Şimdi Ara

sabahları büyük tuvalete çıkmak için ne yapmalı(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
18.708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • hemoroid olduğum için kabız olmamam gerekli, bunun için her sabah tuvalete çıkabilsem bunu alışkanlık haline getirebilsem iyi olur diye düşünüyorum ,ama nedense sabahları uyanır uyanmaz aç karnına olduğum için mi bilemiyorum bir türlü tuvaletim gelmiyor ne yapmaliyim yatmadan önce musli mi yemeliyim veya kahvaltıda kafeinsiz kahve mi içmeliyim

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sabahları Büyük Tuvalete Çıkmak için Faydalı İpuçları

Sabahları büyük tuvalete çıkamama sorunu, kabızlık sorunu olmayan kişilerde de görülebilir. Bu durum, çeşitli faktörlere bağlı olabilir. İşte sabahları büyük tuvalete çıkmakta güçlük çekenler için bazı ipuçları:

• Su Tüketin: Sabah uyandığınızda bir bardak ılık su için. Bu, bağırsak hareketlerini tetiklemeye yardımcı olabilir.

• Lifli Gıdalar Tüketin: Lif, bağırsak hareketlerinin düzenliliğini sağlar. Meyve, sebze ve tam tahıllar gibi lifli gıdalar tüketmeye çalışın.

• Keten Tohumu ve Chia Tohumu Tüketin: Bu tohumlar, bağırsaklarda şişen ve dışkıyı yumuşatan çözünür lif içerir.

• Meyve Suları İçin: Portakal veya elma suyu gibi meyve suları, bağırsak hareketlerini tetiklemeye yardımcı olan doğal müshil görevi görebilir.

• Egzersiz Yapın: Düzenli egzersiz, bağırsak hareketlerini düzenlemeye yardımcı olan bağırsak kaslarını uyarır.

• Kahve İçin: Kahvede bulunan kafein, bağırsak hareketlerini hızlandırmaya yardımcı olabilir.

• Sabah Rutini Belirleyin: Her sabah aynı saatte tuvalete gitmeye çalışın. Bu, vücudunuzun alışmasına ve bağırsak hareketlerinin düzenli hale gelmesine yardımcı olabilir.

• Masaj Yapın: Karnınıza dairesel hareketlerle masaj yapmak, bağırsak hareketlerini tetiklemeye yardımcı olabilir.

• Dışkıyı Yumuşatıcı Kullanın: Dışkıyı yumuşatıcı ilaçlar, dışkının yumuşamasına ve geçişini kolaylaştırmasına yardımcı olabilir. Ancak, bu ilaçları uzun süre kullanmaktan kaçının.

Bu ipuçlarını uygulayarak sabahları büyük tuvalete çıkmayı kolaylaştırabilirsiniz. Ancak, sorunun devam etmesi halinde bir sağlık uzmanına başvurmanız önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • basur mu var sende de

bende de vardı geçen yıl şimdi ara ara oluyor kanamalı

bende çocukluktan beridir 3 günden önce giremiyorum WC ye

millet günlük yapıyormuş

bizim bağırsak içerde tutuyor ne yapıyorsa
  • quote:

Orijinalden alıntı: beargrylls13

basur mu var sende de

bende de vardı geçen yıl şimdi ara ara oluyor kanamalı

bende çocukluktan beridir 3 günden önce giremiyorum WC ye

millet günlük yapıyormuş

bizim bağırsak içerde tutuyor ne yapıyorsa
    evet bende diş basur var
    internette birşey okudum lifli gıdalar tüketilirse vucut bunları sindiremediği için hemen boşaltım yoluyla dişarı atıyormuş,dün yatmadan önce 3 tane incir kurusu ve muz yedim işe yaradı bir de doğru dışkılama pozisyonuda önemliymiş
    sabahları büyük tuvalete çıkmak için ne yapmalı(sabahları büyük tuvalete çıkmak için ne yapmalı(3 günde bir yaparsan sert çikar lifli bsinleer tüketmeye çaliş

• Sabah uyanır uyanmaz yarım fincan bardağı yarısı ölçeğinde çiğ zeytinyağı içilmesi kabızlığı önler.

Lakin bunu yaptıktan sonra en az yarım saat birşey yememen gerekiyor. Zeytinyağını çiğ içmek zor ise içine limon sıkılarak içimi kolay olur.

Edit: Bunu en az 1 hafta düzenli olarak yapmalısınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heliosaga -- 10 Haziran 2018; 17:44:4 >
  • muz daha da kabız yapar kayısı kurusu ile yaş badem ye. bende bu ikisi normalleştiriyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.