Şimdi Ara

Sabahları geç çalışma ve rolantideki dengesizlik sorunum ve çözümü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yaşadığım sorunu ve çözümünü yazmak istedim, umarım benzer sorunu yaşayan kişilere bir yardımı dokunur. 2008 model 1.2 Corsa D aracımda sabahları ilk marş çalışmıyordu. 2. Marşta çalışıyordu ve motor ısınana kadar rolentide hafif dalgalanmalar oluyordu ve anlık olarak araba sanki tekler gibi hafif sarsılıyor ve rolanti hemen yükselince düzeliyordu. Bu durum motor ısınına kadar devam ediyordu. Araç lpg’li fakat lgp’de hiçbir sıkıntım yoktu. Benzinde iken aracı rampada kaldıramıyordu, gaz yemiyordu sanki birisi aracı tutuyor gibiydi. Fakat o sırada lpg ye geçince bütün sorunlar çözülüyordu. Motor ısınınca benzinde de hiçbir sorun kalmıyordu. 5 bin devire kadar çevirip test ediyordum, hiç sorun yoktu. Sorunu nasıl çözdüğümü anlatayım.

Sanayide bildiğim bir ustaya gidip durumu anlattım. Araca carbon clean yaptı, boğaz kelebeğini söküp temizledi ve ayar yaptı. Sabahları ilk çalıştırma sorunu için aracın lpg ayarları düzgün olmadığı için benzin haritasını da bozmuş dedi. 150 km kadar aracı benzinde kullan, sorun çözülecek dedi. Dediği gibi yaptım ve ortalama 150 km kullandıktan sonra sorun çözüldü. Daha sonra lpg ayarını yaptırdım ve suanda hiç bir sorun kalmadı. Sabahları tek marş çalışıyor, çekiş süper ve rölantide hiç dalgalanma yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paliogo -- 25 Kasım 2019; 11:54:7 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.