Şimdi Ara

Sabancı'nın Türk öğrencilerden daha fazla para alması ile ilgili

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yabancı öğrencilere 24.500 dolar, Türk öğrencilere 32.500 dolar

Not: Ben konuya tam hakim değilim.

Konu ile ilgili bir X kullanıcısının yaptığı gönderiler.

Sabancı'nın Türk öğrencilerden daha fazla para alması ile ilgili

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu yüzden değil, daha önceden yabancı öğrencilere daha pahlıydı bu okullar. Ben bu konuda günler öncesinden uyarı yazmıştım, şimdi çoğu özelde durum böyle.

Bunun nedeni yabancı öğrenciye istedikleri gibi zam yapamıyorlar, dolar enflasyonuyla sınırlı zam yapmak zorundalar. Yabancı öğrenci, Türk öğrenci gibi alternatifsiz değil, verir parasını kazık yemeyeceği başka ülkede okur...

Şu anda özellerin birçoğunda benzer durum var. Şimdi sınavsız giren yabancı öğrencilerin, sınavla giren yarı burslu Türk öğrencilerden ucuz okuyacağı okullar bile olacak. Bu durumun acilen sosyal medyaya, haberlere ve medya kanallarına çıkması gerektiğini düşünüyorum. Bu ne böyle yani, yabancı öğrenci fazladan dolar getirsin diye daha pahalıya okur her yerde, Türkiye'de sınavla giren öğrenciden ucuz okuyacaksa bunun nedenenini açıklasınlar bakalım. Bunu "milliyet farkı" diye kıvırabileceklerini de hiç sanmıyorum.

• yurt dışında okumak daha da uyguna gelecek

• Sadece o mu tüm universiteler abartmış, o ücrete MIT de Yale de bile mühendislik okunur ve dünyadaki sıralaması ilk 10da

Medipol tipi ilk 3 tercihinizi yazarsanız 270 bin tl ama bir lisans bölümü 1.1milyon tl

• ekmekarasıdöner1 E kullanıcısına yanıt

Tweet dizesinde Oxford üniversitesinin ABD halkından olan öğrencilere 11.500$ civarında bir fiyattan söz ediyordu

• Ankaratıplı kullanıcısına yanıt

Türkiye'de özel üniversitede okunmaz :)

(%100 burslular hariç)

• hocam bu fiyatlar gerçekten uçuk şaşırmam öyle bir şey olmasına, toronto üniversitesinde bile yaklaşık 25 bin kanada doları ücret uluslararası öğrencilere

• boç sapancı gibi ünilere gidenlerin çoğu çift vayandaştır zaten, geri kalanda zeka küpü üstüne para ödenen ggeleceğe yetiştirilen öğrenciler, aslında problem yok baba parasıyla gelecek olana da o para koymaz win win , problem yok gibi, yurtdışından yatırıma gelmek isteyene de bi tık kıyak geçilmiş hepsi bu

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • komprador burjuvaziden ne bekliyorsun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2C95D464A -- 19 Temmuz 2024; 22:46:13 >
  • Şu olayın hiçbir yerde haber olmaması türkiyenin içler acısı durumunu gösteriyor ne yazıkki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D0MEST0S -- 19 Temmuz 2024; 23:40:36 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Rezillik ötesi bir durum yarın bunu protesto etmeyi düşünüyor öğrenciler. Okuldaki diğer birkaç sorunu da içeren şu insta sayfasına bakabilirsiniz
    https://www.instagram.com/p/C9nLTdjIyNB/?igsh=MWtraW5jeDZlZ3MzYQ==

• RamseyBolton kullanıcısına yanıt
    Hocam sabancıda eski girişliler de bu fiyatı mı ödüyor yoksa daha mı az

• D0MEST0S kullanıcısına yanıt
    Daha az tabii ki, haftaya açıklanacakmış. Tüfe miktarı kadar artış oluyor gibi muhabbetler var göreceğiz

• Ülkeye döviz getiriyor diye belki kdv vb almıyor olabilir vergi sistemimiz. Yazılımcı tasarımcı vb yurt dışına iş yapanlardan da yarım vergi fln muhabbetleri vardı o mantık bir şeydir

• Sabancı zaten artık burslu dışında okunamaz hale gelmiş durumda bence. Orta sınıf kimin ailesi dönem başına 550 bin tl verebilir ki?

Tabii burslu olana da çok iyi bir okul bence. Başarı bursunu 12 bin tl yapmışlar ki odtüde bu 4 bin tl itüde 6250 tl. Yurtları ise zaten iyi. Açıkçası fark baya açılmış bence.

• Lucillie kullanıcısına yanıt

Bilkent böyle değilken bunların böyle olması, bana biraz iyimser bi bakış açısı gibi geldi

• italyaya gitmek harbiden daha mantıklı herhalde aw 33k dolar ne aw amerika'da orta bir okuldan kabul olsan international student olarak 30 - 40k dolar arası ödüyorsun. bu işin cılkını çıkartmışlar. böyle iş olmaz. olmamalı. adamların kendi vatandaşı 8k dolarlar 13k dolarlar falan ödüyor yıllık. sen kendi ülkende yabancı öğrenciden 10k dolar daha fazla ödemek zorundasın yerli bir okula. bu nerenin politikası? yönetemiyorsan kov özgür demirtaşı şunu bunu. kendileri de biliyor hiçbir yabancı öğrencinin okullarına 30k dolar ödemeyeceğini gitmişler yine herkes gibi türke vurmuşlar. sabancıya, sabancı holdinge hiç yakışır bir hareket değil şu hareket. türkler için 33k dolarsa yabancılar için 34+ olması lazım 33 ten ucuz değil. kaldı ki bahsettiğimiz rakam 10k dolar daha ucuz neredeyse.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EistroY661 -- 20 Temmuz 2024; 1:55:19 >
  • Lucillie kullanıcısına yanıt

Bu yüzden değil, daha önceden yabancı öğrencilere daha pahlıydı bu okullar. Ben bu konuda günler öncesinden uyarı yazmıştım, şimdi çoğu özelde durum böyle.

Bunun nedeni yabancı öğrenciye istedikleri gibi zam yapamıyorlar, dolar enflasyonuyla sınırlı zam yapmak zorundalar. Yabancı öğrenci, Türk öğrenci gibi alternatifsiz değil, verir parasını kazık yemeyeceği başka ülkede okur...

Şu anda özellerin birçoğunda benzer durum var. Şimdi sınavsız giren yabancı öğrencilerin, sınavla giren yarı burslu Türk öğrencilerden ucuz okuyacağı okullar bile olacak. Bu durumun acilen sosyal medyaya, haberlere ve medya kanallarına çıkması gerektiğini düşünüyorum. Bu ne böyle yani, yabancı öğrenci fazladan dolar getirsin diye daha pahalıya okur her yerde, Türkiye'de sınavla giren öğrenciden ucuz okuyacaksa bunun nedenenini açıklasınlar bakalım. Bunu "milliyet farkı" diye kıvırabileceklerini de hiç sanmıyorum.

• ikigai kullanıcısına yanıt

Mantıklı dedin. Koronadan sonra insanlarda fiyat algısı kalmadığı için şirketler halka saplıyor; sattıkları şeyler hep yüzde 200-300 kârla satılıyor. Gürcistan'da, Türkiye'de üretilen ürünler yüzde 30-40 daha ucuz. Halk olarak toplu boykot vb yapmadığımız sürece düzelmez bu fiyatlar

• Ankaratıplı kullanıcısına yanıt

O kadar değil hocam o kadar değil, bu okullar yine 60kdan basliyor

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.