Şimdi Ara

sabah nazı - sabahları bilgisayar açılmıyor :S

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
5.180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • akşamları işyerindeki bilgisayarı kapatıp sabah açömaya çalıştığım da belli bir süre açılmıyor mesela bu gün 8 den beri uğraşıp yeni açtım açma tuşuna bastığımda önce bi herşey çalışıyor sonra aniden elektrikler kesilmiş gibi kapanıyor çalışma süresi bazen 1 bazen 0,5 bazen 30 bazen 100 saniyew olabiliyor ama belli bu uğraşlmadan sonra normale dönüyor flopy ve cd rom daki kablolarda bi kısa devre fln mı var acaba diye söktüm yine olmadı tam ümidi kesmiştim ki açıldı sonra açıldıktan sonra tekrar kapandı bi daha açtım yine windows açıldı sonra yine kapandı en son açtım hala kapanmadı inş. yazı bitmeden kapanmaz :)
    nedir bu ? bilen varmı ?
    ben fotokopy ye özenip soğukken çalışmadığını düşünüyorum :)

:(:(:(:(:(:(:(

• Merhaba;

İki şey buna sebep olabilir; ilki bozuk bir güç kaynağı, ikincisi virüsler. Bu sorunlar benimde başıma gelmişti.

İlk sorun; sabah geldiğimde PC'nin anahtarına basıyordum açılmıyordu, bastıktan dakikalar sonra kendi kendine açılıveriyordu. Güç kaynağını değiştirdim ve sorun kalmadı.

İkinci sorunda ise; uzun süredir kullanılan bir tane PC vardı, bol derecede virüs kaynıyordu. Makine açıldıktan bir kaç saniye sonra -yani kapanış zamanı belli değil- birdenbire kapanıyordu. Ben de PC'ye format attım, sorun bu şekilde düzelmişti.

Saygılarımla...!
  • teşekkür ederim.
    haklısın da neden sadece ilk açılırken yapıyor bu sorunu mesela o saatten bu yana kullanıyorum yine öğleden önce bir defa kapandı ama 5-6 saattir normal bir şekilde çalışıyor pzrtesi sabahı da aynı sorunu yaşamamak için ne yapmalıyım ? bir de bilgisayar şirketin olduğu iiçin her aklıma geleni de yapamıyorum :( yoksa evdeki olsa şimdiye çoktan yemişti formatı :)
  • psu da sorun olabilir .

onun dışında sabahları çalışmaması gerçekten çok ilginç. Acaba özel bir programlamı sağlıyorlar bunu?
  • sorun power supply da diyeceğim de diyemiyorum sabah 8:00-8:30 arası uğraştım sonra dan açıldı ilginç bir olay ben bi kapatıp 5 dkk sonra açmayı deneyeyim msj yazmazsam açılmamıştır :)

------

ewet kapattım açtım açıldı pazartsi gelişmeleri bi daha yazarım artık belki daha ilginç bi şey olur :)
    bu arada özel bi program ile yapmıyolar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sword of... -- 8 Mart 2008; 16:29:59 >
  • hdd kablosunu sök. windows xp cd si tak. kurma aşamasına gel taki. hdd bulamadım diyene kadar oraya akdar reset atmadıysa. ya güç kaynağın yada anakartın sorunlu.
  • sizlerer yeni bir keşfimi bildirmek istiyorum bilgisayar soğuk havalarda çalışmıyor ofis de biraz soğuk olunca mesela bu gün 10-15 defa kapandı işlemin ortasında zırt diye kapanıyo hatta ofisin kurtama işlemi bile çalışamıyor geçen hafta havalar sıcaktı tık dese de hafta bir kaç defa kapanmıştır ama hava soğuduğunda uğraştırıyor ne dersiniz üşüyormu acaba gariban bu gelişme üzerine fikri olan var mı
    tüm cevaplar için peşinen teşekkürler...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: sword of...

sizlerer yeni bir keşfimi bildirmek istiyorum bilgisayar soğuk havalarda çalışmıyor ofis de biraz soğuk olunca mesela bu gün 10-15 defa kapandı işlemin ortasında zırt diye kapanıyo hatta ofisin kurtama işlemi bile çalışamıyor geçen hafta havalar sıcaktı tık dese de hafta bir kaç defa kapanmıştır ama hava soğuduğunda uğraştırıyor ne dersiniz üşüyormu acaba gariban bu gelişme üzerine fikri olan var mı
    tüm cevaplar için peşinen teşekkürler...

bnm dandik telefonda öle kışın tuşlarına basınca harfler iki saat çıkmz yazın ise çok rahat bi şeklde msj yazabiliyorum... teknoloji soğua dayanmıyo

• şöyle bir öneride bulunayım çünkü aynı sorun bi yerde daha çıkmıstı karşıma

çalıstığın ofisin elektrik hattı sağlam olmayabilir bence en yakın zamanda bir elekrikçi çağırıp baktırmalısın
    aynı anda fazla yüklenildiği için sigortalar atıyor olabilir.

ikinci önerim de bilgisayarlardan biri sigortayı attırıyor olabilir. bence makineleri teker teker açın. bi tanesini açın bekleyin
    sonra diğerini açın bekleyin. hangisini açınca reset atma problemi oluyor sa
    o makinede sorun olabilir
    biz karşımıza çıkan sorunu böyle çözmüştük umarım senin de işine yarar

saygılar
  • 1-güç kaynağı
    2-anakartta ya da parçaların birinde herhangi bi yerinde Soğuk lehim olabilir ( ısınınca açılması)
  • Aynı problemi forumda biryerde daha yazmıştım
    bizim bakkalın pc de celeron 1.7ghz lik bi pc si var soğuk havalarda zorla çalışıyordu bunu tespit ettik
    kesinlikle psu da sorun yoktu ve virüste yoktu buna eminim.Olay harddisk ten kaynaklanıyordu bizim harddiske saç kurutma makinası tutarak ısıtıyorduk makina canavar kesiliyordu celeron 1.7 oluyor core2quad İşin esprisi bi yana gerçekten kurutma makinasıyla ısıttığımızda pc rahat bi şekilde açılıp ferah ferah işlemlerini yapıyordu.1 hafta böyle test ettik pc yi sorun hdd deydi yani...
  • kondansatörleriniz şişme yapmış ve haliyle ortam ısısına tepki veriyor.. resimli anlatımın için

tıklayın
  • teşekkürler h.sonu bi bilgisayarcı gelecek şirketin şimdi fazla kurcalamaıyorum ama ne olduğunu öğrenip yazacam aynı sorun olanlar için
    kondanstörler sağlam görülüyor hdd olabilir ama kesin bişi yok pzrts cvp veririm
    tüm cvp verenlere teşekkürler...
  • benim eski sistemde de böyle bi cinslik vardı, o da ekran kartındanmış değşince düzeldi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.