Şimdi Ara

Sabaha karşı doğuda görünen parlak cisim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sabaha karşı pencerede sigara içtiğimde doğu yönünde sürekli yanıp sönen aşırı parlak bir cisim veya yıldız görüyorum. Sürekli yanıp söner göründüğü, ışıldadığı için ilk gördüğümde uçak ışıkları flan sandım. Ama sonraki gecelerde de orada. Nedir, hangi yıldız veya gezegendir bu parıldayan bilen var mı?

• Ne zamandır görüyorsun?

Doğu demişsin. Kuzeydoğu tarafında mı?

Turuncumsu-kızılımsı mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lews Therin Telamon -- 19 Eylül 2016; 10:53:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Denzfeneri olmasın

•  Sabaha karşı doğuda görünen parlak cisim

Jupiter veya Venüs olabilir. Ard arda geliyorlar zaten sabaha karşı bakarım anlık.

• Yanıp sönüyorsa gezegen olamaz zaten bu sıralar gündoğumunda Merkür dışında gezegen gõzlemleyemezsiniz Merkür ünde gözlemi süresi çok kısa. Benim tahminim gördüğünüz Sirius. Güneydoğu tarafına bakınca görülür, en parlak yıldızdır. Dediğiniz gibi yanıp sönmesi çok bellidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi curry_30 -- 19 Eylül 2016; 16:16:51 >
  • Venüs te ufuk çizgisine yakın iken parladığını deneyimlemiştim yalnız. Benimde aklima ilkten Sirius geldi ama doğu yönünde olması vesaire aklima gelen Venüs yada Jupiter. Jupiter daha sabit duruyor parıltısı tek. Atmosferin kırması birde ufuk çizgisine yakinligi dedim etki edebilir. Sky guide dan da bakinca ard arda geliyorlar güneşten önce.

• rebellion kullanıcısına yanıt
    Şu an Venüs ve Jüpiter Güneş ten sonra doğuyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Pardon haklısın searchden arayınca ters gördüm

Sirius olası o zaman.

• rebellion kullanıcısına yanıt
    Programin adi ne hocam ?

• Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar. Yorumlardan Sirius olasılığını anladım. Işığı sabit değil sürekli ışıldıyor. Hafif güneydoğu yönünde gibi. Bu saatte ufuk çizgisine daha yakın duruyor ve biraz daha az dikkat çekiyor. Dün yazdığımda saat 5 civarıymış daha yukarıdaydı ve daha parlaktı. İşten 3 gibi geldim yatmadan yine gözlemlerim ufukta daha yükselir sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: elmariacci

Programin adi ne hocam ?

Sky guide hocam. Sanırım ios ta var sadece, androidde benzer uygulamalar var ama bu değil.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.