Şimdi Ara

Sabit boyutlu klasörler oluşturmak istiyorum ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar diskimi formatlanması ve temizlenmesi kolay olsun diye bir çok mantıksal bölüme ayırdım. Fakar durum böyle olunca sürücü sayısı artıyor, kafa karıştırıyor. 200, 100 yada 50 GB bölümler oluşturmak yerine depolama diskimi en fazla iki bölüme ayırıp bu bölümler içindede bölümler oluşturmak istiyorum. Sabit boyutlu bir klasör mesela ! 100 GB lık bir klasör oluşturup bunun içinde sanal makinelerim çalışacak. 100 GB lık başka bir klasör oluşturup bunun içinede programlarımı yükleyeceğim. Böylece disk üzerinde dosya karmaşası olmayacak. İstediğim yeri temizleyip yeniden yapılandırabilim. Disk birleştirme işide bayağı kolaylaşak. Bunu nasıl yapabilirim. VHD oluşturmak istemiyorum basit ve kolay olmalı. Aynı klasör gibi üzerine tıkladığımda içine girebilmeliyim. VHD yapınca tekrar sürücü atamak gerekiyor. En basit örneği sabit boyutlu bir klasör.. Bunu yapabileceğim program yada windows içinde bir araç varmıdır ? Biraz araştırma yaptım fakat bişey bulamadım.

• Derdinin caresi Enpedi-Nonpasaran

http://iletisim.enpedi.com/?m=1

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Sadece yazdığımız makalelerle ilgili sorulara -O da ilgili konunun altında sorulmak kaydı ile- cevap verme yükümlülüğü hissediyoruz. Burası forum değil. Aklınıza her eseni soramazsınız."

Böyle yazıyor sitede :)) Direk kapattım siteyi...
  • Windows Server işletim sistemlerinde klasörlere kota koyabiliyorsun, tahminen sadece Windows Server sürümlerle sınırlıdır, zira normal Windows sürümlerinde hiç denk gelmedim, eğer yapılabiliyorsada 3.parti yazılımlarla bu destek sağlanabiliyordur, ama Windows server işletim sistemlerinde mümkün.
  • Aslında kota koaymak değil amacım. Kota koyulsa bile veriler diskte dağınık şekilde duracak. Benim istediğim mesela ikinci diskime D:\ sürücüsünü atadıktan sonra disk içine "Data 1" diye klasör oluşturayım ve diskin 200 GB'lık alanını özel olarak ayırsın. Hemen sonrasında "Data 2" "Data 3" "Data 4" ve "Data 5" diye aynı şekilde bölümler oluşturacağım. Aynı mantıksal disk bölümleme gibi olacak. Her klasörün yeri disk üzerinde belirli bir yerde olacak. Bu şekilde sürücü çokluğundan kurtulmak istiyorum sadece. Bilgisayarımda C, D, E, F, G, H, I, J, K, L, M, T, U, V, Y, Z bölümler var. Halbuki toplam 4 disk mevcut.

Sanırım yok böyle bir ayarlama. Araştırıyorum bulamıyorum hiçbiryerde. 3.parti bir programda bulamıyorum. İngilizce kaynaklara bakıyorum yine yok. VHD disk en iyisi aslında ama onuda disk yönetiminden yine sürücü yolu vermek gerekiyor, yani sonuçta yine sürücü kalabalığı olacak. Vhd'nin üstüne çift tıklayıp içine giriversek hiç fena olmazdı :))

• Dinamik disk yapılandırmasını araştırırken tevafuk oldu tam aradığım şeyi buldum. sabit boyutlu klasör açmaktan daha iyi bir özellikmiş bu. Üstelik gözümün önündeymiş nasıl olduda göremedim ben bunu. Yeni partition oluştururken "Şu sürücü harfini ata" yerine "Aşağıdaki boş ntfs klasörüne bağla" özelliği.

Başka diskler üzerinde partitionlar oluşturup bunları klasörlere bağlayabiliyoruz. Eğer benim gibi diske sürücü yolu atamadan sadece yedekleme oyun vs kullanmak isteyen olursa linkteki konuyu incelesinler. Harika oldu bu gerçekten.

Ben C diskim altında

C:/Bolum1 200GB
    C:/Bolum2 200GB
    C:/Bolum3 200GB
    C:/Bolum4 200GB

şeklinde klasörler oluşturdum. Ve diğer diskleri 200 GB olacak şekilde partitionlara ayırdım sırasıyla ve hiç birine sürücü yolu atamadım. Disk yönetiminde görülüyorlar sadece. Gerektiğinde disk yönetiminden format falanda atabiliyoruz.

Mesela Programları C dışında başka yere kurarken "C:/Bolum1 200GB/Program Files" altında kuracağım. Oyunlar için "C:/Bolum2 200GB/Games" gibi diskin diğer 200 lük alanını kullanacağım. Gayet güzel oldu tam istediğim gibi hatta dahada iyisi.

Buyurun konuyuda incelersiniz.
    Bir diski veya bölüntüyü bir klasöre bağlamak >http://vista.enpedi.com/2009/06/bir-diski-veya-boluntuyu-bir-klasore.html

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.