Şimdi Ara

Saatte Durma Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
22.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Saati ayarladıktan bir süre sonra saat duruyor neden böyle oluyor anlamadım beylerPili falan bitik değil.Saat böyle bişi
    http://www.hizlisaat.com/Casio-EF-534D-7AVDF,PR-11779.html

• Yapay Zekanın Yanıtı

Saatte Durma Sorunu

Saatlerinizin neden durduğunu ve bu sorunu nasıl giderebileceğinizi merak ediyor olabilirsiniz. Saat durmasının birkaç yaygın nedeni vardır:

• Pil Sorunları: Pilli saatler, pilleri bittiğinde durma eğilimindedir. Pillerin ömrü kullanılan saatin modeline ve pilin kalitesine bağlı olarak değişebilir.

• Çarpma ve Sarsıntı: Ani çarpma ve sarsıntılar, saatinizin içindeki hassas bileşenlere zarar vererek durmasına neden olabilir.

• Mıknatıslama: Saatler güçlü mıknatıslara maruz kaldığında miknatıslanabilirler ve bu da mekanizmanın düzgün çalışmasını engelleyebilir.

• Toz ve Kir: Saatinizin içine toz ve kir girerse, hassas dişlilerin bloke olması ve saatin durması mümkündür.

• Yağlama Eksikliği: Saatlerdeki hareketli parçaların düzenli olarak yağlanması gerekir. Yağlama yoksa, parçalar birbirine sürtünerek aşınabilir ve sonunda saatin durmasına neden olabilir.

Saatin Saniyesi Takılıyorsa

Saatinizin saniyesi takılıyorsa, bunun nedeni şunlardan biri olabilir:

• Debriyaj Sorunu: Debriyaj, saniye ibresini tahrik eden yönlülük mekanizmasıdır. Debriyaj hasar görmüşse, saniye ibresi takılmaya başlayabilir.

• Dişli Sorunu: Saniye ibresini tahrik eden dişlilerde hasar veya kirlenme varsa, saniye ibresi düzensiz hareket edebilir veya takılı kalabilir.

• Pil Voltajı Düşüklüğü: Pilli saatlerdeki pil voltajı düşük olduğunda, saatin saniye ibresi yavaşlayabilir veya takılı kalabilir.

Evdeki Saatlerin Durması

Evdeki saatleriniz sürekli duruyorsa, bunun nedeni şunlardan biri olabilir:

• Güç Kaynağı Sorunları: Elektrikli saatler güç kesintilerinden veya elektrik kablolarındaki sorunlardan etkilenebilir.

• Pil Sorunları: Pilli saatler, pilleri bittiğinde durur.

• Mekanik Sorunlar: Eski veya bakımsız saatlerde mekanik sorunlar gelişebilir ve durmalarına neden olabilir.

Duvar Saati Sürekli Duruyorsa

Duvar saatiniz sürekli duruyorsa, aşağıdakilerden biri sorumlu olabilir:

• Askı Sorunları: Duvar saati yanlış asılmış olabilir veya askısı gevşemiş olabilir.

• Pil Sorunları: Pilli duvar saatlerinde pillerin düzenli olarak değiştirilmesi gerekir.

• Mekanik Sorunlar: Eski veya bakımsız duvar saatlerinde mekanik sorunlar gelişebilir ve durmalarına neden olabilir.

Saatinizin durma sorununu çözemediyseniz, profesyonel bir saat tamircisine başvurmanız önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • belirli bir saatte mi duruyor peki? bende de casio var saniye dakikaya takılıyor her gün akşam saat 19:05 gibi takılıyor camına bir iki tıklıyorum düzeliyor
  • Ne kadar süredir kullanıyorsun. Benimde benzer Seiko saat var yaklaşık 6 yıldır kullanıyorum, aynı sorunu vardı. Saatçi arkadaşımdı götürdüm içersindeki yağın (hareketli parçalarda yağ vardır) biriktiği gibi birşey dedi.

2 gün kadar sürdü temizledi ve şuan sorunsuz kullanıyorum.
  • büyük olan saniye çalışmaz genelde. içindeki ufak saniye çalışır. büyük olan bir nevi kronometredir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Piêr Dé Sans

büyük olan saniye çalışmaz genelde. içindeki ufak saniye çalışır. büyük olan bir nevi kronometredir.

Evet onu bende biliyorumonu 12(00)'de bırakıyorumçalıştırmıyorum içerisindeki küçük çerçevede saniyehareket ediyor ancak bir süre sonra 3-20 dk arasında duruyor tekrar ayarlamam gerekiyor
  • Bir kızla yataktayım SS'lidesem üşüşürdüzün değil mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1. Vitesten boşa atma problemi
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • pili zayıf yada bitmek üzere olabilir bi saatçiye göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tam_Türk

Bir kızla yataktayım SS'lidesem üşüşürdüzün değil mi?

Hocam bir saatçiye göster, 3-5 TL'ye bakar galiba.(İlk sor tabi kaça yaparsın diye)
  • butun parcaları en ufak parcasına kadar sokulup yaglanıp tekrar birlestirilecek en az 70 80 lira tutuyor cok onemli degilse yeni saat al derim tanıdık saatci varsa yapar anca ucuza cunku sırf iscilik parası en ufak disliye kadar sokuyolar cunku.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cradl3

butun parcaları en ufak parcasına kadar sokulup yaglanıp tekrar birlestirilecek en az 70 80 lira tutuyor cok onemli degilse yeni saat al derim tanıdık saatci varsa yapar anca ucuza cunku sırf iscilik parası en ufak disliye kadar sokuyolar cunku.

Ben bu işlemi 20TL ye yaptırmıştım, 70-80 de ya rakamı attın yada çok kazık.
  • 3 saatciye sordum bu fiytı verdiler atma yok
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.