55:48 >

• quote:

Selam arkadaşlar,
    Çok değişik bir forum olmuş saatlerle ilgili bu kadar ayrıntıya şaşırdım doğrusu.
    Birde cahilliğime veriniz ,replika nedir? markamı , taklit mi demek istiyorsunuz.

Bu sıralar şu sattle ilgileniyorum ne dersiniz.
    Momentus 1185C-04AC
    Titanium kasa - kordon , pilli bir saat 200-250 ytl arası.

Resim yükleyemedim her nedense...

Şimdiden teşekkürler.

SAATLER
    istediğin saat bu galiba...
    replica taklit anlamına gelmektedir orijinal ürünün birebir aynısını üretmek manasında kullanılır.momentus yerine 250 ytl ye güzel bir seıko saat alınır momentus firması da japon fakat seıko kadar kaliteli değil.seıko almanı tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Azizim -- 27 Nisan 2008; 14:16:37 >

• quote:

selmlar;

İyi akşamlar.

quote:

SAATLER

makine yorulmuş.iyi bir saatçi tekrar çalışmasını sağlayabilir kısacası bakıma ihtiyacı var 35 senedir devamlı çalışıyor ayrıca kapağını açmak için anahtarın olması lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Azizim -- 27 Nisan 2008; 14:29:51 >

• el primero...zenith dünyanın en iyi calibrelerini üretir
     SAATLER

SAATLER

SAATLER

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Azizim -- 27 Nisan 2008; 22:07:18 >

• quote:

sistemlerini biraz inceleyince seikonun şarzının tamamen kinetic yani kol hareketine bağlı olduğunu ve bir kenara bırakılırsa çalışma süresinin daha düşük olduğunu, citizen in şarz olayının ise herhangi bir ışık kaynağından (yapay ışık mum ışığı da dahil -eğer doğruysa-) olduğunu ve şarzının daha uzun süre gittiğini anladım, yani şarz olayları ve sistemleri oldukça farklı gözüküyor, elbette dizayn konusunda seiko bir adım önde, fiyatı da neredeyse ./.50 seiko pahalı, burada fiyata bakılırsa citizen,dizaynda seiko, geriye belirleyici unsur sistem kalıyor oda az çok belli olmakla birlikte pratikde, yani kullanımda hangisi verimli ve ön plana geçer ve uzun vadede sorunsuz olur, sorun burada gibi, birde bunlarda değişik sistemlerle şarz olayı gerçekleştiğine göre demek ki şarzlı bir pil olayı var ki (tanıtımlarında kesinlikle pil değişimi gerekmeyen bir sistem olarak lanse edilmekde isede) her şarz olan pilin-akünün bir ömrü bulunduğuna göre, bu saatlerde bu durum nasıldır?, yani yaklaşık kaç sene sonra pil değişimi gerekir, bu piller şu an için pek bilinmeyebilir, belkide bulunmayabilir ama yaklaşık olarak bu pillerin parasal değeri nedir?, eğer sonuçda-toplamda quartz saatlerin pillerinin değerini bulup geçecekse (çokda önemli olmamakla birlikde),maddi yönden değilsede psikolojik yönden etkileyici olabilir.
    not:malzeme kalitesi aynı olan saatlerden,cam farkı ile öne geçen seikonun safir camının sun'i bir yöntemle elde edildiğini bilmiyordum,öğrendiğim iyi oldu,o zaman yine seikonun kullandığı sertleştirilmiş mineral kristal cam ile arasında çok bir fark yok galiba,doğrumudur?

sapphlex hardlexten cizilmeye karşı direnç bakımından daha üstün fakat seikonun neden böyle bir sistem geliştirdiginide anlayamıyorum ,tüm safir kullansalar zararmı edicekler. ve eco-drive

sistem olarakta saat yıllandıkça power reserve süreniz tabiki azalıcaktır fakat eco-drive ışık kaynaklı oldugundan bunu zor anlayabilirsiniz ancak yetkili servislerde kesin bunların yenilemeleri yapılıyordur.birde eco-drive fiyatının yanında daha fazla fonksiyona sahip.

• brave5213 arkadaşımızın topic te tanıttığı urwerk marka saate hayran kaldım doğrusu ama o fiyatlara sahip bi saatide alamayacağımız kesin acaba bu saatin replicası olmazmı? çinde olsa endonezyada olsa çok isterim, gerçekten müthiş bi saat. saati okumak ise şimdiye kadarki klasik saatlerden bile daha kolay.3 lü dönen prizmanın tasarımı ve zamanı belirlemesi bi tasarım ve zeka harikası.....
  • merhaba arkadaşlar saat konusunda uzman arkadaşlara bi sorum olcak ben bu saati aldım 1 hafta önce 250 ytl ye siteden baktım satışı 360 ytl nerdeyse orada.nasıl o kadar ucuza aldım bilemiyorum hala biraz pazarlık sonucu indik tabiki oraya. saat momentus ilk başta modelini bilmiyordum kullanma klavuzunda farklı model ismi yazıyordu çünkü.siteden baktım saat bu alttaki bide bi sorum olcak benim saniye ve dakika kolu tam çizgiler üzerinde olmuyor yani saat tam dakikayı doldurup saniye 12 üzerindeyken dakika koluda o dakika çizgisini tam ortalamıyor arada kalıyor saniyede çucuklar arasında kalıyor bu sorunmudur acaba aldığım yere götürüp belirtyeimmi sorunu? 2 yıl garantili.

işte saat

SAATLER

buda özellikleri sitede yazdığı kadarıyla:

Marka : Momentus

malum sitedeki fiyat:

Fiyatı : 230,00 USD + KDV
    Kdv dahil : 357,14 YTL
    Taksitle : 32,14 YTL X 12
    Havale ile : 357,14 YTL

Özellikler

Çelik Kasa ve Kordon
    1/10 sn Kronometre
    60 dakikalık Geri Sayım
    24 Saat am/pm Göstergesi
    Çift Alarm – Lokal Saat
    Vidalı kasa kapağı
    Kilitli Klips
    Tarih Göstergesi 100m Su Geçirmezlik

bana saat hakkında bilgi ve yukarıda sorularım hakkında yardımcı olursanız sevinirim cevaplarınızı bekliyorum çok hoşuma giden bi saaat o yüzden aldım.birde ben uzun aradan sonra ilk kez kullancam saat.nelere dikkat etmeleyim?

• birçok saatte ibreler gösterge üzerinde tam durmaz normal yani...saatin pili bittiğinde kaiteli pil almanı öneririm çünkü saatin ömrünü uzatan en önemli öge pildir.kalitesiz piller saatin ömrünü kısaltır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Azizim -- 28 Nisan 2008; 12:55:06 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ihal

brave5213 arkadaşımızın topic te tanıttığı urwerk marka saate hayran kaldım doğrusu ama o fiyatlara sahip bi saatide alamayacağımız kesin acaba bu saatin replicası olmazmı? çinde olsa endonezyada olsa çok isterim, gerçekten müthiş bi saat. saati okumak ise şimdiye kadarki klasik saatlerden bile daha kolay.3 lü dönen prizmanın tasarımı ve zamanı belirlemesi bi tasarım ve zeka harikası.....

o tür komplike saatlerin replicasını bulamazsın...
  • 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.