Şimdi Ara

İçi küçük dosyalarla dolu klasörleri nasıl hızlı kopyalarız?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.747
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar elimde diyelim 2 gb'lık bir klasör var ve bunun içinde de onlarca hatta yüzlerce küçük dosya var. Klasörü olduğu gibi kopyalamaya çalıştığımızda kopyalama çok yavaş oluyor. Ama aynı boyutta -hatta daha bile büyük bir dosyamız olsa klasör içinde kopyalama hızı çok daha yüksk oluyor. Olay kopyalanan dosyalarının sayısın yüksekliği buna karşın dosya boyutlarının küçüklüğü. Mesela .htm .txt gibi küçük dosyalar. Bu kopyalama hızı olayını winrar'la kalsörü -hiç sıkıştırma yapmadan en hızlı şekilde" .rar dosyası haline getirerek (yani tek dosya) aşabiliyorum ama bu sefer de iki işlem birden yapıyorum ve çok da bir şey değişmiyor -gerçi klasörün içindekilere göre farklılık gösteriyor bu da.

Bu yavaş kopyalama sorununu nasıl aşarız, bir regedit ayarı falan mı yapılmalı? Teracopy veya unstopcd ile kopyalasak da aynı şey oluyor.

• Windows'un altyapısı böyle. Regedit işe yaramaz herhalde. Nasıl bir ayar yapmayı düşünüyorsun ki? Tampon belleği filan arttırma imkanımız olsa muhtemelen büyük, tek parça dosyalarda işe yarayacaktır.

Fastcopy diye bir program varmış. Tanımlarında özellikle büyük boyutlu dosyalarda işe yaradığını okudum. :( Teracopy'de aynı şeyi vaad ediyor olmalı. Unstopcd özellikle bozuk disklerden veri kopyalamak için hazırlanmış bir program.

Bence yine en olası çözüm Winrar benzeri ama sıkıştırmadan kaybederken hızdan kazanan bir yazılım bulup, dosyaları onla birleştirmek.
  • winrar kullanıyorum ben bu durumlarda. Direk depolayıp kopyalıyorum zamandan kazanmış oluyorum yoksa gerçekten çok uzun sürüyor.
  • En ugun çözüm winrar ile paketlemektir. Yavaş kopyalamanın sebebi dosya sisteminin çalışma mantığıdır. Dosyalar diske yazılırken dosya adları teker teker oluşturur ve datalar yazılır. Dosya boyutuna göre sektör hesabı yapılır ve boyutlar farklı olduğundan ve yarım kalan tabloya devam edilemeyeceğinden yeni bir tabloya geçilmek zorundadır. Buda hesaplamayı uzatmaktadır. Büyük boyutlu dosyalarda ise başla-bitir mantığı hakim olduğundan daha hızlı kopyalama gerçekleşir.
  • TeraCopy derim ben de...

Winrar'la sıkıştırmasız paketledikten sonra onu tekrar açma davası var... Hele de paketi açmadan, içindeki bir dosyaya çift tıklayıp çıkartmaya çalıştığınızda, o zaman tüm dosyalar geçici klasöre çıakrtılıyor...
  • bir internet cafe bilgisayalarında kopyalma yapıyorum da. Teracopy'ye rağmen kopyalama aşırı yavaş oluyor özellikle de flash belleklerde ama olay flash bellek değil ona rarlayıp atınca da maksiumum yazabileceği hızda alıyor. Harici HDD'de böyle olmuyor tabi yine yavaş.

@Kumandan klasörü bu boyutta tek bir dosya gibi gösterme tekniği ya da bir yazılımcık yok mudur? başla-bitir yapsın.

@sertacaygun inanki kopyaladığım klasörü görsen rarlayıp attığım dosyayı tekrar radan çıkarma işlemi bundan çok daha kısa sürüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 12 Eylül 2009; 20:45:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Frost_Nova

bir internet cafe bilgisayalarında kopyalma yapıyorum da. Teracopy'ye rağmen kopyalama aşırı yavaş oluyor özellikle de flash belleklerde ama olay flash bellek değil ona rarlayıp atınca da maksiumum yazabileceği hızda alıyor. Harici HDD'de böyle olmuyor tabi yine yavaş.

@Kumandan klasörü bu boyutta tek bir dosya gibi gösterme tekniği ya da bir yazılımcık yok mudur? başla-bitir yapsın.

@sertacaygun inanki kopyaladığım klasörü görsen rarlayıp attığım dosyayı tekrar radan çıkarma işlemi bundan çok daha kısa sürüyor.

Anladım hocam...

O zaman harici diskini NTFS olarak çevirtmeyi denesen ?

convert c: /fs:ntfs (C yerine sürücü ismi) => MSDOS'a bu komutu gireceksin...

Kaybolan verilerin vs. vs. gibi durumlara karışılık hiçbir sorumluluk kabul etmiyorum ama...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Bildiğim kadarı böyle bir yüntem yok. Kopyalama araçları ile yapılan test sonuçları. Saniye cinsinden :

Küçük dosyalar :

Büyük dosyalar :

LİNK

• Güzel kaynak, teşekkürler. Teracopy resmen çuvallamış. O ne öyle 148 saniye...
  • Bildiğim kadarıyla o grafik 1.xx sürümünün incelemesiydi. 2.xx sürümünde küçük dosyalarla ilgili geliştirmeler içeriyordu...
  • quote:

Orijinalden alıntı: sertacaygun

Bildiğim kadarıyla o grafik 1.xx sürümünün incelemesiydi. 2.xx sürümünde küçük dosyalarla ilgili geliştirmeler içeriyordu...

In this test, I use TeraCopy 2.0 beta 4a and FastCopy 1.90.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kumandan

quote:

Bildiğim kadarıyla o grafik 1.xx sürümünün incelemesiydi. 2.xx sürümünde küçük dosyalarla ilgili geliştirmeler içeriyordu...

In this test, I use TeraCopy 2.0 beta 4a and FastCopy 1.90.

Aldım hocam cevabımı, tamamdır...

• quote:

quote:

bir internet cafe bilgisayalarında kopyalma yapıyorum da. Teracopy'ye rağmen kopyalama aşırı yavaş oluyor özellikle de flash belleklerde ama olay flash bellek değil ona rarlayıp atınca da maksiumum yazabileceği hızda alıyor. Harici HDD'de böyle olmuyor tabi yine yavaş.

Anladım hocam...

O zaman harici diskini NTFS olarak çevirtmeyi denesen ?

convert c: /fs:ntfs (C yerine sürücü ismi) => MSDOS'a bu komutu gireceksin...

Kaybolan verilerin vs. vs. gibi durumlara karışılık hiçbir sorumluluk kabul etmiyorum ama...

Hocam Harici disk NTFS, flaş bellek fat32 bildiğim kadarıyla tüm flaş bellekler fat32 oluyormuş, acaba bu komutu flaş bellekte denesem nolur :D

Anlaşılan fastcopy winrar'ın alternatifi olacak sanırım. Fastcopy ilgimi çekmeye başladı. Bilgilendirme için teşekkürler.

• sıkıştırmak en güzeli
    7zip, winrar
  • FrostNova; NTFS yapınca tampon bellekleme ile ilgili değişiklikler oluyor disk ile biligsayar arasında. Sanırsam bellekleme harici disk üzerinde olmaya başlıyor. ma hızlı çıkartmak için de uygun değildir NTFS.

Sana verdiğim komut da ,formatlamadan diski NTFS dosya sistemine geçmeni sağlıyor. Diskte bir hata yoksa zaten %99.99 geçecektir sorunsuzca. Küçük dosyaları atmak cidden işkence oluyor benim 4'lük Sony'ye de. NTFS cidden 4-5 kat hızlandırıyor böyle yapınca.

WinRAR , 7 - Zip gibi programları kullanarak direk hariciye atsan, o zaman da bolca CRC hatası alacaksındır. İlk önce sıkıştır, sonra oluşan dosyayı hariciye taşı veya kopyala...
  • quote:

WinRAR , 7 - Zip gibi programları kullanarak direk hariciye atsan, o zaman da bolca CRC hatası alacaksındır. İlk önce sıkıştır, sonra oluşan dosyayı hariciye taşı veya kopyala...

Bu CRC hatasını ben nedense sadece ve sadece amd işlemcilerde görüyorum. Özel durumlar hariç, yani dosya gerçekten bozuk ise farketmiyor zaten. İşim gereği yüzlerce bilgisayar görüyorum ve 1001 çeşit müşteri ile muhatap oluyorum. Adam netten dosya indiriyor crc hatası alıyor, aynı dosyayı intel de indiriyorum sorun yok, hatta amd ile indirdiğim dosyayı intele makinaya atıyorum yine sorun yok. Bir çeşit errata var ama nerde bilmiyorum.
  • quote:

FrostNova; NTFS yapınca tampon bellekleme ile ilgili değişiklikler oluyor disk ile biligsayar arasında. Sanırsam bellekleme harici disk üzerinde olmaya başlıyor. ma hızlı çıkartmak için de uygun değildir NTFS.

Sana verdiğim komut da ,formatlamadan diski NTFS dosya sistemine geçmeni sağlıyor. Diskte bir hata yoksa zaten %99.99 geçecektir sorunsuzca. Küçük dosyaları atmak cidden işkence oluyor benim 4'lük Sony'ye de. NTFS cidden 4-5 kat hızlandırıyor böyle yapınca.

Dosyalar silinmiyorsa USB Flash bellekte deneyelim öyleyse harici HDD NTFS zaten. Bu arada winrar ile sıkıştırılan dosyayı direkt olarak nasıl başka bir bölüme yolluyoruz ki, winrar'da çıktının yerinin ayarlandığı bir ayar yok. Zaten önce mecburen arşive eklenecek dosyayı aynı konuma rar'lıyorum, sonra kes-yapıştır yapıyorum.

Ayrıca yeni sürüm winrar'lar varken 7-zip'e -.7z formatıyla sıkıştırılma yapılmayacaksa- gerek yok bu ve birçok popüler format winrar ile açılabiliyor.

• quote:

Bu arada winrar ile sıkıştırılan dosyayı direkt olarak nasıl başka bir bölüme yolluyoruz ki, winrar'da çıktının yerinin ayarlandığı bir ayar yok.

Sıkıştırılacak dosyaya sağ tık, add to archive, general sekmesinden browse yapıyoruz.
    Tabi archive name kısmından da istediğimiz yolu yazabiliriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: caadas

quote:

Bu arada winrar ile sıkıştırılan dosyayı direkt olarak nasıl başka bir bölüme yolluyoruz ki, winrar'da çıktının yerinin ayarlandığı bir ayar yok.

Sıkıştırılacak dosyaya sağ tık, add to archive, general sekmesinden browse yapıyoruz.
    Tabi archive name kısmından da istediğimiz yolu yazabiliriz.

Ben onu arşive eklenecek dosya yolu sanırdım teşekkürler öğrendiğim iyi oldu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.